15 videoclipuri legendare K-Pop care au fost interzise la televizor

Unele dintre aceste melodii au fost interzise din motive absurde.

În timp ce Coreea de Sud este binecunoscută pentru videoclipurile uimitoare, unele dintre aceste clipuri pot fi puțin peste limită și ca urmare guvernul nu le-a dat aprobare. De la unele dintre cele mai violente până la cele mai sexy, avem o listă cu videoclipuri muzicale care au fost interzise pentru difuzarea lor la televizor.

1. PSY- GENTLEMAN

Deși această melodie a fost lăudată pentru linia melodică și dansul viral, piesa ”GENTLEMAN” considerată “Gangnam Style” 2  a fost interzisă pentru un motiv aparent banal. Într-o scenă de la începutul videoclipului, artistul este afișat lovind un con de trafic și apoi râzând la cameră. KBS a arătat că această acțiune a determinat ca videoclipul să fie declarat nepotrivit pentru a fi vizionat de către publicul larg.

2. Norazo – Your Fortune

Această pistă catchy de către Norazo este, de asemenea, interzisă din cauza discuțiilor sale despre hipnotizare și pentru supraexpunerea tatuajelor. Indiferent, fanii sunt încă îndrăgostiți de acestă piesă care îți aduce o bună dispoziție.

3. Orange Caramel-Catallena

Pentru videoclipul muzical al sub-grupului „After School„, KBS a considerat că scenele care descriu luarea vieții umane ca fiind un lucru banal sunt în mod special incomode și dificile de văzut – ,,Scena în care membrele Orange Caramel sunt prinse în interiorul unor cutii cu folie de plastic reprezintă principala problemă„.

4. Dalshabet- Joker

Joker” de la Dalshabet a fost interzisă pentru un motiv liric subtil și nu pentru dansul extrem de sexy sau ținutele provocatoare. Cuvântul „좆” (pronunțat „jot”) care este similar cu termenul „조” (pronunțat „joh”) este un cuvânt care se referă la o parte din corp foarte specifică prezentă numai la bărbați. Interdicția a fost în cele din urmă ridicată după ce grupul a modificat versurile.

5. Stellar -Vibrato

Nu sunt multe de spus despre acest videoclip incredibil de provocator făcut de către trupa de fete Stellar. Dispunând de un concept sexy, fetele au reușit să se impună în topurile muzicale cu „Vibrato„.

6. Jay Park-Mommae

Pentru aceasta melodie, artistul a lansat un teaser care a lăsat fanii nerăbdători până la lansare. Din păcate, datorită ratingului său de 19+, videoclipul muzical al piesei „Mommae„, de asemenea, nu a putut să primească aprobarea de la oficiali.

7. INFINITE H-Sorry I Was Busy

Această piesă a sub-grupului INFINITE a fost considerată nepotrivită, de către KBS, pentru difuzare. Expresiile obscene și vulgare, precum și includerea versurilor japoneze, au fost o problemă, după cum afirmă postul de televiziune.

8. FIESTAR-One More

Versurile la această piesă de titlu au fost interzise, deoarece reprezentanții posturilor de radio se simțeau incomozi când difuzau piesa din cauza versurilor care te trimiteau cu gândul la o partidă de sex în trei. Grupul a rescris versurile în mijlocul promoțiilor lor, răspunzând rapid la solicitările posturilor.

9. BIGBANG-BAE BAE

Videoclipul de tip trippy de la Big Bang, care a făcut parte din revenirea lor, se alătură listei interzise. Includerea a unor insinuări nu foarte subtile prezentate în videoclipul muzical, a fost o decizie deliberată din partea artiștilor, care au simțit că nu era o problemă, deoarece toți membrii aveau peste 20 de ani.

10. Zico-Tough Cookie

Acest membru din Block B este cunoscut pentru hip-hop-ul lui incredibil și încrederea firească. Din păcate, piesa sa solo s-a confruntat cu o oarecare dezaprobare internațională din cauza insultelor sale homofobe și rasiale, precum și pentru utilizarea imaginilor sensibile.

11. NCT 127-Cherry Bomb

În timp ce piesa poate fi un hit printre fani, un radio nu a fost impresionat de versurile melodiei. Cei de la KBS au interzis acest cântec din cauza versurile pe care le-au considerat violente și pentru că acestea ar încuraja un comportament rău în rândul tinerilor.

12. WINNER-Everyday

Everyday” de la WINNER nu a avut nici un fel de probleme în ceea ce privește topurile și difuzarea la posturi TV, precum MBC și SBS, dar au primit lovitură de la KBS. Datorită regulamentelor de radiodifuziune ale KBS în ceea ce privește menționarea mărcilor importante, piesa a fost interzisă de la toate emisiunile de radio și televiziune până când versurile au fost modificate. Versurile în cauză sunt cele în care Song Mino folosește cuvântul „loto” din timpul rap-ului său!

13. Lee Hyori-Chitty Chitty Bang Bang

Chitty Chitty Bang Bang” se află în aceeași barcă cu „GENTLEMAN” de la PSY. Cântecul a fost interzis de către Ministerul Egalității între Sexe și Familie, deoarece în MV au fost numeroase încălcate multe reguli ce privesc circulația. Videoclipul o arată pe cântăreața conducând fără centura de siguranță, dansând pe stradă și pe un autobuz. Strada unde s-a filmat videoclipul a fost închisă, astfel încât nimeni nu era în pericol real.

14. TVXQ!-Mirotic

Acest cântec poate fi unul dintre cele mai memorabile melodii K-Pop, dar când a fost lansat pentru prima dată, a existat o reacție negativă majoră. Comitetul pentru Protecția Tinerilor a considerat că melodia este dăunătoare pentru tineret din cauza a ceea ce ei consideră a fi versuri erotice – în special utilizarea „sub pielea mea” (”under my skin”). Deși interdicția a fost în cele din urmă ridicată, CPPT continuă să susțină că melodia este necorespunzătoare!

15. BTS- “Go Go”, “Pied Piper”, “Sea” și “Skit: Billboard Music Award Speech”

BTS a întâlnit numeroase interdicții cu privire la mini-albumul ”Love Yourself: Her”. Patru dintre piesele lor au fost interzise de KBS din cauza mențiunilor specifice ale mărcilor, a utilizării de jargoane și a ceea ce KBS consideră a fi un limbaj vulgar.

Sursă: koreaboo

12 gânduri despre „15 videoclipuri legendare K-Pop care au fost interzise la televizor

 1. Gabriela Ciorobitca

  Serios??? Nu cred… Se face discriminare… Nu înțeleg de ce sa nu dea aceste melodii la tv?? Nu e corect.. Eu una le-aș fi urmărit cu plăcere… Nu stiu cei din Coreea de Sud ce e mai bun la melodiile alea…

  Apreciază

  Răspunde
 2. krl1264

  Hai mă, acestea sunt melodii prea bune ca să fie private de atenția celor din fața televizorului. Ok, „Vibrato”, ok „Joker”, dar „Go go”? „Gentleman”? Să nu mai zic de „Mirotic” și „Everyday”

  Apreciază

  Răspunde
 3. Dana's

  Astea de la KBS au o problema grava, timpanele nu le functioneaza cum trebuie. Daca si pana „Go Go”, „Everyday”, „Cherry Bomb” si „GENTLEMAN” nu sunt potrivite pentru public, atunci astea nu stiu in ce secol suntem.

  Apreciază

  Răspunde
 4. AURA

  Bts,Winner,Psy,Nct …serios..fix melodiile acelea faine. Sa fiu sinceră, eu ascult muzica lui Jay Park..mai ales All I wanna do si in special Mommae.:)

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s