10 filme coreene care te vor face să plângi

f7776467-d95b-415f-8986-cf9540209b60

Majoritatea oamenilor preferă comediile, dar uneori ai nevoie de ceva trist pentru a simți că trăiești. Urmează o listă de 10 filme coreene care vă vor face să plângeți… În sensul bun al cuvântului.

  1. A Werewolf Boy (Song Joon Ki Park Bo Young)

Mama alături de ficele ei se mută într-o casă mare de la țară deoarece fiica cea mare suferă de o boală de plămâni, iar doctorul li-a recomandat să se mute într-o suburbie. Casa fiindu-le prezentată de Ji Tae, tatăl căruia a lucrat împreună cu tatăl fetelor. În timp ce familia încearcă să se acomodeze noilor circumstanțe, fiica cea mare face o descoperire uimitoare. În camera închuiată din hambar, trăiește un băiat „sălbatic”. Familia îl primește la ea considerându-l un simplu orfan cu dificultăți în socializare. El începând să se îndrăgostească de fiica cea mare, dar Ji Tae are și el propriile planuri de căsătorie cu ea. Care e totuși secretul acestui băiat?

 

  1. A Moment to Remember (Jung Woo Sun & Son Ye Jin)

Soo Jin e o femeie frumoasă și bogată. După ce a fost părăsită de amantul căsătorit, ea încearcă să uite de trecut. Odată ea se întâlnește cu un lemnar sărac pe nume Cheol Soo, care are ca unic scop în viață, să devină arhitect. Femeia se simte atrasă de el, la fel ca și Cheol Soo. Peste ceva timp ei se căsătoresc. Acum când Soo Jin crede că a găsit bărbatul potrivit, ea trebuie să se confrunte cu boala ce îi șterge toate amintirile.

 

3.Lump of Sugar (Lee Soo Jung & Kim Yoo Jung)

E o poveste emoționantă despre o fată Si Eun și calul ei pe nume Thunder. Si Eun și-a pierdut mama la o vârstă fragedă, iar unicul lucru ce a rămas de la ea, a fost calul ei preferat – Chun Doong. Peste câțiva ani Chun Doong moare în timpul nașterii. Deoarece mânzul ei a fost născut într-o zi furtunoasă, Si Eun l-a numit Thunder.

 

4.Tough as Iron (Yoo Ah In & Jung Yoo Mi)

Un bărbat șomer a intrat într-un conflict cu gangsterii din cauza că încerca să găsească bani pentru tratamentul mamei sale.

 

5. Late Autumn (Tang Wei & Hyun Bin)

O femeia care a fost condamnată pentru omorul soțului său, e eliberată din închisoare. În drum spre Seattle, în autobus intră un bărbat care, prezentându-se ca fiind coreean, împrumută de la ea banii necesari pentru călătorie. Atunci când aceștia doi se întâlnesc din nou în Seattle, se simt atrași reciproc.

 

6.Salute D’Amor (Park Geun Hyung & Yoon Yuh Jung)

Sung Chil e învârstă și încăpăținat, un bătrân foarte rău. Trăiește doar ca să se bolmojească pe sub nas, să se plângă și să fie nemulțumit. Totul se schimbă atunci când i se face cunoștință cu Geum Nim, proprietara unui magazin de flori. Dar Geum Nim are o fiică care e total contra oricărui tip de relații a mamei ei.

 

  1. Always (So Ji Sub & Han Hyo Joo)

Aceasta e o istorie emoționantă despre povestea de dragoste dinte fostul boxer Cheol Min și fata oarbă Jung Hwa. Fata, în urma unui accident de mașină și-a pierdut părinții și vederea, iar acum lucrează la un call-centru al unui magazin online. Odată ei sau întâlnit absolut întâmplător, iar sentimentele au pus stăpânire de inimile lor deja obosite de singurătate. Dar fericirea nu putea dura la nesfârșit, și o altă nefericire apare în viața îndrăgostiților.

 

  1. The Classic (Son Ye Jin & Cho Seung Woo & Jo In Sung)

Ji Hye și Soo Kyung sunt prietene, învață în aceeași universitate și sunt îndrăgostite în același băiat – Sang Min, directorul carismatic a unui studiou de teatru. Soo Kyung, ia inițiativa prima și o roagă pe Ji Hye să-i trimită lui Sang Min o scrisoare de dragoste în numele ei [Soo Kyung].  Ji Hye își transpune sentimentele în scrisori, dar din nefericire le semnează cu alt nume. Sang Min este atins de mesajele emoționante și curând începe să se întâlnească cu Soo Kyung. Cu toate astea, destinul îl face din nou și din nou să se intersecteze cu Ji Hye.

 

  1. Harmony (Na Moon Hee & Lee Da Hee)

Jeong Hye a fost închisă pentru 10 ani, fiind acuzată de omorul soțului ei care o bătea. Fiind deja după gratii, ea naște un fiu. Copilul, care avea voie să rămână doar pentru un an și jumătate alături de mamă, urmând mai apoi să fie trimis la orfelinat, a devenit singura susținere pentru ea și colegele ei de cameră. Fiind inspirată de o emisiune TV, Jeong Hye îi propune șefului închisorii să organizeze un cor, iar ca motivație, cere să petreacă o zi alături de fiul ei în libertate. În acest mod ia naștere corul „Harmony”. Și chiar dacă inițial femeile nu doreau să-și deschidă inimile în fața celorlalte membre, în scurt timp ele își găsesc susținerea una în alta.

 

10.Pure Love (Kim So Hyun & D.O)

Poveste din film are loc într-o stație radio, unde oamenii istorisesc despre prima lor dragoste. Odată la stația radio a venit o scrisoare anonimă despre o poveste de acum 23 de ani, care s-a întâmplat într-un sat pescăresc.

 

Sursă: YeaAsia

 

 

 

5 gânduri despre „10 filme coreene care te vor face să plângi

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s