Internauții descoperă o altă melodie care se aseamănă izbitor de mult cu „Butter” de la BTS+ părerile fanilor sunt împărțite

După lansarea melodiei „Butter”, tot mai mulți artiști își găsesc în ea „inspirația”!

Abia la începutul acestei săptămâni, o problemă privind drepturile de autor s-a ivit atunci când coloana sonoră a unui joc japonez a fost găsită ca fiind mult prea asemănătoare cu hit-ul „Butter” de la BTS care domină clasamentele Billboard. Acea controversă a ajuns totuși la un bun sfârșit, compozitorul coloanei sonore a jocului, respingând personal orice acuzație de plagiat.

Acum, internauții au dat peste o altă piesă, de data aceasta a unui cântăreț olandez, care sună și ea similar cu „Butter”.

Melodia „You Got Me Down”, de la Luca Debonaire, un muzician din Olanda, este listată ca fiind lansată în 2020. O comparație între „You Got Me Down” și „Butter” poate fi găsită mai jos.

Se pare că presupusul compozitor original al „You Got Me Down” este un muzician pe nume Adri Blok. După unele cercetări, fanii au mai descoperit că melodia olandezului a fost postată în baza de date EDM Beatport.

Între timp, creditele pentru „Butter” enumeră următorii compozitori: Jenna Andrews, Rob Grimaldi, Stephen Kirk, Alex Bilowitz, Sebastian Garcia, Ron Perry, precum și membrul BTS, RM.

În prezent, fanii au deschis o dezbatere aprinsă despre presupusele asemănări dintre „You Got Me Down” și „Butter”.

Pe de o parte, unii cred că artiștii compozitori din spatele melodiei lui Luca Debonaire ridică în mod intenționat probleme cu „Butter” pentru a profita de faima mondială a grupului BTS. Câțiva fani au scris, de asemenea, că Luca Debonaire a cumpărat cântecul „You Got Me Down” de la compozitorul Sebastian Garcia și că acesta ar fi folosit o melodie duplicat.

Pe de altă parte, unii internauți au susținut că Big Hit Music ar raporta și că agenția „ia măsuri” pentru a șterge diverse articole sau postări din comunitate despre problema în curs, încercând să oprească răspândirea acestora.

Potrivit unor rapoarte ale presei coreene din 22 iulie, Big Hit Music a evitat să răspundă la întrebările referitoare la această chestiune.

Rămâneți la curent pentru actualizări.

Sursa

5 gânduri despre „Internauții descoperă o altă melodie care se aseamănă izbitor de mult cu „Butter” de la BTS+ părerile fanilor sunt împărțite

 1. Adda

  Nu ma bag in chestii de genul, dar deja mi s-a acrit de tot circul ăstora inca de anul trecut.
  Am vazut ceva pe twitter care spunea ca „Konami i-ar fi dat în judecata daca era melodia plagiata.”
  Întrebarea mea e: cine ar da în judecata „cei mai influenti oameni de pe planeta” ca probabil au dat și spaga cum fac cu dispatch ca sa-si tina gura.=)))
  Ma frustrează ca oamenii inca ii vad ca pe niște dumnezei care n-ar gresii în viata lor ca-s perfecti. Nu zice nimeni sa nu le apreciezi munca și si efortul pe care-l depun, dar unii din voi duceți idolatrizează la divinizare, si ma îngrijorează.

  Apreciază

  Răspunde
 2. Pingback: Big Hit Music clarifică faptul că „Butter” de la BTS nu are probleme cu drepturile de autor | K-POP ROMÂNIA

 3. Mia

  Cum cauta alti motive sa se lege de bts nu le convine ca au evoluat asa mult stai liniștiți ca se umfla ficatul in voi bts ia pus pe toți în umbră fie ca va convine fie ca nu asa ca nu mai comentați voi ca nu este treaba voastră ce fac ei o sa domine muzica mult timp de acum înainte o sa ne asigurăm noi army ca asa va fi bts army the beast 🥰😇😇😇😇

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s