Recenzie: Hwayugi

Imagini pentru hoa du ký tập 3

  • Dramă: A Korean Odyssey/Hwayugi
  • Țară: Coreea de Sud
  • Episoade: 20
  • Gen: Fantasy, Romance, Comedie, Horror
  • Data difuzării: 23.12.2017 – 4.03.2018
  • Canal TV: tvN
  • Actori: Lee Seung Gi, Oh Yeon Seo, Cha Seung Won, Lee Hong Ki, Lee El, Lee Se Young

Hwayugi/A Korean Odyssey este un serial fantastico-romantic bazat pe romanul chinezesc ”Călătorie spre Vest”. Acțiunea din dramă are loc în zilele noastre, unde Regele Maimuță (Lee Seung Gi) a fost exilat în lumea oamenilor din cauza corupției și a problemelor pe care le-a cauzat. Astfel, acesta dorește să își recapete statutul de ființă divină, devorând o persoană (Oh Yeon Seo) ce poate vedea spirite. Cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, acesta nu reușește. Mai mult, cei doi ajung – cu un pic de ajutor din partea unui demon taur (Cha Seung Won) – să lupte împreună împotriva spiritelor rele.


Deci am cam văzut în mare despre ce este vorba în serial. Numai că pe lângă elementele fantastice și scenele romantice, drama a mai avut și multe momente comice foarte bune și câteva scene horror. Sincer, mie nu mi s-a părut foarte mult horror, nu sunt genul care să se sperie dacă vede o fantomă cu o față mai ciudată și cum un zombi e cărat într-un bagaj sau cum îi cade un ochi :)), dar trecând peste.

Am început serialul ”Hwayugi” din două motive – primul, pentru că seamăna cu Goblin (eu ador genul acesta de seriale) și cel de-al doilea, datorită actorilor. Am avut mari așteptări, deoarece era prima producția în care juca Lee Seung Gi de la revenirea din armată, plus juca din nou alături de Cha Seung Won. Chestia asta m-a intrigat, pentru că ultima drama în care a jucat Lee Seung Gi înainte de a pleca în armată, a fost tot una cu Cha Seung Won.

Imagini pentru ma wang son oh gong gif

Son Oh Gong sau cum mai e numit Regele Maimuță, este un zeu foarte puternic, dar care este condamnat la singurătate, fără a-și putea folosi puterile.

De asemenea, Son Oh Gong urăște de moarte frigul și din acest motiv pe tot parcursul serialului îl vedem purtând haine groase din blană și pături pe el prin casă. Sincer, chiar mi-a plăcut haina din blană pe care o purta mereu și chiar și frizura, era foarte amuzantă.

Son Oh Gong este un tip care e mereu pus pe glume și care adoră să-l necăjească pe prietenul său, Ma Wang.

Imagini pentru song oh gongChiar dacă este arogant și preferă să nu-și afișeze emoțiile din cauza fricii de a fi rănit, Oh Gong își apară prietenii și dă tot ce are mai bun. Este un personaj puternic, care treptat începe să aibă sentimente și ușor, ușor să devină mai uman. Mi-a plăcut cum a avut loc transformarea acestuia din tipul rece, dur în persoana care poate să-și exprime sentimentele și care e capabil de sacrificii.

Jin Sun Mi sau Sam Jang este CEO-ul unei agenții imobiliare, care cumpără și revinde imobile bântuite. De asemenea, este o persoană îndrăzneață, frumoasă și directă, dar care are un trecut trisr.

Imagine similară

La început mi-a plăcut pentru că era tipul de eroină puternică și care nu se lasă mai prejos nici în fața protagonistului.

Doar că după câteva episoade, devine fata neajutorată care trebuie să fie salvată. E fata curajoasă doar când e singura, când e cu maimuța noastră, nu mai e așa. M-a cam enervat chestia asta.

Un alt lucru care nu prea mi-a mai plăcut a fost că tot se ținea de Son Oh Gong și nu voia să-l elibereze, un pic cam egoist, mai ales că se presupune că-l iubește.

Ma Wang este directorul exclusiv al agenției de divertisment Lucifer Entertainment și, de asemenea, foarte popular printre tineri. Mereu este văzut îmbrăcat foarte elegant și urmat peste tot de către credincioasa lui  secretară.

Acesta este un demon ce dorește să fie din nou o divinitatea, iar pentru asta trebuie să facă cât mai multe fapte bune, pentru a strânge puncte.

Și am putea spune că Ma Wang este vinovat de întâlnirea personajelor noastre principale și mă rog, cam aproape, toată întâmplările.

      Pot să spun că personajul Ma Wang (Cha Seung Won) a reprezentat sarea și piperul din serial, iar la scenele cu el și Son Oh Gong (Lee Sung Gi) nu puteai să te abții să nu râzi.

 

Relația lor e una de ură-iubire. Chiar dacă se ciondănesc, se răzbună unul pe altul, își fac comentarii acide pe tot parcursul serialului, în momentele importante, sunt acolo unul pentru altul. De asemenea, știu când celălalt e trist și încearcă prin vorbe și glume mai sarcastice să-și ridice moralul.

Mi-a plăcut foarte mult, au fost savage și am savurat fiecare moment cu ei. Cred că am fost mai interesată de momentele cu ei doi, decât de cele romantice cu Son Oh Gong și Jin Sun Mi.

  

Serialul a avut parte și de o poveste de dragoste. Șiii, pot să vă spun că au fost săruturi adevărate, nu doar din alea în care își ating buzele. Mi-a plăcut că l-a început nu prea se suportau și mereu se tachinau, iar treptat, treptat au început să se îndrăgostească unul de altul.

Nu știu dacă chimia a fost atât de mare între ei doi, dar a fost ok. Lee Seung Gi face să sară scântei cu orice actriță ar fi. M-am concentrat mai mult pe el și pe imaginea de bad boy, decât pe chimia lor :))

Lucruri Pozitive

Îmi place cum cele trei personaje principale au fost construite, iar serialul a pus accent mai mult pe ele și relațiile dintre acestea. Ceea ce a fost un plus pentru mine, deoarece nu îmi place să văd dintr-odată cum se schimbă personajele. Îmi place să le aflu povestea și să le cunosc.

Drama a avut multe apariții cameo, una ar fi cea a actorului Jang Geun Suk, iar toți actorii au jucat foarte bine.

Un alt punct care mi-a plăcut a fost loialitatea secretarei lui Ma Wang. Ne-a demonstrat că și demonii sunt loiali și pot avea grijă unul de celălalt orice ar fi. Încrederea și loialitatea trebuie să definească o relație interumană, iar acest serial asta a vrut să transmită.

De asemenea, coloana sonoră a producție a fost genială. Mi-au plăcut toate OST-urile și pot să spun că le-am ascultat în continuu, iar cadrele unde s-a filmat au fost superbe.

   

Relația dintre Son Oh Gong și Ma Wang care a reprezentat unul dintre punctele tari ale acestui serial, a fost fresh și foarte drăguță. Am crezut că de la ”Goblin”, nu o să mai găsesc o asemenea relație între protagoniștii masculini, dar se pare că m-am înșelat. Ei sunt ‘cuplul’ meu favorit.

În ”Hwayugi” au fost două povești de iubire, cea de-a doua fiind între demonul PK (Lee Hong Ki), ce este un superstar, care adună energia fanilor la concerte și zombi-ul nostru drăguț Bu Ja (Lee Se Young). La început, cei doi erau doar prieteni foarte buni, iar treptat, pe măsură ce se ajută reciproc, au ajuns să aibă sentimente unul pentru altul.

             

Lucruri Negative

La puncte negative. Hmmm… Nu mi-a plăcut, pentru că au concentrat foarte multă acțiune în ultimele două episoade. Au fost multe evenimente și incidente care au fost comprimate într-un timp scurt, au sărit peste unele detalii, care mi se păreau importante.

De asemenea, creatura/ființa rea cu care trebuia să se lupte eroul/eroii noștri, a fost cam plată :)) Mă așteptam la o reprezentare grafică mult mai bună, cu niște efecte speciale mai de calitate. Toată scena a părut scoasă dintr-un desen animat.

De asemenea, povestea cu brățara Geumganggo, cum s-a aflat că nu are mai efect, mi s-a părut cam penibilă. Adică au întors chestia cu brățara pe toate părțile în 12-14 episoade, iar în doar câteva secunde, ca prin magie, puff, totul a dispărut.

Finalul liber care te face să vrei să știi mai mult. Unele povești le-au lăsat așa în aer, probabil, pentru că nu mai au avea timp și trebuiau să sfârșească serialul. Astfel, au preferat să lase unele chestiile la un sfârșit de suprafață. Voiam să văd ce mai face Ma Wang și copilul său, cum a fost călătoria în care a plecat Son Oh Gong, ce s-a mai întâmplat cu Jin Sun Mi și cum mai sunt PK și Generalul Înghețului.


Serialul per total a fost ok, mi-a plăcut foarte mult (dacă ar fi să nu iau în considerare ultimele două episoade). Aș recomanda serialul cu mare drag, povestea a fost genială, relațiile dintre personaje dezvoltate cum trebuie și am avut parte atât de iubire, mister, elemente supranaturale, cât și de sarcasm, umor și durere.

Notă: 8.7/10

 

(Aș vrea să-mi spuneți în comentarii cum a fost :)) E pentru prima dată când fac un asemenea articol și vreau să știu dacă m-am lungit prea mult sau dacă am fost prea scurtă… și dacă au fost multe sau puține gif-uri/poze)

(Plus, sugestii de seriale)

20 de gânduri despre „Recenzie: Hwayugi

  1. myasianworld

    Mă bucur foarte mult că te ai hotărât să faci o rubrică de genul ăsta, mie personal îmi place să citesc cel puțin o recenzie înainte să incep un serial deci eu sunt mai mult decât încântată😊❤.Articolul e unul foarte bun, are detalii care să te indemne să vezi serialul respectiv și nici nu sunt prea multe ca să nu dăm în spoilere.
    Sugestii…păi…Scarlet heart ryeo, The King loves, Just between lovers, While you were sleeping, I’m not a robot, Another Miss Oh etc.( am o listă f.lungă😁)

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
    1. Kaila Autor post

      aww ❤ multumeesc
      chiar ma bucur ca ti-a placut. aveam ceva emotii, mia ales ca voiam sa o incep de mai demult si nu stiam exact cum sa fac
      plus, mi a fost frica ca m-am lungit prea mult si am zis sa nu fie plictisitoare
      apreciez ca ai observat ca nu am vrut sa dau spoilere ❤
      mersiii pentru sugestii

      Apreciat de 1 persoană

      Răspunde
  2. Emm

    Mie Hwayugy mi-a placut enorm si era cam drama mea preferata din acest an… pana la ultimele doua episoade unde totul s-a dus pe rapa, oricum povestea este cu siguranta una foarte creativă și originala. Desi il ador pe LSG, trebuie sa recunosc ca personajul Ma Wang ma dat gata si a fost cu siguranță unul dintre preferații mei ❤. Cha Seung Won chiar merită un premiu pentru rolul acesta, jocul lui actoricesc a fost genial.
    Nu știu de alții, dar această drama va rămâne mereu printre cele mai bune pe care le-am văzut, chiar dacă au fost și câteva lucruri care nu mi-au plăcut (aproape aceleași ca cele menționate în articol) . ❤

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
    1. Kaila Autor post

      si pentru mine cred ca ramane serialul preferat din acest an. dar niciodata sa nu spui niciodata :))
      si eu il ador pe ma wang, nu m-am putut abtine sa nu pun gif uri cu el, de fapt, aveam mai multe, dar am zis hai sa nu pun fff multe :)))

      Apreciat de 1 persoană

      Răspunde
  3. anda marin

    multumesc de recenzie, am citit-o cu multa placere si am s-o distribui, seamana mult cu propria mea parere ❤ iubesc acest serial chiar daca surorile Hong puteau finisa pe ici pe colo mai bine scenariul ❤

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
    1. Kaila Autor post

      nu ai pentru ce ^^
      ooo, multumesc ❤ ma bucur foarte mult ca ti a placut, chiar aveam emotii de cum o sa iasa
      si eu iubesc serialul, chiar imi pare rau pt ultimele 2 ep

      Apreciază

      Răspunde
  4. Elena

    Deeciiii iubesc acest serial din toată măduva oaselor
    Eu sincer nu’l prea plăceam pe seung gi dar după Hwayugi am ajus să îl adoor şi să fie printre primi 3 actori îndrăgiţi (primi fiind Lee Min ho şi Lee Jun Ki (aparent toţi au numele de ”lee”) )
    În prezent urmăresc The Great Seducer (sunt doar 16 ep traduse momentan şi sunt fiartă să văd ce urmează) nu’i chiar cine ştie ce dar îmi place

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
  5. Maria

    Un serial frumos și comic. Mulțumesc ca ai făcut o recenzie despre el. Cred ca majoritatea celor care l-au văzut au aceeași părere ca și tine. Finalul putea fi altul sau măcar putem spera la un sezon 2 deși nu cred. Eu pana la acest film nu îl puteam vedea pe Lee Seung Gi. Dar cu serialul asta ma făcut sa il plac. Sper sa mai faci asemenea articole 😘😘😘

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
  6. Cosmina Elena

    ai mare drepatate in legatura cu tot (de la bratara si pana la final; sincer ceea ce ai spus si eu am gandit exact la fel in legatura cu tot ,am fost chiar foarte surprinsa sa vad ca si tu ai gandid la fel)adica am plans asa de mult cand a murit si finalul asa dezamagitor, adica vreeam macar o intalnire cu cei 2 cand se duce dupa ea in underworld, nici nu mai zic adica pe parcursul ultimelor episoade au facut asa tamtam in legatura cu fiul lui mawang iar in ultimele minute in film din cauza unor petale ceva gen gata bum asta e fiul meu. nu acum nu imi vine sa cred ca sa sfarsit asa

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
    1. Emm

      Da, dar intr-un fel se leaga. Ei aveau acel „destin mortal” sau cum o fi, si s-a tot spus de el pe parcursul dramei, deci nu puteau sa puna un happy end si chiar daca este un sfarsit „meh”, macar au lasat loc de interpretare. Si in legatura cu fiul lui Ma Wang mi-am dat seama din prima, adica: nu-si cunoaste parintii, bunica lui i-a spus sa fie respectuos cu Ma Wang si a aparut in unele momente decisive. One a interpretat rolul foarte bine si multumita dramei am aflat de el, deci inca un bonus 🙂

      Apreciat de 1 persoană

      Răspunde
  7. Adyshor

    Cha Seung Won e un actor de.. ‘first class”, deci era de aşteptat să fie bun în rolul său.Joacă excelent, fie că e vorba de drame sau comedii. „Cuplul” făcut de CSW cu LSG…a făcut deliciul serialului, lăsând în urmă povestea de iubire.BTW.. eu ador genul „fantasy”! Recenzia e minunată.Dacă nu aş fi vizionat deja serialul, cu siguranță aş fi facut-o…după această recenzie! Mai aşteptăm…pentru că sunt încă destule seriale şi filme care merită promovate! Mulțumim şi stăm…pe aproape!!

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
  8. Gabriela Ciorobitca

    După părerea mea, ai descris foarte bine acest serial.. Am văzut doar o parte din primul episod, pentru ca nu prea îmi plac chestiile horror, ( în afara faptului ca am văzut Train to Busan de 10 ori😁😂), insa filmele de groaza sunt preferatele mele.. Descrierea ta ma convins ca trebuie sa ma uit la serial….

    Apreciază

    Răspunde
  9. Pingback: Recenzie: Lawless Attorney | K-pop Romania

Lasă un comentariu