Cariere mai neobișnuite pentru care v-ați putea inspira din K-drame

Uneori dramele nu sunt numai poveștile unor oameni de afaceri de succes, chaeboli, avocați și procurori, idoli sau detectivi….

Unii dintre eroii favoriți din K-Drame au îmbrățișat meserii mai puțin obișnuite.

Să ne amintim împreună câteva dintre K-Dramele celebre și meseriile atipice ale eroilor principali.

„Weightlifting Fairy Kim Bok Joo”- HALTEROFIL profesionist

Kim Bok Joo explicând motivul pentru care a ales halterele.

“Weightlifting Fairy Kim Bok Joo”urmărește viața unei atlete talentate (Lee Sung Kyung) și parcursul ei, în drum spre Olimpiadă. Drama de mega succes scoate în evidență eforturile uriașe și pasiunea care stau în spatele succesului unui sportiv care merge la competiții, dar și nesiguranțele care apar atunci când ești o femeie care practică un sport considerat a fi pentru „bărbați.”

Bok Joo dovedește că poți fi forțoasă, transpirată, să mănânci trei porții de pui prăjit, toate fără ca aceste lucruri să îți afecteze feminitatea și capacitatea de a atrage bărbați chipeși și buni, care sunt colegi la echipa de înot (Nam Joo Hyuk).

 „Bring It On, Ghost”- EXORCIST

Uneori nu este clar dacă ceea ce experimentezi este o chestiune care te bântuie sau pur și simplu o treabă care se repetă în fiecare sezon. Bong Pal (Taecyeon din 2PM) din drama “Bring It On, Ghost” nu a avut niciodată această problemă – el poate vedea și comunica cu stafiile fără niciun efort.

Bong Pal își folosește talentele speciale pentru a practica exorcizări în numele celor înspăimântați din public, la un tarif de 1 milion de woni (aproximativ 892 USD) pe cap de stafie ( el este tot un fel de exterminator, dar mai ciudat!).

Puteți să vă gândiți la cariera de exorcist dacă sunteți genul de om mort care are încă ceva treburi neterminate pe pământ.

 

„Age Of Youth 2” –  ASISTENT MANAGEMENT STRATEGIC

În interviul ei pentru un job la Departamentul de Management Strategic din cadrul unei companii de entertainment, Jin Myung (Han Ye Ri) iese în evidență față de ceilalți aplicanți prin faptul că demonstrează o lipsă totală de interes și de cunoștințe a showbizului (ceea ce explică și faptul că nu realizează că unul dintre grupurile pe care le va „prăji” este  PENTAGON).

“Age Of Youth 2” nu dezvoltă foarte mult ce înseamnă conceptul de Management Strategic, dar cei care urmăresc drama pot destul de ușor să își dea seama ce face exact stoica Jin Myung: trage cu linia calcule riguroase, își menține o atitudine distantă și stăpânită într-o companie de idoli și distruge visul unor oameni prin veștile pe care le dă acestora.

„Healer” -CURIER DE NOAPTE

În drama “Healer”, Seo Jung Hoo (Ji Chang Wook) are o existență mai puțin ortodoxă din traiul său ca și „curier de noapte”, angajat al elitelor din societate- sau de oricine care îi plătește tariful și nu îl întreabă de identitate. El face tot felul de comisioane ilegale și tranzacții.

Healer își duce la capăt toate misiunile folosindu-se de numeroase gadget-uri high tech, scheme de luptă superioare, o super agilitate, un instinct incredibil și un al șaselea simț cu care evită toate camerele de filmat.

Printre misiunile sale se numără: furtul, spargerile și răpirea.

De amintit faptul că veniturile nu sunt constante și în cazul descoperirii identității sale poate rămâne șomer.

 

„Strong Woman Do Bong Soon” –  BODYGUARDUL UNUI CEO

Descrierea jobului: Păzirea CEO-ului super atractiv al unei companii de IT  specializată pe gaming (Park Hyung Sik) de dușmanii săi, folosindu-ți puterile supranaturale moștenite din familia ta, pe linie feminină.

Avantaje: $$$$$$;  poziția respectă valorile cheie  – “să nu îți folosești puterile pentru a face rău sau pentru câștig pesonal”; cafeneaua din clădirea unde ai jobul.

Părți negative: fără zile libere. Fără timp liber. Uneori mai faci și pe iubita falsă pentru a îl ajuta pe șeful tău să nu fie obligat de familie să se însoare. Lucrul cu un șef arogant?

„Madame Antoine”- GHICITOARE

Folosindu-și intuiția extrem de ascuțită pentru a înțelege psihologia oamenilor, Go Hye Rim (Han Ye Seul) sau“Madame Antoine” a devenit o ghicitoare de renume.

Faima lui Hye Rim vine din relația ei cu spiritul lui Madame Antoinette. Aparent, fosta regină decapitată a Franței, care nu are nimic mai bun de făcut în lumea spiritelor (de exemplu, mănâncă prăjituri în timp ce plutește pe un nor), comunică informații și secrete despre clienții lui Hye Rim folosind gura ghicitorii ca portavoce.

Ce talente sunt necesare: capacitatea de a contacta monarhia franceză defunctă, sau capacitatea de a te preface atât de bine încât să îi convingi și pe alții.

„Jealousy Incarnate”- METEOROLOG

În serial, Gong Hyo Jin joacă rolul lui Pyo Na Ri,un personaj care aspiră să ajungă prezentatoare de știri, în ciuda faptului că nu are un background academic de succes, și nici relații în domeniu care să o propulseze. În final, Pyo Na Ri reușește să pună mâna pe o poziție de prezentatoare la buletinul de știri meteo la un post tv de succes.

Cerințele pentru acest job: muncă asiduă, perseverență și dorința de a merge mult mai departe atunci când alții nu vor sau nu pot să o facă.

„Reply 1988”- JUCĂTOR PROFESIONIST DE GO

Choi Taek (Park Bo Gum) din “Reply 1988” călătorește în jurul lumii pentru a juca în competiți profesioniste de GO.

Succesul la nivelul lui Taek cere o disciplină extraordinară și o mentalitate excepțională. Din momentul în care acesta a fost învățat, de mic copil, să joace GO, el s-a concentrat aproape exclusiv pe pietrele albe și negre de pe planșa lui de joc GO, dedicându-și viața jocului, în ciuda faptului că tatăl său nu a fost de acord.

Jobul presupune: să stai în hoteluri de lux, să fii cel mai bogat tip din cartierul tău și să rămâi modest în ciuda numărului uriaș de fani pe care îl ai. Nu e rău, nu?

Modern Farmer – CRESCĂTOR DE VARZĂ

În business-ul cu varză, să te aștepți să înveți lecții despre viață, iubire și motivul pentru care două semințe sunt mai bune decât una.

Sufocat de datorii? Urmărit de cămătari? În lupta pentru a găsi un mod de a-ți finanța noul album? Uneori soluția la toate problemele tale este cea mai evidentă: să te muți la țară și să își născocești profit din creșterea plantei (legumei) tale favorite.

Aceasta este lecția învățată de membrii unei trupe rock în derivă, Excellent Souls (care pe scurt se pronunță “EXO”), în drama „Modern Farmer”, în care băieții învață să lase Seulul după care tânjesc în urmă și să facă o carieră din creșterea verzelor.

Cerința absolută: o pasiune sinceră pentru legume.

Vreuna dintre carierele de mai sus vă atrage? Așteptăm comentariile voastre.

Sursa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 gânduri despre „Cariere mai neobișnuite pentru care v-ați putea inspira din K-drame

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s