Tendinţe LGBT în MV-ul „Heart Attack” de la Loona?

Image result for loona heart attack gif

Heart Attack„, cel mai recent clip lansat de LOONA prin intermediul noii membre a trupei, Chuu, a atras multă atenţie şi chiar laude pentru tema abordată şi anume atracţia romantică dintre două fete.

Melodia lui Chuu, „Heart Attack” a fost lansată pe 27 decembrie, introducând cea de a 10-a membră din LOONA, o trupă cu un mod mai deosebit de abordare a publicului. Începând cu octombrie 2016, grupul dezvăluie treptat cele 12 membre prin lansări solo şi proiecte de grup. Cea mai recentă membră dezvăluită, Chuu, face parte din cel de al treilea şi ultimul subgrup, după Loona ⅓  constituit din patru membre şi Odd Eye Circle, constituit din trei. S-a alăturat lui Yves făcând parte din ultima echipă de patru membre care e descrisă ca fiind „cele patru fete ce au refuzat grădinile Raiului”. Lucrul ce a atras atenţia multor a fost portretizarea atracţiei dintre membrele Chuu şi Yves în „Heart Attack”.

Explicată ca fiind o melodie ce „descrie sentimentul de a fi îndrăgostit” în „modul adorabil al lui Chuu”, clipul o arată pe aceasta urmărind-o, privind-o şi chiar făcându-i poze lui Yves. În ciuda interesului manifestat faţă de ea, Yves nu îi acordă nicio atenţie fetei în majoritatea clipului, chiar dacă Chuu încearcă să se apropie de ea tot mai mult şi îi dăruieşte un măr (ce tot au cu merele). Lucrurile totuşi ajung la un final atunci când Chuu şi Yves sărbătoresc Crăciunul împreună, iar Chuu o hrăneşte pe Yves cu o căpşună. Un lucru ciudat este finalul clipului, unde o vedem pe Chuu zăcând pe pământ de parcă ar fi moartă, iar apoi „trezită” de Haseul, o altă membră a trupei LOONA, dezvăluită anterior.

Răspunsul imediat venit din partea fanilor a fost că videoclipul dezvăluie o atracţie a lui Chuu faţă de Yves şi chiar arată înflorirea relaţiei acestora la petrecerea de Crăciun, un rar caz în K-pop care să arate un cuplu de lesbiene. Perechea Chuu şi Yves a fost numită deja un simbol LGBT de către multe persoane, cu toate că nici compania, şi nici fetele au oferit vreo declaraţie cu privire la orientarea lor sexuală.

https://twitter.com/namchuun/status/946807426183061505

„Industria k-pop-ului e destul de cunoscută pentru faptul că încearcă să evite tot ce înseamnă lgbt, dar iată că vine Loona cu un nou clip dat naibii despre noua membră a familiei ce se îndrăgosteşte de o altă fată. Ador unicitatea şi accept legendele.”

„Sincer, nicio glumă despre grupul gay sau ceva, dar serios…
Homofobia e un lucru răspândit, iar faptul că bbc (n/t: agenţia trupei) a îndrăznit să menţioneze că Chuu are o „pasiune” destul de inocentă pe Yves e ceva destul de impresionant şi fiind o persoană ce face parte din comunitatea lgbtq+, chiar le sunt recunosctător pentru că arată asta în conceptul lor.”

„Loona nici măcar nu a debutat oficial şi totuşi iată că ne oferă cel mai lesbian clip din 2017. Am rămas fără cuvinte.”

Cu toate astea, mulţi au spus în legătură cu „Heart Attack” că în loc să fie o reprezentare a unei iubiri dintre două fete, se axează pe tendinţa din K-pop în care vedetele apelează la tot felul de gesturi homoerotice pentru a obţine atenţie din partea fanilor. În luna august, Beyond Hallyu, un blog dedicat explorării locului pe care îl are K-pop-ul în cultura coreeană din perspectiva unei persoane străine, a scris că „portretizarea interacţiunilor dintre membrii aceleaşi trupe ca fiind romantice este o tactică de marketing destul de efectivă.”

https://twitter.com/hagflip/status/948167974166433793

„Când presa chiar crede că a descoperit ceva revoluţionar, eu pun pariu că e doar pentru momeala fanilor”.

„Toate membrele din LOONAa sunt hetero, asta se numeşte un teatru pentru fani!”

O altă teorie, una din multele de fapt pe care fanii le numesc the Loonaverse, este că văd atracţia lui Chuu ca fiind mai degrabă una copilărească faţă de o fată mai mare ca ea, mai matură – cu toate că diferenţa dintre cele două este de un an, în realitate – asta dacă ne luăm după versurile „inima mea vrea să fie ca tine” şi mai ales când în unele scene o vedem pe Chuu cum îi copiază ţinutele sau mişcările lui Yves. Fetele au lanat şi o melodie împreună, „Girl’s Talk”, care este despre sentimentel pe care le au când se îndrăgostesc de un băiat şi întăreşte şi mai mult teoria în care Chuu vrea doar să-i semene lui Yves şi nu faptul că e îndrăgostită de ea.

„Okay, deci tocmai am văzut Heart Attack şi sunt atât de confuză. E îndrăgostită Chuu de Yves cumva sau doar o admiră şi vrea să fie prietena ei, pentru că Chuu îi copiază acolo mişcările de dans ale lui Yves.”

https://twitter.com/yvesjpg/status/946216516680404992

Nici Chuu şi nici agenţia trupei Loona, BlockBerry Creative, nu a oferit vreo explicaţie în legătură cu motivul din spatele relaţiei acestei perechi, dar însuşi clipul, al fel ca şi majoritatea celor lansate de LOONA, ne oferă motive şi indicii pentru multe teorii şi interpretări. Apropo, traducerea versurilor melodiei o puteţi găsi AICI.

„Heart Attack” al lui Chuu este al 14-lea MV lansat de LOONA ca parte a proiectului lor pre-debut. Nu se ştie când va debuta trupa de 12 membre (în componenţă deplină), dar cu siguranţă că va fi în acest an. Până atunci, aşteptăm şi ultimele membre, iar voi puteţi urmări clipul cu pricina şi să spuneţi ce părere aveţi!

sursă

Un gând despre „Tendinţe LGBT în MV-ul „Heart Attack” de la Loona?

 1. kimandu14

  Ador Loona TT Chuu imi face viata mai dulce cu imaginea ei.
  Sa vad inca un mv ce duce spre LGBT ma face bucuroasa.
  Imi plac genul acesta de mv uri si chiar vreau sa mai vad asta in Kpop.
  E un mv dulce si lumea ar trebuii sa admire dulceata pe care o emana fetele din Loona.
  Stan Loona Stan talent.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s