Naver va închide secțiunea de comentarii de sub articolele de divertisment

Este oficial! Din martie, temporar nu vor mai putea fi lăsate comentarii sub articolele de pe Naver. Măsura face parte din încercarea celor de la Naver de a descuraja hărțuirea online.

Conform unui comunicat de la Naver din 19 februarie, portalul va suspenda temporar opțiunea utilizatorilor de a lăsa comentarii la articolele care se referă la industria divertismentului, în încercarea de a diminua comentariile răuvoitoare pe care le primesc unele celebrități. Naver a luat această decizie întrucât simte că și portalul este responsabil parțial pentru încălcarea drepturilor personale ale celebrităților, deoarece serviciul lor le-a permis unor utilizatori să folosească secțiunea de comentarii pentru a ataca anumite vedete.

Naver s-a angajat să depună toate eforturile pentru a rezolva problema comentatorilor nocivi folosind tehnologia lor avansată și politicile operaționale. În timp ce continuă să caute activ o soluție, reprezentanții companiei au decis să acorde prioritate celebrităților care sunt afectate de comentarii și care trebuie protejate. Astfel, ei au luat decizia de a închide secțiunea de comentarii despre articolele legate de divertisment până la finalizarea revizuirii structurale a secțiunii de comentarii.

În plus, Naver încearcă să combată problemele funcției de completare automată din bara de căutare. Bara de căutare funcționează similar cu Google, unde motorul va sugera automat termeni de căutare care se referă la cuvântul căutat. În unele cazuri, se sugerează cuvinte cheie care încalcă drepturile personale ale artiștilor sau care conțin zvonuri neconfirmate, din cauza multor persoane care le caută. Pentru a-i respecta pe artiști, Naver a decis eliminarea termenilor de căutare corelați pe platforma lor.

Naver nu este singurul portal de căutare care lucrează pentru a-i opri pe comentatorii malițioși. Cei de la Daum au anunțat mai devreme că și ei vor elimina termenii de căutare în timp real în această lună. Aceștia au eliminat deja secțiunea de comentarii din articolele lor de divertisment.

 

Sursa

Un gând despre „Naver va închide secțiunea de comentarii de sub articolele de divertisment

  1. Pingback: Naver anunță că va elimina reacția ‘furios’ de la articolele de divertisment! | K-POP ROMÂNIA

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s