Vibe vorbesc din nou despre acuzaţiile de ‘sajaegi’ aduse de Park Kyung din Block B

Vibe Expresses Hopes For Truth About Chart Manipulation To Be Revealed

Grupul Vibe a lansat o declaraţie oficială cu privire la acuzaţiile de sajaegi aduse de Park Kyung din Block B.

Anterior, Park Kyung a postat un mesaj pe Twitter în care îi acuză pe Vibe, Song Ha Ye, Lim Jae Hyun, Jeon Sang Keun, Jang Deok Cheol şi Hwang In Wook de sajaegi (manipularea poziţiilor pieselor şi albumelor în clasamentele muzicale printr-un algoritm mecanic) şi toţi artiştii menţionaţi au luat măsuri legale împotriva lui Park Kyung pentru defăimare.

Într-o declaraţie nouă, Vibe şi-au exprimat dorinţa de a fi declaraţi nevinovaţi:

„În data de 24 noiembrie am fost şocaţi de o situaţie neaşteptată, care a apărut în urma unui comentariu făcut de un anume artist. Declaraţia sa a fost complet falsă, aşa că am luat-o ca pe o simplă greşeală când am văzut-o pentru prima dată. Prin intermediul agenţiei sale, i-am cerut să clarifice lucrurile care nu sunt corecte şi să-şi ceară scuze.

Totuşi, drept răspuns am primit: „Am şters postarea, însă va fi dificil să vă oferim nişte scuze.” Câteva zile mai târziu, declaraţiile false s-au întors asupra noastră şi ne-am simţit dezonoraţi. Controversa s-a răspândit peste tot şi am fost etichetaţi cu o reputaţie ruşinoasă. Indiferent de ce am spune, oamenii nu ne cred.

Drept rezultat, am încercat să ne dovedim nevinovăţia prin metode juridice, fiind cel mai corect mod. Cu toate astea, acest lucru necesită timp şi am avut nevoie de o săptămână. Crezând aceste minciuni, oamenii au continuat să le răspândească. Zvonurile precum „Am auzit că x şi y au făcut asta şi aia” au început să se răspândească precum nişte ştiri de senzaţie, iar muzica şi chiar familia noastră au început să fie atacate de comentarii rău intenţionate. 

Ne gândeam că dacă lucrurile vor continua cu o astfel de viteză, va fi prea târziu când rezultatele investigaţiei vor fi anunţate, adică peste câteva luni. Se pare că Vibe deja a devenit un artist etichetat cu o reputaţie ruşinoasă în urma acuzaţiilor false.

Pentru a demonstra în mod personal că nu am făcut nicio infracţiune şi pentru a depista persoanele care au comis sajaegi şi au pornit acest scandal, am cerut tuturor entităţilor să investigheze cazul (Kakao M, Naver Music, Soribada, Bugs, Dreamus Company, Genie, Ministerul Culturii, Sportului şi Turismului, Comisiei pentru comerţul echitabil, Asociaţia cântăreţilor din Coreea, congresamanului Ahn Min Suk, Federaţia artiştilor din Coreea, Asociaţia pentru drepturile de autor în muzică din Coreea, Asociaţia protecţiei drepturilor de autor din Coreea, Asociaţia conţinutului muzical din Coreea, Asociaţia industriei muzicale din Coreea, Agenţia pentru conţinutul creativ din Coreea, Comisia pentru comunicaţii din Coreea şi Federaţia coreeană de management) şi să coopereze cu noi.

Aşteptăm ca să fie dovedită nevinovăţia noastră prin intermediul unor proceduri legale şi corecte cât mai curând posibil.

Pentru a face ca acest lucru să aibă loc cât mai curând, le cerem distribuitorilor de muzică să-şi verifice informaţiile pentru a demonstra adevărul. Ce sperăm noi este ca măcar să se uite peste informaţiile artiştilor care au fost acuzaţi. Mai mult de atât, le cerem tuturor să ridice această problemă şi pentru restul lumii, încât problemele să fie rezolvate odată şi pentru totdeauna.

Sperăm că persoanele care au adus în discuţie problema să înţeleagă că trebuie să poarte responsabilitate pentru tot ceea ce spun şi să aducă dovezi clare, în loc să păteze reputaţiile altora, cu scopul de a scoate la iveală infractorii. 

Vibe este total de acord că sajaegi, care duce la o lipsă de încredere în industria muzicală, trebuie înlăturat. Fiind atât o victimă, cât şi un senior în industria muzicală, vom pune în joc cariera noastră pentru a clarifica acest lucru.”

sursă

Lasă un comentariu