Idoli masculini care ne-au captivat atenția în K-Dramele din 2018 (Partea I)

Ați observat că aproape fiecare K-Drama are în distribuție măcar un idol masculin? Anul 2018 a descoperit multe talente și a reconfirmat altele. 

2018 este aproape de final și pentru mine el a adus multe seriale bune. La acestea au contribuit și evoluțiile idolilor, fără de care K-Dramele în care au jucat ar fi fost mult mai sărace. Vă puteți imagina un alt prinț în locul lui D.O. din „100 Days My Prince” sau altă zeitate-porc în locul lui Hongki din „Hwayugi„?

Idolii au adus pe micile ecrane personaje unice care i-au făcut pe spectatori să aștepte următorul episod cu și mai mult interes. Deși mulți critici spun că un idol nu poate să fie actor, părerea mea este că, într-o K-Drama, important este să îți placă personajul și povestea, dorind să revii la următorul episod.

Totodată, cred că rolurile secundare sunt la fel de importante ca și cele principale, așa că nu am neglijat acest capitol. De multe ori actorii din rolurile secundare susțin povestea cu roluri intense și de multe ori distractive. Acest tip de roluri pot fi și o rampă de lansare pentru obținerea unui rol principal. De asemenea, personal, anul acesta i-am apreciat mult mai mult actorii din rolurile secundare și sper să îi revăd pe mulți dintre ei, cât mai curând, într-un rol principal.

Cât despre actorii din rolurile principale, care vor face obiectul unei prezentări într-o a doua parte a articolului meu, aceștia au avut o misiune dificilă, asupra lor exercitându-se o presiune uriașă, căreia i-au făcut față cu bine, în principal datorită carismei de idoli. Evident că la acestea s-a adăugat și talentul, fără de care nu ar fi aleși în rolurile principale.

Să începem deci trecerea în revistă!

IDOLI în roluri secundare:

Chansung din 2PM în „What’s Wrong With Secretary Kim”:

Pentru Chansung este primul rol secundar mai consistent într-o K-Drama. El interpretează rolul lui Go Gwinam, angajatul model workaholic, votat numărul unu ca popularitate în compania în care lucrează. În viața reală însă este exact tipul opus, zgârcit și foarte retras, care nu are prieteni și trăiește în sărăcie pentru a strânge bani. Personajul său este unul bine conturat, plin de viață și plăcut de urmărit. Idolul face față cu succes scenelor lungi și pe parcurs și menține atenția publicului tot timpul asupra sa. La final, reușește să își ducă personajul spre o transformare completă.

Hoya în „Devilish Joy”

Hoya pune suflet în tot ceea ce face și acest lucru se vede și în actorie. Rolul său din „Devilish Joy” este unul dintre cele pe care le-am iubit cel mai mult în acest an și pe care nu îl voi uita. De ce? Pentru că în toată nebunia lui, el reușește să scoată la iveală un personaj ciudat, un mixt de infantilism și nebunie cu linii mult îngroșate, aproape grotești, pe care nu ai cum să nu îl adori totuși! La final el dezvăluie și un secret spectatorilor, pentru că în spatele băiatului lui mama și aparent incompetent, se ascunde un individ profund serios, care preferă să pară departe de lumea reală pentru a-i proteja pe cei din jurul său.

Hoya a reușit să își creeze  lumea lui în serial și a dovedit că talentele sale sunt multiple. Aștept cu interes să revină cât mai repede pe micile ecrane și să văd ce alt personaj va interpreta.

P.O. din Block B în „Love Alert”

P.O. a debutat pe micile ecrane abia anul trecut în „Temperature Of Love” iar anul acesta are deja un rol mult mai consistent, interpretând rolul fratelui actriței faimoase Yoon Yoo-Jung (Yoon Eun Hye), un băiat simplu și foarte inimos, plin de energie pozitivă. Rolul i se potrivește de minune lui P.O. și îl scoate în evidență, creându-i o imagine plăcută și caldă.

Sunt curioasă să îl văd în viitor și în alte tipuri de roluri, pentru a mă convinge dacă rolul acesta este pură întâmplare sau într-adevăr este un actor talentat. În orice caz, alegerea producătorului a fost una bună și, așa cum spun americanii, P.O. a „livrat” un personaj fain și plăcut. Anul acesta vom avea ocazia să îl revedem și în drama „Encounter„, însă având în vedere castingul de excepție al serialului, rămâne de văzut dacă rolul său, creat de scenariu, îl va ajuta în rolul de actor. Misiunea lui pare dificilă.

Jaejin din FT Island în „Rich Man, Poor Man”

Membrul FT Island are deja la activ câteva apariții în seriale, chiar dacă scurte. În „Rich Man, Poor Man” el face parte din echipa de „genii” informaticieni ai lui Suho din EXO, iar personajul său este unul simpatic și tonic. Jaejin nu are foarte multe replici, însă reușește să cucerească publicul imediat ce zâmbește. Personajul său isteț și jucăuș aduce o notă de culoare și luminează viața de birou a angajaților din mega corporația de gaming NEXT IN. Rolul l-a ajutat pe acesta să aterizeze imediat după într-un rol principal în webdrama MBC „4 Types Of Houses”, așa că mă aștept ca idolul să ne ofere și alte surprize în viitor.

Imagine similară

Rowoon din SF9 în „About Time”

Rowoon este una dintre descoperirile anului la categoria „idoli deveniți actori”. În drama „About Time” are de interpretat rolul fratelui mai mic al protagonistei principale, deștept și leneș. Acesta reușește cu multă inteligență și (aparent) nonșalanță să o păcălească pe „noona” interpretată de Han Seung Yeon să devină iubita lui.

Rowoon are toate elementele pentru a deveni în viitor un protagonist principal de succes: este dulce, sarcastic, deștept, hot, joacă bine, are multă carismă și poate cuceri publicul de orice vârstă!

Apariția lui din acest serial a adus aprecierile criticilor și spectatorilor și imediat scenariștii au început să se bată pe el, așa că acesta deja joacă în serialul cu nr. 2, „Where The Stars Land”. Aici el a primit un rol complet diferit, cel de controlor de trafic aerian, un tip deștept și extrem calm, dar și introvertit, ceea ce îi creează probleme atunci când trebuie să îi spună unei femei că o place. Rolul nr. 2 nu este la fel bine scris, dar cu toate acestea Rowoon reușește să îl transforme în ceva interesant și atrage atenția publicului, așa că debutul său este promițător.

Ok, și pentru că nu mă pot abține, aveți mai jos și un bonus:

Minhyuk din BTOB în „Dae Jang-Geum Is Watching”

Nici nu știu cum să încep. Minhyuk este motivul pentru care am continuat să mă uit la această poveste. Este atât de drăguț încât ar trebui redefinit termenul de „drăguț”! În serial, el joacă rolul unui stagiar faimos, care o întâlnește pe protagonista feminină principală într-o…. alimentară. Fiecare ascunde câte un secret. Amândoi sunt defapt stagiari târzii care așteaptă să debuteze încă. Rolurile lor sunt comice, ei intrând în tot felul de buclucuri, ajungând să se îndrăgostească unul de altul.

Îmi doresc să îl revăd pe Minhyuk într-o poveste de dragoste în care să fie protagonistul principal și vă invit să îi urmăriți candoarea, naturalețea și carisma în serialul „Dae Jang-Geum Is Watching”.

Hongki din FT Island în „Hwayugi”

Hongki este ultimul din linia de roluri secundare și cel mai important de departe. Pe lângă orice altceva, rolul lui Hongki din acest serial fantastic de tip  blockbuster i-a adus laudele criticilor. Energia lui debordantă a dat naștere unui personaj cu atât de multe fețe și tipuri de reacții,  încât este greu să le enumerăm. În câteva secunde, fața lui se preschimba ca o plastilină căreia îi remodelezi contururile. I-a făcut să râdă pe spectatori cu naivitatea, parșivenia și prostioarele sale, replicile sale spumoase și  doza de infantilism, dar a și făcut publicul să plângă la final, atunci când iubirea lui s-a terminat tragic.

Orice s-ar spune, „Hwayugi” nu ar fi avut aceeași savoare fără Hongki, care a ținut publicul tot timpul de partea lui, în așteptarea următorului  episod. Micuțul Hongki a obținut cu dedicația lui pentru rolul său și talentul înnăscut să creeze un loc mare în inima publicului care dovedește că are tot ce îi trebuie, fiind un actor mai mult decât talentat.

Imagine similară

Image may contain: 1 person, closeup

Ce părere aveți? Care dintre ei v-au plăcut cel mai mult? Aveți și alți idoli în roluri secundare care v-au plăcut anul acesta în rolurile lor? Dacă da, aștept comentariile voastre/ sugestiile la rubrica de „Comentarii”.

Vă reamintesc că urmează partea a doua a articolului în care voi prezenta sugestiile mele pentru idolii protagoniști principali din K-Dramele anului 2018.

 

 

5 gânduri despre „Idoli masculini care ne-au captivat atenția în K-Dramele din 2018 (Partea I)

 1. Bubxy

  Mi a placut Jaejin in drama ‘Rich man, poor women’,… foarte simpatic!
  De Hongki imi place de foarte mult timp! Nu am urmarit serialul amintit in articol ( o sa caut drama, sa o urmaresc), dar il stiu din alte proiecte! Si mi e drag sa il vad cum joaca!
  *multumesc pentru articol, astept si partea 2!

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 2. Pingback: Idoli masculini care ne-au captivat atenția în K-Dramele din 2018 (Partea a II-a) – K-pop Romania

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s