5 K-drame și filme în care viața și sportul se împletesc în povești de neuitat

Park Seo Joon and IU's K-movie "Dream" Surpasses 1 Million Moviegoers - MyDramaList

„Campionatul European de Fotbal”, „Copa América” sau „Jocurile Olimpice de la Paris”, vara anului 2024 este una plină de evenimente sportive. Fie că sunteți sau nu fani înfocați ai sportului, o K-dramă cu tematică sportivă este întotdeauna alegerea perfectă pentru o doză bună de adrenalină, suspansul competiției și lecțiile de viață pe care sporturile de echipă, și nu numai, le oferă.

În acest articol am selectat pentru voi câteva producții sud-coreene unde sportul este „personajul principal” de urmărit în zilele caniculare de vară, în timp ce așteptați următorul meci/ următoarea competiție sau leneviți la plajă, alături de un cocktail rece.

  • „Fight My Way” (2017)

Dong Man, interpretat de Park Seo Joon, este un expert în taekwondo și arte marțiale care își pierde încrederea în sine și își pune visurile pe tușă după eșecul într-o luptă competițională. Prietena sa cea mai bună, care îi va deveni și iubită, Choi Ae Ra (Kim Ji Won), o prezentatoare aspirantă, nu este prea entuziasmată la gândul ca Dong Man să revină în arenă, temându-se că acesta va accepta o nouă luptă. Dar Dong Man trebuie să câștige runda asta, în ciuda problemelor de sănătate, pentru a-și recăpăta încrederea și stima de sine ca atlet. Povestea celor doi protagoniști „Fight My Way” a fost influențată de cea a lui Choo Sung Hoon, luptător de MMA, și a iubitei sale, model, Yono Shiho. Povestea lor l-a inspirat pe scenaristul Lim Sang Chun să evidențieze viața atleților și a familiilor lor.

K-drama „Fight My Way” rezonează în rândul publicului prin realismul său, spunând povestea unor oameni obișnuiți și a dorinței arzătoare de a reuși în ciuda tuturor piedicilor. Park Seo Joon, adorabil ca modestul Dong Man și Kim Ji Won, încăpățânata Ae Ra, aduc în fața publicului camaredia naturală care sensibilizează audiența.

  • „Racket Boys” (2021)

Yoon Hyun Jong (Kim Sang Kyung), jucător de badminton, are dificultăți în a asigura traiul de zi cu zi pentru familia sa atunci când primește șansa de antrena, la sat, o echipă de badminton de școală generală care este la un pas de desființare. Echipa mai are doar trei jucători rămași: Bang Yoon Dam (Son Sang Yeon), Na Woo Chan (Choi Hyun Wook) și Lee Yong Tae (Kim Kang Hoon). Fiul lui Hyun Jong, Hae Kang (Tang Jun Sang), băiat de oraș și fost jucător fenomenal de badminton, se alătură echipei împreună cu In Sol (Kim Min Ki). Echipa ajunge astfel să aibă suficienți jucători pentru a intra în competiții, fiind motivați mai departe de „foamea” de victorii.

„Racket Boys” este o poveste inspirațională despre curaj și determinare pe măsură ce băieții ating culmi înalte punându-și la bătaie sângele, sudoarea și lacrimile din dragoste pentru sport. Este ușor să îi încurajezi pe acești copii și să speri pentru victoria lor. Actorii, chiar dacă nu sunt sportivi profesioniști, au oferit o interpretare de excepție, primind antrenament special pentru rolurile lor.

  • „Prison Playbook” (2017)

Kim Je Hyuk (Park Hae Soo) este un jucător faimos de baseball care e pe cale să semneze un contract într-o ligă de top când vața îi este întoarsă pe dos. Fiind un frate protector pentru sora sa mai mică, Je Hyuk îl bate pe bărbatul care o abuzează, ajungând, astfel, la închisoare. Cel mai bun prieten al său, Lee Joon Ho (Jung Kyung Ho), un ofițer de corecție în cadrul închisorii, îl ajută să treacă prin momentele dificile. Je Hyuk continuă să practice baseballul pe perioada sentinței cu speranața că își va putea reabilita cariera odată eliberat. Show-ul se concentrează și pe relațiile protagonistului cu alte personaje. Jung Hae In în rolul Căpitanului Yoo, un bărbat închis pe nedrept pentru uciderea unui soldat, care trece drept o persoană rigidă, dar care are o inimă bună. Mai departe îi avem pe Choi Moo Sung în rolul lui Min Chul, un fost gangster care își regretă trecutul și Ji Hi (Krystal), iubita lui Je Hyuk care îi va rămâne alături în ciuda circumstanțelor.

„Prison Playbook” s-ar putea să nu fie genul vostru obișnuit de K-dramă, dar este o operă prin modul de execuție și personajele bine conturate. Pe măsură ce poveștile individuale ale personajelor se dezvăluie, acestea vă vor ajunge la inimă. Cu un fir narativ emoționant completat de interpretări de impact , „Prison Playbook” vă va face să plângeți copios.

  • „Weightlifting Fairy Kim Bok Joo” (2016)

Această K-dramă ne oferă o drăguță poveste de iubire „friends to lovers” dintre o curajoasă campioană la ridicat greutăți, Kim Bok Joo (Lee Sung Kyung) și înotătorul de geniu, Joon Hyung (Nam Joo Hyuk). Cei doi s-au întâlnit cu ani în urmă, în anii de școală elementară. În prezent, în viața petrecută în campus, o prietenie subtilă se infiripă între cei doi. Aceștia se motivează și încurajează reciproc în fața multiplelor provocări și probleme pe care le vor avea de înfruntat. Povestea se învârte în jurul lui Bok Joo o adevărată gurmandă, confortabilă în propria piele care începe să se schimbe când dezvoltă sentimente pentru fratele mai mare al lui Joon Hyung. Băiețoasa Bok Joo începe să fie conștientă de aspectul său fizic și va încerca să piardă în greutate, un adevărat sacrilegiu pentru un sportiv de categoria sa.

„Weightlifting Fairy Kim Bok Joo” este numai bun de urmărit pentru aspectele lipsite de griji ale vieții în campus și iubirii tinere pe de o parte și evidențierea multiplelor probleme pe care atleții le întâmpină – presiune legată de evoluția sportivă, sănătatea mintală și pozitivitatea cu privire la aspectul fizic – de cealaltă parte. Lee Sung Kyung a intrat cu brio în pielea lui Bok Joo, aducând în prim-plan fizicul personajului său și aspectele emoționante cât mai natural posibil. Chimia spontană dintre ea și Nam Joo Hyuk a făcut ca cei doi să devină unul dintre cele mai îndrăgite cupluri de pe micile ecrane.

  • „Dream” (2023)

Creat de regizorul Lee Byung Hun care și-a pus amprenta asupra unor producții precum „Extreme Job” sau „Melo is My Nature”, filmul „Dream” spune povestea unui grup de oameni care joacă fotbal pentru prima dată în cadrul „Homeless World Cup” (Cupa Mondială a Oamenilor Străzii). În rolurile principale îi avem pe Park Seo Joon care intră în pielea lui Yoon Hong Dae, un jucător profesionist de fotbal aflat sub perioadă de probă disciplinară care devine antrenorul neobișnuitei echipe de fotbal și pe IU în rolul directorului de producție Lee So Min care realizează un documentar despre echipa antrenată de Hong Dae.

Cu o echipă alcătuită din jucători aleși mai degrabă pentru statutul lor social decât pentru abilitățile atletice, „Dream” aduce în fața publicului o poveste despre luptă, ambiție și determinarea de a merge mai departe în ciuda sorții potrivnice. „Nu avem o casă, dar avem un vis”, textul care însoțește unul din posterele promoționale, vine să sublinieze provocarea aparent de netrecut pe care Hong Dae și echipa sa și-o vor asuma.

Obișnuiți să urmăriți producții sud-coreene în care sportul este elementul care aduce oamenii împreună?

Sursa: (1), (2).

Foto: soompi, mydramalist.com

Lasă un comentariu