Probabil cele mai urâte 11 scandaluri din istoria K-pop-ului

Acestea sunt cu siguranță niște povești incredibil de urâte care au implicat starurile coreene în decursul ultimilor ani.

1. Caseta cu partida de sex pe care le-a dezvăluit managerul unui idolCântăreața Baek Ji Young s-a trezit pe 19 noiembrie 2000 pentru a afla de o casetă neplăcută în care a făcut sex cu fostul ei manager. Scena a fost filmată în secret de fostul ei manager Kim Ji Won, care ar fi folosit-o pentru a o șantaja când și-a exprimat dorința de a-și găsi un nou manager. Evident că filmarea a deveni virală pe internet.

Mai târziu, bărbatul a apărut la televizor pentru a explica că a filmarea fusese făcută de el fără cunoștința lui Baek Ji Young în 1998. Acesta a fugit din țară și a fost arestat în SUA în 2008 pentru că a făcut sex cu o minoră.

Deși Baek Ji Young și-a cerut scuze în mod public pentru scandal, ea a avut parte de o  reacție atât de puternică din partea publicului încât a fost nevoită să părăsească țara. Toate melodiile ei au fost scoase de pe piață și contractele ei de publicitate au fost anulate.

Ulterior, ea a devenit o forță care a trebuit să fie recunoscută, angajând avocați pentru a-l da în judecată pe fostul ei manager și refuzând să înceteze să cânte în ciuda urii publice. A trebuit chiar să țină o întâlnire de fani secretă, la munte. Mai târziu, ea și-a amintit: „Nu am putut ține întrunirea deschisă pentru că nu voiam alte persoane să afle că fanii sunt fanii mei. Eram îngrijorată că vor fi criticați din cauza mea. ”

A durat aproape șase ani, dar ea și-a recuperat frumos imaginea schimbându-și abordarea și devenind cântăreață de baladă cu un album de revenire intitulat „Smile Again”. Cunoscută acum ca „Regina OST-urilor”, a avut o carieră de succes și s-a căsătorit cu actorul Jung Suk Won în 2013!

2. Vedeta înconjurată de scandaluri

Primul scandal al cântăreței solo Ivy a avut loc în 2007, când MV-ul ei  “Sonata of Temptation” a fost acuzat de plagiat de creatorii de la Final Fantasy VII. Agenția sa, Fantom Entertainment, a fost amendată cu peste 600.000 USD pentru încălcarea drepturilor de autor.

Mai târziu în acel an a fost șantajată de un fost cu fotografii nud și casete cu partide de  sex. Cunoscut de mass-media doar ca „Yoo”, bărbatul a cerut 45.000 de dolari. Un mandat a fost eliberat pentru arestarea sa, iar casetele nu s-au dovedit a fi existat niciodată, dar Ivy a oprit toate promoțiile pentru o vreme din cauza controversei – dar nu s-a încheiat acolo.

Zvonuri s-au răspândit că bărbatul care a șantajat-o pe Ivy nu era singurul ei iubit la acea vreme. Se presupunea că ea l-a înșelat pe nimeni altul decât pe colegul/iubitul ei de opt luni, cântărețul Wheesung.  Deși acest lucru nu a fost confirmat de ambele părți, internauții au contopit dovezi pentru a sugera că fosta iubită  despre care a vorbit Wheesung odată la o emisiune radio, care l-a înșelat, a fost, într-adevăr, Ivy.

Nu numai asta, dar o companie de cosmetice pentru care a modelat a decis să o dea în judecată pe Ivy și pe Fantom pentru 500.000 de dolari, spunând că „evenimentele de viață personală nepotrivite” ale cântăreței au degradat imaginea și valoarea publică a companiei.

Însă problemele lui Ivy nu s-au terminat – o problemă de cenzură în reality-show-ul ei a determinat difuzarea numărului de securitate socială al lui Ivy, ceea ce a dus la furtul identiății sale! A fost necesară o acțiune legală pentru a opri răspândirea informațiilor sale personale.

Ea a avut o revenire în 2009, dar problemele dintre agenția sa, Fantom Entertainment, și televiziunile SBS și MBC au dus la interzicerea videoclipului său „Touch Me”. Și-a schimbat agențiile și a continuat să revină de-a lungul anilor și rămâne populară în musicaluri și ca gazdă TV.

3. Acoperirea unei relații extraconjugale

În 2011, actrița Lee Mi Sook a fost implicată într-un proces privind contractul său exclusiv cu fosta agenție The Contents Entertainment – care a devenit o știre cu atât mai mare când șeful agenției a dezvăluit că a cheltuit milioane de woni pentru a acoperi o aventură dintre Lee Mi Sook și un om mult mai tânăr.

Un bărbat neidentificat,  numit domnul Kim, a susținut că actrița a avut o aventură cu un bărbat de 17 ani mai mic decât ea încă din 2006. Acest fapt a stârnit controverse pentru că pe atunci vedeta era încă căsătorită cu fostul ei soț de la acea vreme.

Domnul Kim a spus în fața instanței că nu numai că Lee Mi Sook și-a încălcat contractul și că datora bani, dar că ea datora bani pentru acoperirea legăturii. „Dacă știrile despre acest lucru s-ar fi răspândit din nou, ar fi trebuit să renunțe la a mai fi actriță. Acest bărbat știa despre acest lucru și a folosit aceste informații pentru a o șantaja și chiar a amenințat-o pe Lee Mi Sook. Am ajuns să rezolvăm această problemă oferindu-i milioane de woni.”

Lee Mi Sook l-a dat în judecată pe reporterul care a lansat știrea, dar iubitul ei a scris o scrisoare anonimă presei scuzându-se pentru implicarea sa, spunând: „Am mințit câteva persoane din jurul meu când mi-a fost greu să trăiesc și am venit și eu să îi ameninț pe ceilalți. Imi pare foarte rău.”

4. Un mariaj între două vedete ținut secret

S-a dezvăluit în 2011 că actrița Lee Ji Ah a fost căsătorită cu mega-idolul Seo Taiji timp de nouă ani, din 1997 până în 2006. A fost un șoc incredibil, iar scandalul a început când aceasta se întâlnea cu colegul ei din drama „Athena”,  Jung Woo Sung.

Lee Ji Ah și Jung Woo Sung și-au anunțat relația pe 11 martie 2011. Diverse surse de știri au lansat fotografii ale cuplului bucurându-se de o întâlnire pe străzile Parisului.

Image result for lee ji ah jung woo sung

Seo Taiji, care este faimos pentru că a trăit o viață foarte ascunsă și privată, a fost târât în lumina reflectoarelor când au fost descoperite știrile despre trecutul cuplului.

Chiar în momentul în care a izbucnit știrea că  Seo Taiji a fost dat în judecată pentru  pensie alimentară, Jung Woo Sung a dezvăluit că s-au despărțit. Ea a primit o mulțime de ură din partea propriilor fani, dar și din partea fanilor lui Seo Taiji și, desigur, ai lui Jung Woo Sung.

5. Războiul cu presa

În 2011, Lee Byung Hun a fost prins de zvonurile unei relații cu actrița Yoon Eun Hye, după ce Dispatch a lansat online fotografii cu aceștia doi.

Doi ani mai târziu, Lee Byung Hun a explicat motivul scandalului prin emisiunea Healing Camp, învinovățind compania că a publicat imagini care au prezentat greșit situația. Actorul a comentat: „Yoon Eun Hye a participat la petrecerea de ziua mea de naștere. Ea și unii dintre juniori au spus că pleacă, așa că am ieșit să-mi iau la revedere, dar am fost prinși de paparazzi. Aceste imagini au făcut să pară că zvonul relației este adevărat.”

Ca răspuns, Dispatch a publicat un articol care a lansat fotografii suplimentare, nevăzute, ale petrecerii, la doi ani de la prima poveste. Articolul spunea: „Imaginile în sine sunt destul de sugestive, dacă putem spune noi înșine. Totuși, la vremea respectivă, am decis să „omorâm” proiectul și să salvăm imaginile în baza noastră de date fără intenția de a le deschide din nou. ”

Articolul a explicat că fotografiile nu au fost niciodată făcute în încercarea de a începe zvonuri despre cei doi actori, ci că acestea au fost efectiv făcute atunci când Dispatch crease o revistă în Japonia, cu un subiect despre vedetele Hallyu care sărbătoresc zilele de naștere.

Dispatch a adăugat că Lee Byung Hun nu era credibil cu privire la o porțiune din declarația sa făcută la Healing Camp, deoarece fotografiile folosite pentru a arăta situația „reală” erau inexacte. „Această scenă prezentată în imagini, folosită de „Healing Camp”f ără permisiune, nu este cu Lee Byung Hun care își ia la revedere de la Yoon Eun Hye. Iată că se pregătesc să meargă în runda a 3-a. În realitate, s-au mutat într-o altă locație și și-au continuat petrecerea.”

6. Sinucidere și tentativă de suicid

În 2013, poliția a găsit cadavrul fostei iubite a lui Son Ho Young în mașina sa. El a fost adus imediat la poliție ca suspect, dar a fost eliberat câteva ore mai târziu, deoarece moartea ei a fost ulterior stabilită ca fiind sinucidere. Din păcate, incidentul l-a trimis pe membrul g.o.d într-o cădere liberă.

Acesta a petrecut peste o săptămână la spital, după ce se presupune că a încercat să se omoare în aceeași manieră ca prietena sa – aprinzând o brichetă de cărbune în mașina sa și luând o supradoză de somnifere.

Fosta iubită a lui Son Ho Young a menționat relația cu cântărețul în nota de sinucidere drept unul dintre motivele pentru care a ales să își încheie viața. „Mă simt dezamăgită de Son Ho Young”, a scris ea.

În 2014, el a recunoscut durerea de a-și pierde fosta iubită și că faptul că s-a simțit ca un eșec ca artist solo i-a stârnit depresia. Când s-a trezit în spital după ce a încercat să se omoare, și-a dat seama că are o familie puternică în trupa de cinci membri g.o.d și i-a fost recunoscător. Susținerea membrilor săi l-a ajutat să depășească greutățile.

7. Idoli care au șantajat alți idoli

În august 2014, Lee Byung Hun a raportat o tentativă de șantaj la poliție împotriva a doi idoli – Dahee din GLAM și modelul Lee Ji Yeon.

Femeile au susținut că au înregistrat un videoclip cu Lee Byung Hun, făcând comentarii vulgare care le erau adresate în timp ce beau împreună. Acestea îl amenințaseră că vor împărtăși înregistrarea dacă starul nu plătea 5 milioane de dolari.

Lee Ji Yeon a fost condamnată la un an și două luni de închisoare, iar Dahee la un an de închisoare.

Mai târziu au făcut apel la sentință. Lee Byung Hun a cerut grațierea celor două, așa că au primit pedepse reduse.

8. Abuzuri și avorturi

Kim Hyun Joong de la SS501 și din drama „Boys Over Flowersa fost unul dintre cei mai urâți oameni din Coreea de Sud în 2014 și 2015 din cauza acuzațiilor că și-a abuzat fizic iubita. El a fost acuzat că și-a agresat iubita în august 2014 și a fost trimis în curând în proces și amendat pentru incident, în ciuda faptului că fosta și-a retras acuzațiile.

Mai târziu, iubita sa a spus că este însărcinată, dezvăluind mesaje trimise de Kim Hyun Joong în care îi spunea să facă avort și o numea „porc”.

După ce au asistat la această parte mai întunecată a actorului, mulți fani și-au pierdut respectul față de el și i-au părăsit fandomul. Situația lui s-a înrăutățit, deoarece se presupune că a fost al patrulea avort pentru fosta lui iubită.

Dar mai târziu, a fost dezvăluit că fosta sa iubită a inventat sarcina și afirmațiile că a avut un avort spontan din cauza violenței. Aceasta a fost trimisă în judecată de Kim Hyun Joong pentru fraudă și a amendată 5.000 de dolari în februarie 2018.

9. Acuzații în lanț de viol

Puteți să vă amintiți de Yoochun din drame precum „Sungkwakan Scandal și „Rooftop Prince” sau ca membru al grupului super popular JYJ  – dar imaginea sa stelară a fost zguduită după ce a fost acuzat de agresiune sexuală de către cinci femei diferite în 2016.

Prima femeie care l-a acuzat a spus că a dus-o într-o baie într-un local de divertisment pentru adulți și că a violat-o.

Ulterior, alte acuzatoare au susținut că Yoochun le-a violat tot în băile de la baruri, începând încă din 2014 și, cu fiecare raport, reputația sa a scăzut. Yoochun a scăpat de toate acuzațiile în iulie 2016, din lipsă dovezilor, dar răul era deja făcut – el a fost perceput ca fiind cineva care a frecventat barurile și a solicitat sex.

Ulterior, prima lui acuzatoare a fost găsită vinovată de extorcare, când s-a dezvăluit că a cerut aproximativ 800.000 de dolari de la agenția Yoochun, C-JeS Entertainment.

După ce a fost ieșit din armată în 2017, a început din nou promoțiile în martie 2018. La prima sa întâlnire de fani de la acuzații, a fost emoționant, spunând „Sunt atât de bucuros să vă întâlnesc din nou”.

Ulterior, idolul a fost acuzat de consum de droguri de către fosta lui iubită. Deși inițial a negat acuzațiile, s-a dovedit că idolul a mințit. Acesta a fost arestat timp de câteva săptămâni bune și ulterior eliberat, fiind condamnat cu suspendare pentru cumpărare și consum de droguri. Deși a cerut scuze publice, postul MBC a decis să îi interzică apariția la tv iar patru dintre avocații angajați să îl apere la apel au demisionat. În acest moment, soarta lui este incertă.

10. Acuzații cu droguri

Baek Ji Young a reușit să-și depășească propriul scandal de celebritate, doar pentru a fi implicată în altul. În februarie 2018, soțul ei, Jung Suk Won, a fost arestat pe aeroportul din Incheon pentru că a consumat droguri (metamfetamină) în timpul călătoriei sale în Australia.

Ulterior a lansat o declarație prin intermediul agenției sale, recunoscând că este vinovat de acuzații și că va coopera cu anchetele poliției.

Baek Ji Young și-a cerut scuze în numele soțului său la un concert din Seul, spunând: „Sotul meu a comis o eroare gravă. În calitate de soție și însoțitor, reflectez cu remușcări [la greșeala lui] împreună cu el. ”

11. Drogurile și prostituatele, spălarea de bani

Vă amintiți de scandalul Burning Sun, clubul al cărui manager nu era nimeni altul decât membrul Big Bang, Sengri. Dacă ați urmărit știrile din K-Pop de la începutul lui 2019, cu siguranță ați auzit despre asta. Mulți idoli populari au fost prinși în scandal, inclusiv Seungri, Yong Junhyung, Roy Kim, Choi Jonghoon și Jung Joon Young.

TOPSHOT-SKOREA-KPOP-CRIME

Scandalul a făcut ca Seungri să părăsească trupa Big Bang, Yong Junhyung a  părăsit Highlight, Choi Jonghoon a părăsit FT ISLAND și chiar Yang Hyun Suk a părăsit YG Entertainment. Acesta poate fi unul dintre cele mai mari scandaluri care implică idoli din istoria K-Pop-ului, iar acuzațiile sunt mult mai multe decât cele enunțate mai sus: droguri, viol, spălare de bani, prostituție, înregistrări ilegale de partide de sex, mită, violență și alte infracțiuni.

 

 

 

Sursa: koreaboo

5 gânduri despre „Probabil cele mai urâte 11 scandaluri din istoria K-pop-ului

 1. Dee

  Cel mai mare scandal din industrie ramane cel de la YG, fara comentarii… o sa fie si o sa ramana mul timp de acum.
  Daca nu urmaresti stirile, aproape ca nu-ti vine sa crezica, unii artisti ar face asa ceva.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 2. Stephy_

  Scandalul ăsta o să urmărească YG pentru foarte mult de acum în colo. Singurul lucru bun din tot scandalul YG e că Yang Hyun Suk și-a dat demisia. Ce se mai aude de petiția aia pentru al readuce pe B.I în trupă?

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s