12 figuri istorice care seamănă cu unele vedete coreene

Image result for suho

Cred că de cele mai multe ori, ni s-a întâmplat să spunem că x seamănă izbitor de mult cu y. În lista de mai jos găsiţi 12 figuri istorice care seamănă foarte mult cu unele vedete coreene. Să vedem care sunt acestea:

1. Suho din EXO – Prinţul Yi Wu

Colonelul Yi Wu sau Lee Woo (15 noiembrie 1912 – 7 august 1945) a fost cel de-al patrulea prinţ al Palatului Unhyeon, membru al familiei imperiale din Coreea, și un colonel-locotenent în armata japoneză imperială în timpul celui de-al doilea război mondial. A fost ucis în timpul bombardamentului atomic din Hiroshima.

2. Suho – Cu un coleg din echipa de basketball a lui Obama

Despre el, nu au fost găsite multe informaţii. Internauţii au fost uimiţi că seamănă foarte mult cu liderul trupei EXO.


3. Sulli – Lee Nan Hyang (Korean Gisaeng)

Gisaeng sau ginyeo, erau artiști care lucrau pentru a distra pe alții, cum ar fi oameni înstăriţi şi cu ranguri mari și regi. Erau și curtezane, furnizând servicii sexuale.


4. Eunhyuk din Super Junior – Al 9-lea Lord Daimyo Matsudaira Katamori

Matsudaira Katamori (15 februarie 1836 – 5 decembrie 1893) a fost un samurai care a trăit în ultimele zile ale perioadei Edo și în perioada timpurie până la mijlocul perioadei Meiji. El a fost al IX-lea Lord Daimyo și comisar militar la Kyoto în perioada Bakumatsu.

5. Yunho din TVXQ – Baronul Megata Tanetaro

A fost fiul unui deţinut din Japonia. A absolvit Universitatea din Harvard în 1874. După ce a lucrat la Ministerul Educației și Ministerul Justiției, s-a mutat la Ministerul Finanțelor în 1883. În calitate de director general al Biroului fiscal din 1894, el a fost responsabil de dezvoltarea Sistemul de impozitare după războiul chino-japonez. A fost selectat ca membru al Casei de pioni de către conducerea imperială în 1904. Din același an, a reorganizat sistemul monetar și fiscal general al Coreei în calitate de consilier financiar al guvernului coreean și ca auditor fiscal-șef al Rezidentului General din Coreea în 1907. A primit titlu de baron în același an.


6. Sehun din EXO – Sfântul Ştefan

Sf. Ştefan a fost primul martir creștin condamnat la moarte de autoritățile iudaice din Ierusalim. Potrivit Noului Testament, Sfântul Ștefan a fost unul dintre cei șapte bărbați ”plini de Duh Sfânt și de înțelepciune”, aleși de către apostoli pentru a îndeplini calitatea de diaconi. Ștefan a fost unul dintre ucenicii lui Iisus Hristos, care îl urmau pretutindeni și care au asistat direct la faptele sale. Fiind ales să îi conducă pe diaconi, Sfântul Ștefan a fost numit Arhidiacon.


7. Eric Mun din Shinhwa – Min Yeong Ik

Min Young-Ik a făcut parte din familia Min care deţinea la acea vreme o putere politică enormă. El a fost un nepot favorit al Reginei Min (aka Regina Myeongseong) (octombrie 1851 – octombrie 1895). Regina Min era soția regelui Gojong, cel de-al 26-lea și ultimul rege al dinastiei Joseon. De asemenea, Min Young-Ik a fost primul ambasador coreean în Statele Unite.

8. Doojoon din Highlight – Împărăteasa Wan Rong

Wanrong (13 noiembrie 1906 – 1946), cunoscută postum sub numele de Împărăteasa Xiaokemin, a fost Împărăteasa Consoartă a lui Puyi, ultimul împărat al Chinei și conducătorul final al dinastiei Qing. În 1932, când Imperiul Japoniei a înființat statul marionetă Manchukuo din Manchuria (nord-estul Chinei) și l-a folosit pe Puyi ca împărat nominal, Wanrong a devenit Împărăteasă de Manchukuo. În timpul invaziei sovietice din Manchuria la sfârșitul celui de-al doilea război sino-japonez în 1945, Wanrong a fost capturată de gherilele comuniste chineze și transferată în diferite locații înainte de a fi stabilită într-un lagăr de muncă din Yanji, Jilin. A murit în închisoare în jurul lunii iunie sau august 1946, iar rămășițele ei nu au fost găsite niciodată. La 23 octombrie 2006, fratele mai mic al lui Wanrong, Runqi, a condus o înmormântare rituală pentru ea în mormintele din vestul Qing de lângă Beijing.


9. YoonA din Girl’s Generation – actriţa Nora Miao

Nora Miao (născută pe 8 ferbuarie 1952) este o actriță populară din Hong Kong, care a apărut în multe filme Kung-fu în anii ’70.

10. Kang Hodong – Împăratul Jiajing

Împăratul Jiajing (16 septembrie 1507 – 23 ianuarie 1567) a fost al 11-lea împărat al dinastiei chineze Ming care a domnit între 1521 și 1567. Născut de Zhu Houcong, el a fost fostul văr al împăratului Zhengde. Numele regal al Împăratului Jiajing, „Jiajing”, înseamnă „o admirabilă liniște”.

11. Simon Dominic – Kim Won Bong

Kim Won-bong (13 august 1898 – 1958) a fost un coreean anarhist, activist de independență și om politic din Coreea de Nord.


12. Eun Ji Won din Sech Skies – Spadasin japonez

Nu au fost găsite prea multe informaţii. Se ştie doar că e un spadasin din Japonia.

BONUS: Gary – Trecătorul de pe o fotografie veche

Sursa: koreaboo, wikipedia

8 gânduri despre „12 figuri istorice care seamănă cu unele vedete coreene

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s