Internauții coreeni vorbesc despre motivele pentru care trupele k-pop din noua generație nu sunt populare în Coreea

Internauții coreeni discută despre o nouă problemă care a apărut în industria muzicală, pe măsură ce popularitatea valului K-Pop se răspândește la nivel global.

Un internaut coreean a postat pe un site popular din mediul online motivele pentru care crede că unele grupuri din noua generație nu mai atrag public în Coreea. Acesta a început să explice: „Trupele k-pop anterioare care au câștigat popularitate peste hotare și-au câștigat mai întâi popularitatea în Coreea. Ele au urmărit să ajungă în locurile de top în clasamentele muzicale, concentrându-se pe producerea melodiilor ce sunt iubite de publicul larg”.

Internauții au susținut că BTS, care se bucură de un mare succes în America, avea deja un fandom puternic în țara natală, iar mulți le cunoșteau melodiile.

Însă, grupurile de idoli care au debutat în ultimii ani au început să vizeze numai piețele de peste hotare și nu prea le pasă de popularitatea în Coreea. Un fan coreean spus: „Unele trupe s-au concentrat să cucerească piețele muzicale din alte țări, iar asta înseamnă o oarecare recunoaștere în acele țări. Însă, sunt necunoscute în Coreea. De asemenea, fanii lor se enervează dacă cineva spune că ”acel grup nu este popular în Coreea”, iar ei răspund rapid că are popularitate în străinătate. Cu toate acestea, coreenilor nu le pasă de succesul din străinătate decât dacă au întrat în topul HOT 100.”

De asemenea, internauții au subliniat că, deși unele grupuri de idoli sunt recunoscute și apreciate în străinătate, nu e motiv suficient să se spună că ar trebui să aibă același succes și în Coreea. În general, există multe grupuri care debutează, dar nu reușesc să ajungă la una dintre aceste două ”extreme”, adică nu sunt nici populare în străinătate și nici în Coreea.

Acesta este motivul pentru care mulți internauți își pierd interesul pentru grupurile K-Pop, de aceea există multe trupe nepopulare în Coreea. De asemenea, aceste trupe nu se descurcă bine în topurile muzicale din Coreea, deoarece publicul nu ascultă melodiile lor.

Alți internauți coreeni s-au alăturat discuției și au fost de acord cu postarea. Ei au comentat:

  • „E o problemă și dacă un concept devine popular, pentru că toate celelalte grupuri vor veni cu un concept similar”
  • „Asta se întâmplă mai mult în cazul grupurilor de băieți”
  • „Sincer, EXO, BTS, Seventeen, BTOB și WINNER, au devenit populare mai întâi în Coreea, având un fandom puternic în țară și apoi au câștigat popularitate în străinătate. Dar în prezent nu există alte grupuri care să aibă un impact mare, în opinia mea”
  • „Da, așa este. BTS a avut mai întâi un fandom puternic în țară și a primit deja Marele Premiu în 2016 înainte de a avea mare succes în America. Majoritatea oamenilor recunosc piesele trupei.”

Sursa: allkpop.com

Lasă un comentariu