Lansări de săptămâna trecută (29ian2018)

https://i.imgur.com/lZGipvH.jpg

”Ceci n’est pas de la lèvres” adică ”ăsta nu este niște buză” – pentru că nu-i cinstit ca doar limba engleză să fie măcelărită în Kpop. Red Velvet face dreptate limbii franceze, și o propulsează acolo unde îi este locul pe scena culturală a lumii. Red Velvet – nu sunt eroinele pe care le merităm, ci eroinele de care avem nevoie!

Pentru că mă simt un Bad Boy azi, voi da câte un verdict fiecărei melodii prezentate în această listă a lansărilor de săptămâna trecută.

Începem cu melodia Awake de la trupa Target, care are meritul de a avea un titlu potrivit. Este una dintre cele mai alerte piese din această listă, fără a fi ceva deosebit. Totuși e probabil cea mai bună piesă de-a lor de până acum.

Verdict:

 

 

Așa cum ni se sugerează în videoclip, melodia Red devine cam de două ori mai bună dacă o asculți după vreo două pahare de vin roșu, ceea ce o califică foarte bine pentru melodia de restaurant a săptămânii trecute.

Verdict:

https://i.imgur.com/2JHjWXm.jpg

 

 

Cineva să-i anunțe pe Jisu și pe Miso că a trecut Crăciunul, și nu mai e nevoie de beculețele alea până peste vreo 10 luni. Apreciez stiva de lemne pentru foc lângă care Miso s-a poziționat strategic, aia m-a uns la suflet.

Verdict:

https://i.imgur.com/iS4bWlp.jpg

 

 

Da, unele balade funcționează. Probabil meritul cel mare îl are instrumentalul, dar și melodia în sine este ascultabilă, iar vocalul este menținut în limitele suportabile, ceea ce face din melodia Two of Us una dintre baladele pe care le pot asculta. Trecând la ”videoclip”, m-a amuzat teribil bateristul ăla din spate prin felul în care se joacă cu bețele alea. Modul în care ține bățul din mâna stângă este caracteristică stilului jazz (consacrat de legendarul Buddy Rich), și e util acolo unde se folosește un ritm extrem de rapid… ceea ce această baladă nu are. Tot săptămâna trecută The Est Light au publicat un clip cu versurile melodiei Don’t Stop.

Verdict:

https://i.imgur.com/jtW1NWc.jpg

 

 

Nu mă pot gândi la nimic când mă uit la Boin.

Verdict:

https://i.imgur.com/6cvZSyv.jpg

 

 

În zona în care stau eu, dacă pun la radio frecvența de 199.3 kHz, se aude un câșâit de toată frumusețea. Mai fain decât această melodie.

Verdict:

https://i.imgur.com/fAoG3in.jpg

 

 

Perks of breakup înseamnă ”avantajele despărțirii”, ceea ce mi-a amintit de avantajele butonului de ”Close tab” din browser.

Verdict:

https://i.imgur.com/uGTJYTE.jpg

 

 

In a long dream este exact locul în care ajungi ascultând această melodie. O recomand celor care suferă de insomnie.

Verdict:

https://i.imgur.com/lWK716d.jpg

 

 

Mă pregăteam să zic o poantă despre spălătorie, dar melodia m-a surprins oarecum, e mai degrabă pe partea de ON, dacă ești în dispoziția potrivită.

Verdict:

https://i.imgur.com/SVHSFOP.jpg

 

 

Pentru fanii genului. Jeong Sewoon este pregătit să vă primească mesajele de dragoste codate cu criptexul.

Verdict:

https://i.imgur.com/5pcuTQZ.jpg

 

 

Love is Love. În sfârșit, cineva din kpop are curajul să iasă în lume cu acest mesaj! Cineva este gata să militeze pentru drepturile heterosexualilor. Și ei sunt oameni! Și cuplurile formate dintr-un băiat și o fată (sau o fată și un băiat) au dreptul de a ieși în public și a se ține de mână, pentru că Iubirea este Iubire. Bravo, Page!

Verdict:

https://i.imgur.com/ypwnXAX.jpg

 

 

Nu știu ce au fumat realizatorii acestui clip, dar sper să aibă din abundență, pentru că piesa este una dintre cele mai bune din această lună! Și au și solo cu chitară!!!

Verdict:

https://i.imgur.com/NGRNwdR.jpg

 

 

Din clasa trupelor cu nume date de pisică avem OLNL cu Juice over alcohol. Cred că era mai mult alcool, altfel n-ar fi avut curajul să publice piesa asta…

Verdict:

https://i.imgur.com/iJpFtRd.jpg

 

 

Când te simți abătută, urâtă, aproape de depresie și simți că nu ai niciun rost pe lumea asta, aruncă o privire în oglindă și spune-ți cu mândrie: ”Măcar nu-s cântăreț de jazz!”

Verdict:

https://i.imgur.com/ZUHiYa1.jpg

 

 

Nu ai vrea să te prindă cineva ascultând așa ceva…

Verdict:

https://i.imgur.com/W5CovvC.jpg

 

 

Cred că unii creatori de muzică din Coreea se află într-o permanentă competiție de cine lansează cea mai plictisitoare piesă. Mă întreb care o fi premiul.

Verdict:

https://i.imgur.com/6KKXydB.jpg

 

 

Nu e de mirare că tipa se plictisește teribil, încât începe să se joace cu cuțitul. Oricine ar înnebuni în locul ei.

Verdict:

https://i.imgur.com/4j6xLrv.jpg

 

 

Cam acestea au fost melodiile lansate recent. Morala: învățați o limbă străină, neapărat! Preferabil engleza. Iar dacă te roade curiozitatea să știi varianta corectă pentru fraza de pe cartea din noul videoclip Red Velvet, aceasta este ”Ce ne sont pas des lèvres”. Sau ”Celles-ci ne sont pas des lèvres” pentru ”Acestea de aici nu sunt buze”

 


Editare

 • Ok, uneori, foarte rar, se întâmplă să mă dau deștept fără să am dreptate. În celelalte cazuri mă dau deștept având dreptate, fiți fără grijă… Avantajul meu e că, de regulă, îmi dau singur seama de propria eroare, și nu aș vrea să plece lumea cu o lecție greșită de franceză de pe acest minunat blog.
  În imaginea de titlu eu am citit ”lèvres”, cu S la sfârșit; în realitate, acolo e un punct (punct pe copertă, după titlu, doamne ferește!). Prin urmare, expresia are un sens, cam sucit, dar totuși are, și anume ”Acesta nu este al buzei”. Deci din punct de vedere gramatical expresia nu este greșită, doar un pic forțată ca înțeles.
  Nu voi corecta ce am scris mai sus, că nu mi-i rușine să recunosc când mă fac de cacao… Salutări, și note mari la franceză vă doresc 😀

7 gânduri despre „Lansări de săptămâna trecută (29ian2018)

 1. anka1723

  Ador stilul tau de creatie la acest articol😍
  Oar verdictele sunt pur si simplu geniale,unle din ele le voi imprumuta(deaja am descarcat imaginile) :))))
  PS:Sper ca mentionarea trupei RV sa fie de bine,personal imi place melodia:)))

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 2. krl1264

  Nu am vazut videoul Two of Us pentru ca sunt la ore.
  Dar am ascultat melodia de 100+ ori si o voi asculta, pentru ca TheEastLight au facut ca melodia sa creeze dependenta. Si imi place mult muult. Si Don’t stop tot imi place.
  De fapt duceti-va acum toti si ascultati acest album. E prea bun ca sa il lasati la o parte.

  Apreciat de 2 persoane

  Răspunde
  1. Cătălina

   APROOOB
   Albumul are doar 3 melodii și e mai bun decât multe albume lansate anul trecut aș fi zis anul ăsta, dar nu au fost lansate prea multe :)))
   TheEastLight merită apreciați. Ăsta e cel mai bun comeback al lor după părerea mea
   Toate melodiile sunt geniale ❤

   Apreciat de 1 persoană

   Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s