Recenzie: Lawless Attorney

Imagini pentru drama korea lawless lawyer

 • Dramă: Lawless Attorney/Lawless Lawler
 • Țară: Coreea de Sud
 • Episoade: 16
 • Gen: drept, acțiune, romance
 • Data difuzării: 12.05 – 01.07.2018
 • Canal TV: tvN
 • Actori: Lee Jun Ki, Seo Ye Ji, Lee Hye Young, Choi Min Soo

Lawless Attorney spune povestea unui avocat ce are ca deviză lupta cu legea. Bong Sang Pil (Lee Jun Ki) devine inițial un gangster ce dorește să răzbune moartea mamei sale. Pentru a-și îndepli răzbunarea începe să studieze dreptul și devine un avocat foarte iscuțit și care se foloșește de portițele din legi (și de pumnii săi). Alături de Ha Jae Yi (Seo Ye Ji), care de asemenea este avocată de meserie, trebuie să se lupte cu cei mai puternici și corupți oameni din Kiseong. Cum se numesc ei, Cei 7, se folosesc de puterea pe care o au pentru a controla orașul, iar în centrul acestui grup se află judecătoarea Cha Moon Sook, care trage toate sforile.


Buuun. Am cam văzut despre ce e acest serial. Inițial nu am vrut să-l încep, pentru că mi se părea plictisitor și nu credeam că Lee Jun Ki o să se descurce cu un astfel de rol. Dar am văzut un trailer în care făcea o schemă interesantă cu mașina și apoi a început să împuște pe cineva și eram gata ÎL ÎNCEP.

Plus, ”Lawless Attorney” este un serial de natură juridică, iar genul acesta de drame sunt preferatele mele, slăbiciunea mea, iar dacă mai adaugi și un personaj care a avut un trecut trist și dorește răzbunare… ATUNCI CLAR îl încep :)). Și sincer, mi-a semănat la idee un pic cu Healer (acesta a fost un al doilea motiv).

Imagini pentru lawless lawyer motherSerialul începe cu Bong Sang Pil când era mic și umbla mai mereu după mama sa, care este o avocată cu un spirit jusțitiar dezvoltat. Aceasta din păcate ajunge într-o situație destul de periculoasă, în care va fi înjughiată de Ahn Oh Joo.

La ordinul lui Cha Moon Sook (judecătoarea cea coruptă), Ahn Oh Joo și trupa lui de gangsteri se duc la firma de avocatură a mamei lui Bong Sang Pil să ia un card de memorie cu informații confidențiale despre un proiect ce implica orașul Kiseong. Și în fine, ajunge să fie înjunghiată, iar Bong Sang Pil, care e copil, face acrobații. Sare pe gem de la etajul 2 sau 3 și tot se ține de bare. (Serios la fază asta eram okkkkkk…….. nu prea mi-a plăcut, deloc credibil.. dar am zis fie, că altfel serialul s-ar termina).

Când ajunge jos o vede pe Cha Moon Sook și pe secretara ei aka servitoare, și este prins în cele din urmă de Ahn Oh Jun.

După, ajunge în masină sechestrat cu mama protagonistei, care joacă un rol vital. Aceasta pentru a-l salva pe Bong Sang Pil își sacrifică viața.

După acțiunea se mută peste câțiva ani, când toți sunt avocați.

Imagini pentru lawless lawyer bong sang pilPersonajul Bong Sang Pil a fost unul badass, dar nu a fost moment în serial în care să nu-l plac. Bine, bine, mint, doar când îl vedeam pe Lee Jun Ki cu costumele alea 3 numere mai mari ca el. Oricum l-a interpretat foarte bine și a știut cum să transmită emoțiile necesare. Au fost multe scene cu bătaie și mi-au plăcut foarte mult, chiar știe să împartă pumni Lee Jun Ki.

De asemenea, am rămas impresionată și de deviza lui – mă lupt cu legea, nu cu oamenii. Îmi place că este matur și își realizează răzbunarea folosindu-se de legi, armele inamiciilor săi, și nu cu bătaie sau omoruri. Bong Sang Pil este un om foarte loial și gânditor, el este cu trei pași înainte ta și mereu se gândește la următoarele mișcări.

Și în ciuda trecutului său și a oamenilor cu care s-a confruntat, acesta nu a renunțat la latura sa emotivă, rămânând deschis față de oamenii la care ține.

 

Pe lângă momentele tensionate din serial, au fost și multe amuzante, deoarece și el își face o trupă de gangsteri, care te fac să râzi mereu.

Sunt ca niște copii hiperactivi și care mereu îl ajută pe Bong Sang Pil.

Și dacă sunteți fani Running Man, în serial este un personaj pe care îl cheama Kwangsoo. Este mână dreaptă a protagonistului și, de fiecare dată când îl striga, mă gândeam la Lee Kwang Soo din emisiunea Running Man.

Imagine similară

Ha Jae Yi este un personaj destul de puternic. Încă din primele minute ale producției, ea îi dă un pumn unui judecător corupt pentru o sentința greșită pe care a dat-o.

În urma acestui incident, îi este retrasă pentru o perioadă licența și astfel e nevoită să se întoarcă în orașul natal, unde va se întâlni cu Bong Sang Pil.

Oricum știe și ea să se bată și mai apelează din când în când la pumni și la alte metode mai neortodoxe.

Mi-a plăcut aceste aspecte la ea. E frumos când vezi că o femeie se poate apară singură și se ține tare pentru opiniile ei.

Chiar dacă Bong Sang Pil este personajul de neînvins din serial, singura care îl poate controla este Ha Jae Yi. Momentele când îl certă sau se uita urât la el, te fac să râzi și să te destinzi. Chiar e plăcut să vezi că până și el este certat.

Sincer, mi-a plăcut foarte mult și cum a fost îmbrăcată. Chair a avut niște ținute foarte frumoase, elegante, dar care îi dădeau un look fresh și relaxat.

Uneori a mai trebuit să fie salvată de protagonist, pentru că altfel nu se numește k-dramă. Oricum cei doi fac o echipă indubitabilă care le provoacă multe emoții personajelor noastre negative.

După cum am spus în Kiseong există o grupare formată din 7 persoane care controlează tot, media, justiția, băncile, iar în mijlocul acestora se află judecătoarea Cha Moon Suk.

Tatăl ei a fost tot judecător și după ce a murit, fiica sa a moștenit relațiile pe care le avea. Cha Moon Suk face legea și chiar ajunge să pună pe holurile tribunalului o statuie a tătului său exact lângă statuia cu zeița dreptății Themis.

Faza asta mi s-a părut deprinsă din vremea comunistă sau din Coreea de Nord, unde dictatorii au statui, iar oamenii se închină și îi admiră. De fiecare dată când Cha Moon Suk, se uita la statuie, mie îmi era scârbă.

Imagini pentru lawless lawyer cha moon sook

Cred că Moon Suk este singurul personaj care îl poate întrece pe Bong Sang Pil în gândire. Chiar dacă este unul dintre răufăcători, este o persoană foarte inteligentă, știe când să facă următoarea mutare, stă la pândă și manipulează o mână de bărbați.

Mi-a plăcut foarte mult, deși uneori îmi venea să o strâng de gât. Dar merită o bulina albă pentru că o place mult pe Ha Jae Yi (care în serial reprezintă unul dintre punctele ei slabe) și nu pe procuroarea Cha Jung Won, care este fiica secretarei sale.

Serios procuroarea Cha Jung Won mi s-a părut cel mai detestabil personaj din tot serialul. La un moment dat era să renunțe la propria mamă pentru putere. Chiar dacă mama ei, Yum Hye Ran, era rea, se purta urât și tipa din tot rărunchii, măcar tot ce făcea, era pentru viitorul fiicei sale.

Următorul personaj important este Ahn Oh Jun, care este departe personajul meu preferat. Chiar dacă este rău, a omorât și alte chestii, mi-a plăcut. Nu e tipul de personaj pe care să-l urăști.

Ahn On Jun în tinerețea lui a fost un gangster și apoi a început ușor să aibă proprii acoliți și să controleze întreagă piață de pește din oraș.

El face toată treabă murdară a lui Cha Moon Suk și, de asemenea, primul care se răzvrătește. A fost foarte plăcut și satisfăcător să văd cum relația celor doi se transformă din parteneri în dușmani și cum încearcă fiecare să-l dea jos pe celălalt.

Relația Bong Sang Pil – Ahn Oh Jun este una foarte importantă și îmi place cum au dezvoltat-o, nu au grăbit lucrurile și a fost bine construită. Chiar dacă lui Bong Sang Pil îi venea la început să-l omoare, cred că a câștigat un pic de respect pentru Ahn Oh Jun (Cha Moon Suk nu merită).

Imagine similarăDacă Cha Moon Suk joacă murdar și apelează la tot felul de tertipuri, Ahn Oh Jun preferă să rezolve lucrurile prin metoda tradițională, adică cu pumnii. Confruntările dintre el și Bong Sang Pil au fost cele mai interesante. La un moment dat în serial, chair au ajuns să lupte împreună și eramm woow, ce frumooos.

Deși poate pare mai învechit, acesta se adaptează foarte bine la politică și începe și el cu tactici specifice. Oricum gangsterul din el nu moare niciodată. A fost intersant să văd și revelația lui că banii nu valorează nimic. Toată viața a luptat pentru bani și la sfârșit a ajuns singur și cu un sac de bani pe care îl arde.

Lucruri Pozitive

Unul dintre punctele tari pe care le-a avut serialul ‘Lawless Attorney’ este reprezentat de actori. Toți au fost foarte buni și au jucat impecabil. De asemenea, și chimia dintre ei, mi-a plăcut.

Un actor care m-a mai impresionat a fost Park Ho San, ce joacă rolul procurorului ce l-a închis pe Bong Sang Pil. Relația celor doi este una de tachinare. Sincer mi-a plăcut foarte mult de Park Ho San, îl știam din producția My Ajusshi/My Mister, unde a avut rolul fratele bun de nimic și era mai mereu era văzut îmbrăcat în trening. Dar în serialul acesta, a avut o schimbare de 180°, fiind procurorul profesionist, drept, care nu se apleacă după cum bate vântul.

Intriga. Foarte bună. Mi-a plăcut cum Bong Sang Pil a trebuit să îi vâneze pe fiecare și nu s-a dat bătut până la final. Relațiile dintre personaje nu au fost grăbite și am putut vedea complexitatea fiecărui personaj.

Vă dau un mic spoiler, foarte mic. Să știți că cineva a anticipat planul de răzbunare al lui Bong Sang Pil și acea persoană i-a trimis un carnețel ce l-a ajutat să-i doboare pe cei răi. Aici a fost o surpriză pentru mine, deoarece chiar eram curioasă cine i-a trimis acea agendă și nu mi-am dat seama până când nu au dezvăluit ei.

Iar în dramă, multe personaje au avut accent. De obicei, mă deranjează când aud accentele din Coreea de Sud, dar în ‘Lawless Attorney’ le-am adorat. Ahn Oh Jun vorbește cel mai mult cu accent și mă distram atât de tare. Plus, secretara aia, și ea avea accent. Mă amuzau complet.

Romance. Chiar dacă serialul a fost axat mai mult pe natura juridică, comploturi, acțiune, bătai, a existat și o poveste de dragoste. A fost bine introdusă, bine dozată. A fost un echilbru în serial în ceea ce privește genurile și povestea de iubire chiar a fost drăguță. ȘI AU FOST SĂRUTURI ADEVĂRATE.

 

Au încheiat bine și serialul, deși mai voiam să văd cum suferă Cha Moon Suk, l-au făcut frumos. Chiar a fost unul dintre finalurile mele preferate.

Lucruri Negative

Nu am foarte multe lucruri negative de spus.

Nu a arătat foarte mult din povestea de viață a lui Cha Moon Suk, care sunt 100% sigură că a avut ceva traume legate de tatăl său. Și am rămas cu o întrebare. De ce Cha Moon Suk ținea atât de mult la Ha Jae Yi? Nici până acum nu am înțeles și nici nu am găsit un răspuns. M-a enervat, chiar voiam să știu motivul din spate și nu mi-a plăcut că nu l-au explicat.

Poate soundtrack-ul nu prea mi-a plăcut sau mai bine zis, nu au fost melodii care să mă impresioneze.


În concluzie, serialul mi-a plăcut foarte mult, e printre preferatele mele. Dacă aș putea, l-aș mai începe odată. Nu am ce să comentez, doar îl recomand din tot sufletul, dacă sunteți fani ai acestui gen. A avut romance, acțiune, dramă, chestii de drept, totul a fost genial, în special personajele și relațiile dintre ele.

Notă: 9.5/10

 

Prima recenzie a fost Hwayugi, urmează Are You Human și What’s Wrong With Secretary Kim?.

Publicitate

7 gânduri despre „Recenzie: Lawless Attorney

 1. Hyuna Myou

  O recenzie buna. Mie una nu mi-a amintit deloc de Healer, nu se poate spune ca genul asta de seriale sunt chiar originale. Normal ca saracul purta costume mai mari, sincer, nu cred ca ai fi vrut sa-l vezi cu un costum fix pe el. Sunt de acord cu majoritatea chestiilor. Este si un serial de actiune, dar fata de alte seriale de actiune, protagonista nu a fost salvata de multe ori(cum este normal prin astea), a fost si ea puternica, asta mi-a placut. Si eu voiam sa stiu motivul pt care Moon Sook tinea asa mult la Ha Jae Yi, putem sa ne dam si noi seama de faptul ca nu era unul chiar sanatos, dar mi-ar fi placut sa vad un motiv bine prezentat. Procuroarea aia chiar ca a fost cea mai oribila, nu imi place neaparat mama ei, dar era mai buna decat ea, nu m-am asteptat sa fie chiar asa, parea ok la inceputul serialului. In plus, eu am mai apreciat actiunea din serial, am un respect foarte mare pt Choi Min Soo, omul asta mai face actiune la varsta asta. Si mai este si faptul ca povestea de dragoste a fost mai naturala si matura decat in majoritatea serialelor, nu s-a zabovit mult, s-au placut si gata, a fost destul de realista. Mi-au placut de cei doi si in spatele camerei, a fost un cuplu bun:) Da, este si unul dintre serialele mele preferate.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
  1. Kaila Autor post

   oricum e foarte slab in serial
   ma bucur ca nu sunt sigura care nu a inteles de ce tinea la ha jae yi
   stiuuu, am crezut ca procuroarea o sa fie personaj bun, dar apoi m a enervat foarte mult :))
   voiam si eu sa zic de varsta lui choi min soo, dar am uitat. mi se pare foarte tare actorul. si scenele cu bataie… au fost superbe, se misca asa de bine. il admir
   ma bucur ca ti a placut ^^

   Apreciază

   Răspunde
 2. Emily

  Cred ca Cha Moon Duk tinea la Ha Jae Yi mai mult din vina, stiind ca din cauza ei mama lui Ha Jae Yi a murit sau ma rog, a disparut . Sau poate din cauza ca candva a fosg proetena cu mama ei ?! Dar canda inceput sa se strice lucrurile intre ele , mi s-a parut ca atunci mao degraba ii era cihda ca i-a foat luata catelusa decat ca a pierdut o „fiica”

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
  1. Emily

   OMG! cate greseli am :))) Era prima ora a diminetii , nici nu ma spalasem bine pe fata . Sorry . Ce face din om pasiunea asta pentru Korea :))))

   Apreciază

   Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s