Daisy din MOMOLAND spune că și programul de supraviețuire ‘Finding Momoland’ a fost aranjat!

Anul trecut a fost dezvăluit că seria „Produce” de la Mnet a fost manipulată și, conform lui Daisy, a fost manipulată și finala emisiunii de supraviețuire din 2016 „Finding Momoland”. De asemenea, idolul a  povestit ce alte condiții abuzive le-au fost impuse de agenție membrelor trupei MOMOLAND.

Pe 7 ianuarie,  KBS a lansat un raport exclusiv care ridica suspiciuni cu privire la emisiunea „Finding Momoland” difuzată pe postul Mnet, un reality show difuzat între iulie și septembrie 2016.

La vremea respectivă, programul a atras atenția întrucât MLD Entertainment (fosta Duble Kick Entertainment) a organizat misiuni de supraviețuire la care au participat 10 stagiare, selectând în final membrele care vor debuta într-un nou grup de fete, MOMOLAND. Membrele care au debutant la final au fost selectate  60% pe baza evaluării producătorilor (experți), 20% pe baza voturilor telespectatorilor online și 20% pe baza voturilor publicului de la spectacolul final.

Pe 7 ianuarie, KBS a publicat un interviu realizat cu Daisy și mama ei. Daisy a dezvăluit: „În ziua în care am fost eliminată, agenția m-a contactat și a cerut să avem o întâlnire a doua zi. Mi-au spus că deja plănuiseră să mă includă în MOMOLAND, indiferent de eliminarea mea și că voi debuta la următorul album, odată ce promoțiile pentru primul album vor fi terminate. Când am intrat în sala de așteptare după eliminarea mea, cineva de la companie mi-a spus să nu-mi fac griji, pentru că au planuri pentru mine.” Daisy a debutat cu „ Wonderful Love” de la MOMOLAND, care a fost lansat la jumătate de an după debutul grupului.

O sursă de la MLD Entertainment a declarat: „Este adevărat că i-am făcut o ofertă lui Daisy pentru a se alătura la următorul album, dar ea s-a alăturat MOMOLAND pentru că a fost de acord cu aceasta. Ca agenție, am adăugat pur și simplu un nou membru pentru a completa aspectele care lipseau din grup.”

Raportul KBS explică în continuare că membrele MOMOLAND au fost nevoite și să plătească pentru costurile de producție ale emisiunii de supraviețuire „Finding Momoland”.

Daisy a spus: „După ce am debutat în 2017, am primit prima declarație de conturi. În secțiunea pentru 2016, când nu eram în grup, aveam datorii de aproape 70 de milioane de woni (aproximativ 60.000 de dolari) și au spus că face parte din costurile de producție pentru „Finding Momoland”. Am auzit că costurile trebuiau împărțite între membre. Visul meu de a debuta într-un grup de idoli a fost puternic și am considerat că este firesc să plătesc costurile de producție, așa că am plătit.”

Potrivit KBS, după ce au verificat cu agenția, toate celelalte membre care au participat la show și au fost alese ca membre ale trupei MOMOLAND au plătit zeci de milioane de woni (zeci de mii de dolari) drept costuri de producție. O sursă de la MLD Entertainment a explicat: „Le explicasem deja membelor că vor trebui să plătească pentru costurile de producție și nu este problematic, deoarece au semnat contracte în acest sens.”

O sursă de la CJ, compania-mamă a Mnet, a negat implicarea lor, afirmând că „CJ nu a produs în mod direct „Finding Momoland” ci doar am programat emisiunea pentru difuzare, deoarece agenția ne-a subcontractat. Când o anumită agenție produce un program de audiții, nu știm nimic despre membrii care sunt aleși, costurile de producție sau promoții.”

Cu toate acestea, contrar afirmațiilor, principalul director de producție (PD) de la Mnet a participat la conferința de presă a emisiunii. KBS relatează că producătorul respectiv a fost implicat direct în decorarea scenei pentru spectacolele finale ale competiției. Când popularitatea MOMOLAND a crescut în februarie 2018, Mnet a redifuzat „Finding Momoland”.

Daisy nu a participat la activitățile MOMOLAND din februarie 2019 și ia măsuri pentru a anula contractul cu agenția. MOMOLAND a făcut recent o revenire ca șase membre.

Sursa 1 Sursa 2

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s