Legende urbane din Coreea de Sud – Partea a II-a

Haunted Bathrooms And Toilet P... is listed (or ranked) 3 on the list The 18 Creepiest Korean Urban Legends

Acum câteva zile am făcut partea I de legende care sper că a fost pe placul vostru. Acum urmează continuarea!

Mai jos aveți alte legende urbane înfricoşătoare, unele fiind adevărate, altele doar nişte zvonuri.

 Băi bântuite și fantome de hârtie igienică

Adesea auzi că școlile sud-coreene sunt bântuite, iar băile din aceste școli sunt foarte prost îngrijite și luminate. Deci, desigur, există povestiri cu fantome despre acestea. Sinucideri, toalete care îşi trag apa singure și fantome care plâng sunt nişte povestiri comune. Cea mai ciudată legendă despre băile bântuite spune că o fantomă locuiește în toaletă și își fixează mâinile când ești pe toaletă și te întreabă ce hârtie igienică alegi, roșie sau albastră. Dacă alegi roșie, te taie. Dacă alegi albastră, fantoma o să te sufoce.

 Fantoma banilor

Ghost Money is listed (or ranked) 4 on the list The 18 Creepiest Korean Urban Legends

Potrivit acestei legende, un membru important al monetăriei sud-coreene a fost plecat într-o călătorie de afaceri, când fiica sa a fost răpită, dezmembrată și ucisă. Nimeni nu a fost judecat pentru crimă, așa că, pentru a liniști fantoma femeii ucise, se zvonește că monetăria a pus imagini ale părților corpului și ale unor piese ale ei pe moneda sud-coreeană. Monetăria a negat toate astea.

 Femeia cu gura tăiată

The Slit-Mouthed Woman is listed (or ranked) 2 on the list The 18 Creepiest Korean Urban Legends

Dacă ești un copil care se plimbă singur noaptea prin Coreea, s-ar putea să dai de o femeie înfiorătoare care poartă o mască chirurgicală roșie. Va veni la tine și te va întreba dacă crezi că e frumoasă. Dacă îi spui că nu e, o să te ucidă cu o foarfecă. Dacă spui da, va înlătura masca pentru a-și arăta gura, care a fost tăiată de la ureche la ureche, și îţi va pune din nou aceeași întrebare. Nu vei muri, însă gura îţi va fi tăiată în acelaşi mod ca şi al ei. Oh, și dacă fugi, ea va reapărea în fața ta. Morala poveștii? Nu pleca noaptea la plimbare.

Acest personaj este o derivare a lui Kuchisake-onna, o legenda urbană japoneză, care poarta o masca chirurgicală albă, însă în rest, este, în mare parte, una şi aceeaşi femeie.

 Fantomele virgine ce îţi trimit fiori prin tot corpul

Imagine similară

Fantomele și fecioarele sunt elemente importante ale culturii sud-coreene. Deci, desigur că fantomele virgine sunt destul de „populare” printre poveştile de groază ale lor. Se spune că se găsesc în clădiri abandonate sau în păduri și că o fată înfiorătoare dintr-un film japonez, are părul lung care îi acoperă fața și poartă o rochie albă murdară. Când apare în jurul tău, temperatura scade brusc. Aceste spirite sunt numite ”Cho-nyo-Gwishin”.

Revin cu partea a III-a!

Sursa

4 gânduri despre „Legende urbane din Coreea de Sud – Partea a II-a

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s