Recomandări (4)

A trecut ceva timp de la nr. 3, de când am recomandat seriale, emisiuni, melodii, trupe şi alte lucruri ce mi-au atras atenţia şi despre care aş dori să vă povestesc.

1) Seriale

În privinţa serialelor aş avea foarte multe de recomandat dar m-am gandit să vă vorbesc despre cel mai ‘hot’ subiect momentan, dramele web.

Având în vedere faptul că cel mai mare portal web coreean Naver a lansat prima dramă web în februarie 2013 iar de atunci cel puțin 50 de drame web au fost produse în Coreea de Sud putem spune că popularitatea dramelor web creşte. Cei trei mari producători de teatru din Coreea au în vedere formatul şi fac echipă cu producătorii pentru a crea astfel de drame, care au fost produse prima dată în scopuri promoționale de către companiile private. Aceste „seriale” au între șase și 10 de episoade, şi ţin de la cinci până la 20 minute, ele sunt disponibile doar prin intermediul site-uri precum YouTube sau portaluri de socializare. Și grupuri Kpop apar în aceste drame nou-nouțe, folosindu-le ca bază de pornire pentru a îi ajuta în carieră. Un exemplu bun ar fi aici trupa 5urprise, care s-au făcut cunoscuţi prin intermediul dramei web ‘After School Luck or Not’ care s-a bucurat de un succes enorm, mai apoi realizându-se şi sezonul 2.

De asemenea, multe drame web sunt bazate pe webtoons (un fel de manga coreeană) existente sau benzi desenate web.
Câteva exemple de drame web recente sunt comedia romantică ‘Love Cells’, în care au jucat Jang Hyuk, Kim Woo Bin și Kim Yoo Jung. Drama web poate fi văzută în SUA, prin intermediul site-ului DramaFever.

După ce am înţeles mai bine ce este o dramă web, aş dori să vă recomand 5 dintre cele mai bune si populare drame web:

1) After School Luck Or Not

Centrată pe povestea unui club cu cinci frumoşi băieţi de liceu (membrii 5urprise), drama web fantezie-poveste de dragoste începe cu o scenă în care o fată introvertită (Kim So Eun) este invitată să se alăture cercului lor. Ea primește o invitație livrată de un porumbel și vizitează clubul fără ezitare pentru că ea nu a fost invitată niciodată la nimic de nimeni.

2) Love Cells

O comedie romantică-fantezie despre o pisică „celulă de iubire”, care arată ca un om, Navi (Kim Yoo Jung) şi care îl învaţă ce este dragostea pe Ma Dae Choong (Park Sun Ho), acesta fiind determinat să o cucerească cu o poveste de dragoste extraordinară pe celebritatea Seo Rin (Nam Ji Hyun).

3) EXO Next Door

În ‘EXO Next Door’ membrii EXO au jucat ca ei înșiși, un grup de idoli popular numit „EXO”. Aceştia au caractere similare cu personalităţile lor reale. Rolul principal feminin este interpretat de actriţa Moon Ga Young, care este o fată timidă ce se înroşeşte repede şi care ajunge să trăiască o poveste de dragoste incredibilă când trupa populară se mută lângă ea.

4) Dream Knight

O producție despre muzică și dans care gravitează în jurul unei fete, Joo In Hyung (Song Ha Yoon), cu o mulțime de răni, care mai târziu începe să viseze, să se îndrăgostească și să se împrietenească cu un grup de băieți misterioşi (GOT7).

5) Orange Marmalade

În această dramă este vorba de vampirii care se luptă pentru supraviețuire în societatea umană. Oamenii nu se mai tem de aceştia, dar îi discriminează. Speciile de vampiri au semnat un tratat de pace cu oamenii, nu consumă sânge uman și îşi ascund identitatea lor reală, astfel încât cele două specii să poată trăi în pace. Baek Ma Ri (Seolhyun) este un vampir care încearcă să-și ascundă identitatea, dar ce se întâmplă dacă ea se îndrăgosteşte de un băiat popular ca Jung Jae Min (Yeo Jin Goo), care urăște vampirii?

Ţin să precizez faptul că această dramă web a fost făcută după un webtoon, pe care am început să îl citesc şi care chiar mi se pare foarte interesant.

Alte drame demne de menţionat sunt: Jumping Girl, A Better Tomorrow, Doll House, Vampire Flower, U-Turn , Love Line, AfterMath, Midnight Woman, Dr. Mo’s Clinic, etc.

 

2) Emisiuni

Dacă vorbim de emisiuni, am multe de recomandat, data trecută v-am recomandat emisiunea ‘Weekly Idol’ iar de data aceasta o să vă vorbesc despre o emisiune amuzantă şi intersantă în acelaşi timp, ‘Hello Counselor’.

Hello Counselor

Despre ce e vorba?

„Hello Consilier” este un show care pune accent pe oameni și poveștile lor. De la povești despre viața de zi cu zi a oamenilor obişnuiti, indiferent de vârstă sau sex, la preocupări care sunt de-a dreptul copleşitoare! Acest program va aduce râsete și vă va mişca inimile.

Scopul show-ului este de a ajuta persoanele în nevoie prin schimbul de povesti despre viaţă şi a le oferi sfaturi. Ca MC îi avem pe Shin Dong Yup, Lee Yeong JaJung Chan-woo şi Kim Tae-kyun iar ca invitaţi speciali apar diverşi idoli în mod săptămânal, dintre care se numără şi grupurile de idoli: Girls’ Generation, 4minute, SHINee, INFINITE, B2ST, EXO, 2pm, Red Velvet, T-ara, etc. dar şi actori, comedianţi şi alţii.

Eu una am fost foarte încântată de acest show şi îl urmăresc şi în prezent.

 

3) Trupe

Cu foarte multe trupe noi este greu să vorbesc de un singur grup care care mi-a atras atenţia dar am decis să aleg trupa rookie ce aparţine companiei Cube, CLC.

CLC

CLC (씨엘 씨) este prescurtarea de la „Crystal Clear” (Cristal Clar) şi este un grup de fete din Coreea de Sud care este format din 5 membre: Sorn, Choi Yu-jin, Oh Seung Hee, Jang Ye Eun şi Jang Seung Yeon.

Melodia lor de debut ‘Pepe’ mi se pare foarte bună şi ‘catchy’ iar fetele, pe lângă faptul că sunt foarte frumoase, mai sunt şi talentate, după cum puteţi vedea în coverul melodiei ‘The Rainy Day’ (B2ST) de mai jos.

Membrele se pricep şi la dans, fiind capabile să abordeze diferite stiluri.

De asemenea, acestea au o parte drăguţă, fiind adorabile atunci când fac aegyo şi capturează inimile fanilor.

Dacă nici aceste filmuleţe nu vă pot convinge să le daţi o şansă fetelor din CLC atunci nu ştiu ce o va face.

 

4) Melodii

După cum v-am obişnuit o să fac un top 5 al melodiilor celor mai recente care mi-au atras atenţia şi pe care le ascult în continuu:

Reset‘ – Tiger JK ft. Jinshil, melodia este superbă, OST-ul principal al serialului ‘Who Are You: School 2015’ pe care l-am adorat din prima clipă în care l-am ascultat:

View‘ – SHINee, ador această melodie, este cea pe care o ascult cel mai des în momentul de faţă:

GOD‘ – JIMIN N J.DON, poate că nu sunteţi chiar „fanii” vocii lui Jimin dar trebuie să recunoaştem că melodia prinde la public, mai ales dupa ‘Puss’ care a fost cu adevărat un succes:

Watch Out‘ – HOTSHOT, îmi place mult ritmul melodiei, cred că băieţii merită mai multă atenţie pentru că sunt talentaţi şi capabili de mai mult:

Cupid‘ – KARA la început nu mi s-a părut cine ştie ce dar peste câteva zile m-am trezit fredonând-o:

 

5) Bonus –  Timpul pentru Aegyo

Am găsit de curând un filmuleţ foarte drăguţ cu diferiţi idoli făcând aegyo şi am zis să-l împărtăşesc cu voi. ^^

Cam atât am avut de spus, sper că recomandările v-au fost de folos şi dacă aveţi întrebări sunt mereu aici pentru voi .

[EDIT] Mai este un motiv pentru care am decis să fac acest articol, am ajuns la minunatul număr de 1000 de articole realizate pe acest blog şi am ţinut să vă mulţumesc pentru tot sprijinul acordat în tot acest timp şi m-am gândit că acest articol este cel mai bun mod. Fără voi nu aş fi putut ajunge la acest număr incredibil şi vreau să vă mulţumesc sincer pentru acest lucru şi să vă rog să sprijiniţi în continuare acest blog şi autorii lui. Komawo! ^^

8 gânduri despre „Recomandări (4)

 1. Madaa

  La capitolul muzica avem aceleasi optiuni 😀 Am multe drame pe lista de asteptare si ma gandeam sa incep cu School 2015, e frumoasa? Ce parere aveti de ea?

  Apreciază

  Răspunde
  1. Miru Autor post

   Ti-o recomand, mie imi place foarte mult! Urmaresc momentan 10 drame care se difuzeaza in prezent in Coreea dar din toate School 2015 imi place cel mai mult <3. Are romance, suspans, viata de scolar, tot ce iti poti dori de la un serial! Parerea mea este ca merita incercat! ^^

   Apreciază

   Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s