Drama în care joacă Park Hae Jin, în pericol să fie anulată!

“Four Sons” în care vor apărea Park Hae Jin și Nana a suspendat filmările.

Serialul este un thriller de tip fantezie, care spune povestea unui bărbat ce descoperă că are trei gemeni identici în timp ce investighează moartea suspectă a mamei sale.

Reportajele însă anunță faptul că filmările la noul serial au fost suspendate încă din data de 10 mai,  fiind invocate mai multe motive, printre care pretențiile nerezonabile ale companiei de producție și salariile neplătite.

Compania de producție a dramei “Four Sons,” Victory Contents, nu a plătit de trei ori salariile staff-ului și nici nu ar fi acordat sprijinul financiar necesar filmărilor, respectiv: plata aferentă închirierii de drone, camere de filmat și alte echipamente necesare, tarifele castingului și ale coregrafului, dar și plățile pentru managementul accidentelor.

O sursă din interior a afirmat:  “Ne-am pregătit foarte mult pentru că finalul primului episod este incredibil de important. Am plătit 4 milioane de woni (aproximativ $3500) pentru echipament la Comisia de Film din Busan, dar compania de producție nu a putut asigura planificarea echipamentului. Deci ne-am trezit că am folosit echipamentul altei companii. La alte companii, costă de obicei  cam 8 milioane woni (aproximativ $7000) o bucată  de echipament.  Dar compania de producție ne-a spus să întârziem filmările pentru 4 milioane woni ($3500). Nu putem amâna filmările atunci, când avem deja pregătit programul actorilor și al staff-ului și locațiile de filmări. Deci la început regizorul Jang Tae Yoo a spus că va plăti el, dar s-a ajuns la suma de 100 milioane woni rapid ( $90000) bani pe care i-a scos din buzunar. Apoi, directorul de filmări a spus că va plăti pentru taxele de mașină care costă aproximativ 4 milioane woni ( $3500). De obicei, chiria pentru echipament este pentru 12 ore de utilizare, cu taxe suplimentare dacă se depășesc aceste 12 ore. După filmări, am plătit încă 17 milioane woni ( $16000). Dar compania de producție a spus că directorul de filmări va trebui să plătească toată suma de bani. Ei au spus că nu ne pot da banii, pentru că am folosit echipamentul pe care ne-au spus să nu îl folosim și că nu vor să ne dea acest echipament. Regizorul Jang Tae Yoo a trebuit să plătească echipamentul nu numai pentru filmările sale dar și pentru alte echipe [compania de producție] nu ne-a dat voie să împrumutăm echipamentul. Ei au spus că nu vor plăti nici banii pentru producerea teaserului deci regizorul Jang Tae Yoo a plătit, din nou, însă compania de producție a cerut fișierele originale.”

Un alt membru al staff-ului a dezvăluit că același regizor a plătit bani pentru închierea de drone și pentru coregraful care a predat lecții de vals. „A trebuit să filmăm într-o zi după ce ninsese puternic în Daegu. Regizorul și echipa au petrecut toată ziua curățând singuri zăpada împreună cu pompierii din Daegu. Pentru că aveam nevoie de un coregraf pentru momentul în care Park Hae Jin o cere în căsătorie pe Nana, am distsribuit pe fratele mai mic al unei persoane care lucrează într-un grup de dansatori. A trebuit să le plătim serviciile dar ei au spus că să plătească compania regizorului Jang Tae Yoo. Noi am întrebat: ‘Acești bani ar trebui plătiți de compania de producție, ce faceți?’ Ei au răspuns că  nu pot acoperi acele sume. Regizorul a plătit pentru trei personae care au fost folosite. A trebuit ca  noi să utilizăm și o dronă pentru o scenă, dar ei nu au plătit nici pentru asta. Tot regizorul a plătit. Când am aflat despre asta ulterior pe platourile de filmare, am fost atât de suprins dar m-am gândit și că directorul este o persoană deosebită.”

Totuși, problema cea mai mare a fost cea a salariilor neplătite. “Four Sons” a început filmările în luna  ianuarie dar în final echipa de producție a fost plătită corespunzător abia în luna mai deoarece compania de producție a dorit să plătească staff-ul în funcție de numărul de zile lucrate, și nu cu un salariu fix. “Am filmat doar de patru ori în ianuarie și o zi în februarie. Compania de producție a spus contractorului că va plăti salariie bazat pe calcule nu lunare ci în funcție de ziua de muncă. Deci cele două echipe de filmări au făcut plângere la Ministerul Muncii și și-au dat demisia.” Și de această dată, regizorul Jang Tae Yoo a rezolvat problema angajând personal staff-ul prin compania lui proprie și plătindu-le salariile. Au mai existat și câteva cazuri punctuale în care compania de producție a refuzat să plătească salariile.

În final, echipa de filmări a încercat să schimbe compania producătoare și au suspendat filmările pentru două luni, începând cu 15 mai. În timpul perioadei de timp scurse, mulți din echipă au părăsit proiectul : cascadori, editori, cameramani, etc..

Cei de la Victory Contents afirmă că au reluat filmările și că s-au interesat dacă staff-ul va reveni în proiect, acuzându-l pe regizorul Jang Tae Yoo că s-a ascuns și că nu mai vrea să filmeze, fapt negat de către apropiații din echipa lui

În 10 iulie, compania regizorului a transmis un comunicat în care spune următoarele: “Sperăm că situația poate deveni stabilă. Nu avem nimic de spus în acest moment în mod special. Sperăm că fimările se vor relua cât mai curând cu putință.”

Compania de producție Victory Contents a contra-răspuns cu un comunicat: “Nu este adevărat că filmările s-au terminat din cauza salariilor neplătite, și deja am plătit actorii principali și am dat sute de milioane de woni pe cheltuielile de producție. De asemenea, regizorul Jang Tae Yoo a cerut mai mult decât bugetul stabilit inițial. După ce și-a anunțat demisia, nu a răspuns telefoanelor noastre.”

Victory Contents a mai spus că staff-ul despre care se face referire în știri nu și-a transmis oficial demisia și că nu a spus că ar părăsi  producția dramei “Four Sons”, și că regizorul și echipa de producție au revenit la filmări, pregătiți să reia activitatea. Totodată compania a promis că vor încerca să rezolve cât mai repede situația și să reînceapă filmările.

Deocamdată nu au fost filmate decât 4 din 16 episoade și data de difuzare a serialului, anunțată pentru noiembrie, este incertă.

Sursa

8 gânduri despre „Drama în care joacă Park Hae Jin, în pericol să fie anulată!

  1. Pingback: Kim Chang Wan părăsește drama “Four Sons” din cauza contractului + răspunsul companiei de producție | K-pop Romania

  2. Pingback: Drama “Four Sons” va avea un nou regizor! | K-pop Romania

Lasă un comentariu