K-Actress Facts: Yoon Eun Hye

Imagini pentru yoon eun hye

 • Nume: Yoon Eun Hye
 • Profesie: Actriță, Cântăreață, Model, Entertainer, Regizor
 • Data nașterii: 3 octombrie 1984
 • Zodie: Balanță
 • Înălțime: 168 cm
 • Greutate: 48 kg
 • Grupa sanguină: O

 1. Yoon Eun Hye s-a născut în Seul, Coreea de Sud.
 2. Are un frate mai mic. Se știe că fratele ei este bun prieten cu T.O.P.
 3. Părinții ei s-au căsătorit, abia după ce s-a născut aceasta și fratele ei, deoarece bunicii acesteia nu au fost de acord cu căsătoria.
 4. Aparține de biserica protestantă.
 5. A studiat la universitățile Kyung Hee Cyber și la Chung-Ang.
 6. Aceasta este una dintre cele mai bune actrițe plătite din industrie.
 7. Porecle lui Yoon Eun Hye sunt So Nyeo Jang Sa, Pooh, Venus și Zeița Frumuseții.
 8. Nu are nume de scenă.
 9. Au fost zvonuri cum că această împreună cu Kim Jong Kook ar forma un cuplu în perioada X Man.
 10. S-a crezut că ar forma un cuplu cu actorul Ju Ji Hoon (co-starul din serialul ‘Goong’), deoarece au fost văzuți luând masa și făcând cumpărături împreună. Nici unul dintre aceștia nu a confirmat sau infirmat relația.
 11. În 2007, au existat zvonuri că ar fi împreună cu Gong Yoo (co-starul din drama ‘Coffee Prince’). Aceste zvonuri nu au fost confirmate de nici unul.
 12. Când are probleme nu le spune părinților săi, pentru că nu dorește să îi îngrijoreze.
 13. Yoon Eun Hye a fost diagnosticată cu anemie pernicioasă.
 14. Motto-ul ei este Trăiește cu pasiune!
 15. Aceasta a debutat la vârsta de 15 ani ca membră a celebrei trupe Baby V.O.X în anul 1999. Yoo Eun Hye a înlocuit-o pe fosta membră Lee Gai și a avut poziția de sub-vocalist. Grupul a avut un adevărat succes, iar cu single-urile Get Up și Killer a fost #1 în topurile muzicale din Coreea de Sud.
 16. Tot în 1999, Yoo Eun Hye a devenit ținta anti-fanilor. Aceasta a fost împușcată de către un anti-fan care a vrut să o orbească în ochi cu un pistol de apă ce conținea un lichid din sos de soia și oțet. A fost dusă imediat la spital, unde doctorii au confirmat că corneea ei a fost lezată.
 17. A părăsit în 2005 grupul Baby V.O.X după 6 ani de activitate ca membră a trupei.
 18. A fost membru al echipei show-ului de divertisment de pe canalul SBS – ‘X Man’ – unde s-a bucurat de o mare popularitate. În emisiune, ea și Kim Jong Kook din Turbo aveau o ”poveste de iubire”.
 19. În anul 2006, debutează ca actriță pe micile ecrane cu rolul principal din serialul fenomen Goong. La început fanii manhwei ‘Goong’ au fost împotriva ca Yoon Eun Hye să fie protagonistă, deoarece nu erau siguri pe abilitățile actoricești ale ei și chiar au făcut o petiție împotriva vedetei. Cu toate astea, drama a fost un real succes în întreaga Asie, iar Yoon Eun Hye a devenit o adevărată stea Hallyu.
 20. Vedeta și-a făcut debutul pe marele ecran cu producția The Legend of Seven Cutter.
 21. În 2007, primește rolul principal în serialul hit Coffee Prince. Chiar dacă a primit remarci negative din partea criticilor, întrucât a adus personajului său mai multă culoare decât trebuia, pentru artistă, acest serial a fost un alt mare succes. Astfel că, la cea de-a 44-a ediție a festivalului ”Baeksang Arts Awards” le-a bătut pe actrițele veterane Kim Hee Ae și Park Jin Hee și a câștigă Cea Mai Bună Actriță. Yoo Eun Hye este cea mai tânără actriță care a primit acest premiu.
 22. În 2012, a regizat primul scurtmetraj – The Knitting. Producția a fost nominalizată la Festivalul Internațional de Film de la Busan la categoria Scurtmetraje Sud-Coreene.
 23. În 2015, participă în cel de-al doilea sezon al show-ului Goddess Fashion, un program de supraviețuire chinez ce are în prim-plan moda și unde participanții trebuie să le arate juraților ce design-uri au creat. Pe 29 august 2015, Yoon Eun Hye a fost #1 în această evaluare.
 24. În cele din urmă în anul 2007, au ieșit la iveală neînțelegerile dintre Yoon Eun Hye și companie legat de modul de cum a fost managerizată. Actrița trebuia să joace în drama Que Sera Sera, ba chiar a fost prezentă la prima citire a scenariului și la repetițiile pentru filmări, dar compania a forțat-o să renunțe la producție pentru a juca în una regizată de agenție. După ce s-a retras, aceasta și-a luat 2 zile de vacanță. Cu toate acestea, Eight Peaks susține că nu a avut idee despre cele întâmplate și a început să împrăștie în mediul online zvonuri despre iresponsabilitatea lui Yoo Eun Hye, afectându-i reputație vedetei. În august, actrița a intentat un al doilea COC (Certification Of Contents) unde a adăugat și dovezi pentru a-i întări acuzațiile cu privire la agenția sa. Într-un final, cele două părți au căzut la o înțelegere și au încheiat disputa într-un mod amical.
 25. A fost acuzată de plagiere. După ce a câștigat concursul chinez de modă ‘Goddess Fashion’, a fost acuzată de către fashion desginerul sud-coreean, Yoon Choon Ho, cum că i-ar fi furat creația, care era pregătită pentru colecția lui de toamnă-iarnă. Acesta a postat chiar și o poză în care făcea comparație între creația lui și cea a lui Yoo Eun Hye (este vorba de o haină albă cu guler și cu ceva special pe manșete). Aceasta ar mai fi fost acuzată pentru a 2-a oară de plagiere, când despre o altă de creație de-a ei s-a zis că seamănă mult cu o rochie din colecție toamnă-iarnă Dolce & Cabbbana 2015. Actrița a negat acuzațiile și a spus că Yoon Choon Ho încearcă să profite de popularitatea ei.
 26. Câteva filme în care a jucat: ‘The Legend of Seven Cutter’ (2006), My Black Mini Dress (2011) și After Love (2016 – dar nu a fost lansat).
 27. Câteva seriale în care a jucat: ‘Goong’ (2006), ‘Coffee Prince’ (2007), My Fair Lady (2009), Lie To Me (2011),  Missing You (2012/2013) și Marry Him If You Dare (2013).
 28. Yoon Eun Hye a fost gazda mai multor festivalului și ceremonii de decernare a premiilor muzicale.
 29. A cântat un OST pentru drama ‘My Fair Lady’ și unul pentru filmul ‘My Black Mini Dress’.
 30. În 2006, cu ‘Goong’ câștigă premiul Cea Mai Bună Actriță Nou-Venită la ”MBC Drama Awards”.
 31. Tot în anul 2006, cu producția The Vineyard Man câștigă la ”Grimae Awards” Cea Mai Bună Actriță, iar la festivalul ”KBS Drama Awards” câștigă Cea Mai Bună Actriți Nou-Venită și premiul Cel Mai Bun Cuplu alături de actorul Oh Man Seok.
 32. Cu serialul ‘Coffee Prince’ în 2007 două premii – Premiul de Excelență pentru o Actriță la ”MBC Drama Awards” și Premiul Outstanding Actress la ”Star News Chief Producer’s Choice Acting Awards”.
 33. În 2009, cu ‘My Fair Lady’ câștigă la ”KBS Drama Awards” Premiul de Popularitate și Cel Mai Bun Cuplu  alături de actorul Yoon Sang Hyun.
 34. Cu drama ‘Missing You’ câștigă 2 premii la ”MBC Drama Awards” în 2012 și un premiu la ”Hallyu 10th Anniversary Grand Prizes” în 2013.
 35. În anul 2016, câștigă la ”Huading Awards” premiul Global Best TV Actress.
 36. Chiar dacă este înaltă, actriței tot îi place să poarte tocuri.
 37. Esta fan Big Bang și 2NE1.
 38. Înainte să debuteze în trupa Baby V.O.X nu a luat serios lecții de canto sau dans.
 39. Lee Min Ki, Kim Jong Kook și Eli au ales-o ca tipul lor ideal.
 40. Iubește câinii și are o cățelușă malteză albă, pe nume Kkomeng.
 41. Îi plac copii.
 42. Yoon Eun Hye este muza designerului Son Jung Wan.
 43. Tipul ideal este o persoană drăguță, inteligentă și care va cugeta înainte de a lua vreo hotărâre. Potrivit lui Yoon Eun Hye o astfel de persoană este Gong Yoo, care l-a numit și tipul ei ideal.
 44. Nu-i plac florile, pentru că a zis că se simte rău când trebuie să le arunce. Singurile flori care îi plac sunt freziile, deoarece sunt preferatele mamei sale.
 45. Aceasta a dezvăluit că niciodată nu s-a îndrăgostit de vreun tip mai tânăr ca ea, preferă bărbații mai mari ca aceasta, deoarece o pot ghida mai bine în viață.
 46. Celebritățile americane preferate ale lui Yoon Eun Hye sunt Jason MrazJosh Harnett și Justin Timberlake.
 47. Filmul preferat este Eternal Sunshine of Spotless Mind (2004).
 48. Are mai multe fane decât fani.
 49. Actrița are 15 piercing-uri.
 50. Swarovski i-a dat cadou lui Yoon Eun Hye o creație specială la evenimentul Daniel Swarovski 20th Anniversary. A fost făcut special pentru aceasta, se numește Inelul Swarovski Nirvanna Yoon Eun Hye și este unicat.
 51. A numit-o pe actrița Kim Sun Ah ca model său de urmat în viață.
 52. Yoon Eun Hye poate bea până la 9 sticle de soju.
 53. Culorile preferate sunt rozul și movul.
 54. Aceasta colecționează pălării și genți.
 55. Îi este frică de șerpi.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s