K-Actor Facts: Jo Jung Suk

Imagini pentru jo jung suk 2016

 • Nume: Jo Jung Suk
 • Profesie: Actor
 • Data nașterii: 26 decembrie 1980
 • Zodie: Capricorn
 • Înălțime: 175 cm
 • Greutate: 64 kg
 • Grupa sanguină: O

 1. Jo Jung Suk s-a născut în Seul, Coreea de Sud.
 2. A învățat la Școala Elementară și Generală Banghwa.
 3. A studiat la Liceul Gonghang.
 4. A fost admis la Departamentul de Teatru al Institutului de Arte Seul.
 5. Nu are nume de scenă
 6. Actorul a dorit mereu să fie pe scenă.
 7. După ce tatăl său a murit în anul 2000, mama sa a devenit complet dependentă de el. A fost scutit de serviciul militar din cauza situației în care se afla familia sa. De asemenea, și-a abandonat studiile și a început să muncească, apărând în diverse musicaluri pentru a câștiga bani.
 8. Formează un cuplu cu Gummy încă din anul 2013.
 9. Și-a făcut debutul în acest domeniu cu spectacolul The Nutcracker în anul 2004.
 10. În primii 9 ani de carieră, a jucat în 25 de musicaluri, printre care Organ in My Heart (adaptarea filmului sud-coreean The Harmonium in My Memory) și Janggeum the Great (adaptarea celebrului serial Jewel in the Palace).
 11. În anul 2012, actorul a cunoscut faima cu două mari producții: filmul Architecture 101, în care a jucat un rol secundar, și serialul The King 2 Heart.
 12. După rolul din drama ‘The King 2 Heart’, în care Jo Jung Suk și-a arătat versatilitatea, acesta a primit 20 de oferte pentru filme, seriale și o grămada de contracte de publicitate.
 13. După rolul principal din serialul Jealousy Incarnate (2016), popularitatea lui Jo Jung Suk a crescut și mai mult, devenind unul dintre mai doriți actori din industrie.
 14. A jucat alături de D.O. din EXO în producția My Annoying Brother care a fost pe primul loc în box office. Ambii artiști au fost lăudați pentru chimia pe care au avut-o în film.
 15. A jucat alături de multe artiste celebre, precum Shin Min Ah, IU, Park Shin Hye, Park Bo Young  și Gong Hyo Jin.
 16. Câteva filme în care a jucat: Architecture 101 (2012), The Fatal Encounter (2014), My Love, My Bride (2014), Time Renegade (2016) și My Annoying Brother (2016).
 17. Câteva k-drame în care a jucat: What’s Up (2011), ‘The King 2 Hearts’ (2012), You’re the Best, Lee Soon-shin (2013), Oh My Ghostess (2014) și ‘Jealousy Incarnate’ (2016).
 18. La ”Korea Musical Awards” câștigă în 2008 Cel Mai Bun Actor Nou-Venit (Organ in My Heart), iar în 2009,  Cel Mai Bun Actor într-un Rol Secundar (‘Spring Awakening’).
 19. În 2012, la ”Mnet 20’s Choice Awards” câștigă 20’s Booming Actor (‘Architecture 101’, ‘The King 2 Hearts’), la ”Style Icon Awards” ia acasă primul New Icon, la ”Korean Culture and Entertainment Awards”- Cel Mai Bun Actor Nou-Venit (Architecture 101), iar la ”Blue Dragon Film Awards” câștigă Cel Mai Bun Actor Nou-Venit (‘Architecture 101’).
 20. În 2013, câștigă la ”Grand Bell Awards” Cel Mai Bun Actor Nou-Venit (‘The Face Reader’), la ”KOFRA Film Awards” – Cel Mai Bun Actor Nou-Venit (‘Architecture 101’), la ”Korean Association of Film Critics Awards” – Cel Mai Bun Actor într-un Rol Secundar (‘The Face Reader’), iar la ”KBS Drama Awards” – Cel Mai Bun Cuplu alături de IU și Premiul de Execelență, Actor într-un Serial-Dramă (‘You’re the Best, Lee Soon-shin’).
 21. În 2014 – Premiul de Popularitate la ”Korea Youth Film Festival” cu serialul ‘The Face Reader’.
 22. În 2016, la ”tvN10 Awards” câștigă premiul Two Star Award (Oh My Ghostess), la ”Korean Popular Culture & Arts Awards” – Premiul Ministrului de Cultură, la ”The Night of Stars-Korea Top Star Awards” – Top Starul Coreei , iar la ”SBS Drama Awards” – Premiul de Excelență, Actor într-o Comedie Romantică (Jealousy Incarnate) și Top 10 Stars Award (Jealousy Incarnate).
 23. Jo Jung Suk a fost nominalizat și pentru Premiul Cel Mare/Daesang de la ”SBS Drama Awards”.
 24. Este un membru al echipei din show-ul de divertisment Youth Over Flowers.
 25. A avut două apariții în emisiunea Running Man (episoadele 215, 327) și tot două în show-ul Happy Together (297, 419).
 26. În iunie 2013, au existat zvonuri cum că Jo Jung Suk se întâlnea cu actrița Lee Yoon Ji, dar actorul însuși a negat zvonurile.
 27. Mama lui Gummy a spus că artistul ar fi un ginere perfect.
 28. Jo Jung Suk are o mare afecțiune pentru D.O. din EXO. Cele doi artiști sunt foarte apropiați, sunt ca doi frați.
 29. Idolul din EXO a spus că actorul în realitate este serios și calm, iar când joacă este amuzant. A mai zis că ar dori să fie ca Jo Jung Suk în această privință.
 30. La un interviu pentru revista “Entertainment Relay”, a spus că este un pic gelos pe D.O.
 31. Jo Jung Suk știe să cânte la chitară.
 32. Îi plac baschetul, fotbalul și jocul StarCraft.
 33. Seamănă cu actorul taiwanez Lego Li.
 34. Știe să cânte și să danseze, dar nu poate găti.
 35. Este fan IU. Într-un interviu, a declarat ”Cred că IU este un artist complet. Poate să facă orice. Nu există nimic din ce nu ar putea să facă – știe să cânte, să danseze, să fie MC.”
 36. Pentru rolul din serialul „King 2 Hearts”, actorul a trebuit să slăbească 8 kg.
 37. Îi place să vorbească mult.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s