Suga din BTS este criticat pentru că a folosit un pasaj din discursul lui Jim Jones

Suga din BTS este dur criticat în urma transmisiunii live de pe aplicația V din 29 mai, unde a vorbit despre fiecare melodia de pe mixtape-ul D-2.

În timpul transmisiei live, Suga a descris „What Do You Think?” ca o piesă ce portretizează furia lui împotriva haterilor, care în trecut l-au făcut denigrat și făcut să se simță neimportant.

Însă, criticile au început să apară după ce internauții au atras atenția că melodia conține un pasaj din discursul unui personaj controversat din istorie (chiar la început se poate auzi vocea unui bărbat care vorbește în engleză). Este vorba despre americanul Jim Jones, liderul unui cult, care a fost direct responsabil pentru o sinucidere în masă, cunoscută drept Masacrul Jonestown. Aceasta a avut loc în luna noiembrie a anului 1978, unde au murit 909 de oameni, printre care 304 au fost copii. În plus, Jim Jones a avut relații strânse cu Coreea de Nord, acesta susținând propanga nord-coreeană și critincând poziția Statelor Unite ale Americii față de dictatorul Kim Il Sung.

Pasajul extras din discursul lui Jim Jones ținut în Jonestown este „deși ești mort, vei trăi, iar cel care a trăit și a crezut nu va muri niciodată”.

Internauții sunt furioși pentru că Suga a folosit un pasaj dintr-un discurs al unei personaj atât de controversat în introducerea cântecului și că unii fani ARMY au știut despre asta, dar au preferat să ignore și tot continuă să facă acest lucru.

https://twitter.com/jaehyunswagger/status/1266557112919879682?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1266557112919879682&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.koreaboo.com%2Fnews%2Fbts-suga-fire-using-cult-leader-jim-jones-sermon-in-mixtape-track%2F

https://twitter.com/s9euIgi/status/1266546094542131201?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1266546094542131201&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.koreaboo.com%2Fnews%2Fbts-suga-fire-using-cult-leader-jim-jones-sermon-in-mixtape-track%2F

https://twitter.com/childgrave/status/1266552049786851329?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1266552049786851329&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.koreaboo.com%2Fnews%2Fbts-suga-fire-using-cult-leader-jim-jones-sermon-in-mixtape-track%2F

https://twitter.com/eunjidykes/status/1266543932294529025?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1266543932294529025&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.koreaboo.com%2Fnews%2Fbts-suga-fire-using-cult-leader-jim-jones-sermon-in-mixtape-track%2F

Însă, sunt și persoane care îl apără pe artist, motivând ca prin această melodie, Suga dorește să prezinte mentalitatea pe care o au astfel de oameni și, în același timp, reprezintă un răspuns la criticile și ura cu care s-au confruntat membrii BTS.

https://twitter.com/TEARPNG/status/1266593696893394945?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1266593696893394945&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.koreaboo.com%2Fnews%2Fbts-suga-fire-using-cult-leader-jim-jones-sermon-in-mixtape-track%2F

Ce părere aveți?

Sursa: (1) (2)

36 de gânduri despre „Suga din BTS este criticat pentru că a folosit un pasaj din discursul lui Jim Jones

 1. q00k

  Ok, mi-a ajuns, jur. Frateee, dupa ce a fost scandalul din bar au inceput sa se ia de toate detaliile astea. Mai intai Jk, dupa cu Tae si acum cu Yoongi. Wtf, a devenit penibil, jur. Se iau de cele penibile lucruri. Versurile frumoase nu pot sa le vada, dar in schimb se iau de toate prostiile.

  Apreciat de 3 persoane

  Răspunde
  1. 𝐽𝑢𝑙𝑖𝑎 ❦

   Ei se iau de oricine si din orice. De Jungkook si Suga se iau pentru actiunile pe care le-au facut. Sunt alte persoane pe care le-au vorbit mult mai rau doar pentru ca “si-au” facut operatii estetice, s-au vopsit sau din cauza unor poze.

   Apreciază

   Răspunde
   1. q00k

    E normal sa se ia de actiunile pe care le-au facut. Daca nu de actiuni atunci de ce? Dar se iau de niste chestii prostesti :D. Am inteles, Jk si ceilalti care au fost in Itaewon au gresit ca au fost in perioada aia, da ce atata scandal frate :).

    Apreciază

    Răspunde
 2. cherry

  ah shit, here we go again….
  În primul rând, unele postări pe care le-ați folosit au fost de la hateri. (pink_romantics de exemplu care e hater BTS iar postările ei sunt full despre BTS.
  Aceasta este mereu cea care împrăștie informații false despre membrii și a fost prima persoană care a răspândit minciuna despre faptul că JK a fost în glubul de gay).
  Acum începe lecția de istorie….
  Jim Jones a fost anti-black, criminal, violator dar și ANTI-KOREAN. REPET ANTI-KOREAN. Acesta a spălat oameni pe creier și a format un fel de „cult”.
  În primul rând cum s-a zis în unele postări de mai sus….era un diss subtil. („I don’t care what u think”, „I do things myself, u can’t manipulate me bc I’m above u”) Piesa asta critică oamenii ca Jim Jones, nu îl susține doamne ferește . De asta a pus acel dialog, pentru a critica lucrurile oribile pe care le-a făcut. „I, a korean, your enemy, won’t take your shit”
  Yoongi nu este rasist și nici un membru din BTS nu susține rasismul.
  Nu toate piesele au fost făcute să fie înțelese de toată lumea, dar de sigur dacă nu îți pasă și nu asculți ce a vrut să spună omul arată că ești ipocrit.
  Yoongi nu este singurul artist care a vorbit despre el în piese. Lana del Ray, Post Malon chiar și artiști de culoare neagră…
  Sper că astăzi ați învățat dragi cititori că nu e ok să tragi concluzii de la ce a spus un om random pe internet și că e mai bine să așteptăm ce spune omul nu aruncăm cu hate și acuzații tâmpite. O seară bună ❤️

  Apreciat de 2 persoane

  Răspunde
  1. 𝐽𝑢𝑙𝑖𝑎 ❦

   Anti-Korean?
   Era rasist la modul general. Dar se stie ca cel mai mult ura oamenii de culoare, in niciun caz coreenii.
   Chiar si in articol scrie ca sustineau nord-coreenii. Si ei tot coreeni sunt chiar daca sunt din nord.
   Si-a omorat si doua rude. Omul era pur si simplu nebun.

   Apreciază

   Răspunde
  2. luminita rata

   La obiect comentariul.
   BTS nu-i pt oricine iar rap line cu atat mai mult.
   A si spus ca acest mixtape este o capcana pt. hateri.
   Si ce dreptate a avut ( ca intotdeauna ) ca uite-i cum apar , zburdand haotic pe campiile prostiei.

   Apreciază

   Răspunde
 3. tsukiko2002

  Pe bune , deja nu mai pot. Cât se poate, de ce au îndoieli în privința lui Suga . Sunt sigură că nu este așa cum crede toată lumea și SUGA nu e dator nimănui cu explicații, dacă unii nu sunt destul de inteligenți să îi înțeleagă mesajele din piesele sale așa cum se cuvine atunci e problema lor.
  Haterii mereu vor arunca hate în stânga și în dreapta.🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
  Am impresia că unii , se referă și la UNELE persoane de aici de pe aceste site , că se trezesc dimineața și zic :”Pe cine să mai critic azi ?”🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔

  Apreciază

  Răspunde
  1. Sandra

   ”Pe cine să mai critic azi ?” -iti dai seama că existența acestor persoane(care gândesc așa) se duce de râpă daca nu găsesc pe cineva? 😂 E îngrijorător. Cred că fac niste crize frumușele.

   Apreciază

   Răspunde
 4. Adina

  Hai cu hate-ul! Continuați, continuați! Cine urmează? Jin? J-hope? RM? Poate Jimin?
  Eu chiar nu știu cine e ala, ce e cu ăla, nici nu imi prea pasă, dar îmi place cum sună asta „deși ești mort, vei trăi, iar cel care a trăit și a crezut nu va muri niciodată”. Așa că… Potoliți-vă puțin oameni buni. 😂😂

  Apreciază

  Răspunde
  1. Andreea

   In loc sa faci fandomul de Rușine, mai bine te-ai autoeduca și ai invata cine e persoana in cauza. Voi vedeți numai “sarmanul oppa e critica” dar nu vedeți și faptul ca oppa a greșit.

   Apreciază

   Răspunde
   1. luminita rata

    A gresit ? ! ? ! ?
    NU……. draga mea draga de 3 x draga ( vorba lui Caragiale ).Gresesti cand tastezi ceva aiurea din viteza sau scapi mai multa sare-n ciorba .
    Agust D nu a gresit. El stie exact DE CE . Faptul ca tu nu vezi …asta e alta poveste.

    Apreciază

    Răspunde
 5. Lucy 2

  emmm, citind versurile am inteles ca se adreseaza haterilor. Ok, de ce sa folosesti pasaje din discursul unui om controversat (rasism, sinucidere, cult) pentru a te lauda cu premiile billboard si grammy in fata haterilor? Mi se pare total pe langa…🤦🏻‍♀️

  Apreciat de 3 persoane

  Răspunde
 6. Sandra

  Cine știe câte persoane au spus fraza aia înainte de Jim Jones și pt că erau anonime nu li s-au dat importanta, dar el pt că era liderul unui cult a primit atenția de pe lume. Și de la el și până acum acel fragment este, și cred că o să fie în continuare, asociat cu personajul in cauza. Îl pupați undeva pe Suga pt că nu aveți altceva mai bun de facut. Asta e „scuza” voastră de a da hate. Nu va puteți abține. De multe ori lăsați impresia că pt asta trăiți. Cei care nu urmăresc trupa, normal că nu au de unde știi de ce a folosit Suga acele vorbe și nu este dator nimănui cu nicio explicatie. Omul nu a luat discursul întreg, nu a spus că e de acord cu ceea ce a facut Jim Jones, nu susține așa ceva. Deci e un mare și categoric NU pt tot ceea ce ține de bărbatul asta. Haideți să îi dăm în cap lui Suga. V-ar mulțumi asta ,nu? Trageți concluzii pripite pt că asa vă place și la asta va pricepeți cel mai bine. Dar nu gândiți dincolo de asta. Pt ce să vă bateți voi căpșorul prea mult, nu? Bai! Omul asta totuși de ce a folosit acel fragment? Doar nu a făcut asta pt că așa i-a venit lui pe chelie. De la a folosi acel pasaj mic și până la a spune că „îl susține” sau mai știu eu ce alte aberații ,pe acel Jones ,e o diferență ca de la cer la pământ. Mă mir cum de nu am găsit scris in comentarii faptul că Suga este fanul #1 al lui Jones😂😂😂 Doamne! Asta mai lipsea. Că în rest toate prostiile sunt înșirate deja. Puteam chiar eu sa spun acele cuvinte fără sa îmi pese că le-a mai spus cineva inainte sau fara sa știu că sunt vorbele reprezentative ale cuiva. Că „definesc” , ca să zic așa, pe cineva. Nu sunt nici complicat de reprodus, nici prea filosofice. Au un limbaj pe care îl poate folosi oricine. O exprimare banala. Deci (pentru a sublinia ce am zis mai sus) le putea pronunța orice om de pe fata pământului inaintea lui Jones. Nu sunt nici eu, nici Suga si nici nimeni altcineva obligat să știe fiecare „vedetă” din istoria Americii sau istoria fiecărei țări. Deja ne băgăm în istoria universală și nu interesează pe multa lume asta. E suficient și mai bine să știi trecutul țării tale.
  Știrea e la fel de stupidă ca și cea legata de Jimin și faimoasa lui bluza. Persoana de la care a plecat informația , s-a trezit să iasă ca puricele in frunte și să demonstreze ce ? Ce hater minunat si bine documentat este? Cred că haterii știu mai multe despre trupa decât fanii acesteia. 😂 Sunt mai mult decât sigura că dacă întrebai persoana de la care a pornit aceasta postare, cine este Jim Jones ÎNAINTE de a lansa Suga piesa, habar nu avea. Pt că orice vorba scoate un idol pe gura este interpretata de fiecare cum vrea. Că e greșit ,că e corect, nu mai conteaza. Îi dai înainte cu noroi in el. Imediat se găsește câte unul care sa se lege de fiecare cuvințel pe care îl rostește idolul. Așa e când nu îți poți vedea de propria viață, pt că nu ai una, și o scormonești pe a altuia pt că ți se pare mai interesant sa faci asta.
  Nu incerc sa ii găsesc scuze lui Suga, ci sa privesc situația din mai multe unghiuri, cum este firesc.

  PS: Kaila ,cred că ți-a făcut o nemărginită plăcere(dar cred că e puțin spus) să traduci acest articol.
  Îți spun de pe acum, pt că sunt o drăguță, nu te obosi să lași un comentariu. Oricum n-am să-l citesc.

  Apreciază

  Răspunde
 7. 𝐽𝑢𝑙𝑖𝑎 ❦

  Si uite ca iar apar unele stresate care se dau drept avocate si atotstiutoare.
  Nu a zis nimeni ca Suga ii rasist sau ca il sustine pe Jim Jones. De unde ati mai scos-o si pe asta?
  Problema ii ca a folosit un pasaj din discursul lui ( scrie asta in toate articolele). Si la fel cum zice Lucy „Ok, de ce sa folosesti pasaje din discursul unui om controversat (rasism, sinucidere, cult) pentru a te lauda cu premiile billboard si grammy in fata haterilor?”. Sunt atatea personaje istorice puternice care au facut bine, dar el alege vorbele unui criminal. De ce nu a ales vorbele unui rege coreean?
  Si nu veniti sa ziceti ca „il critica pe Jones” sau ca „ii o capcana pentru hateri”.
  Si nu au fost numai hateri. Da, totul a fost inceput de pink_romantics. Dar si inainte de ea au fost fani kpop de culoare care s-au simtit prost. Si au fost si armys. Multi armys de culoare au fost dezamagiti. Dar niciunul nu l-a acuzat de rasism, nu a parasit fandomul si nu a facut crize. Toti au zis ca nu trebuia sa foloseasca vorbele lui. Si comentariile nici nu au fost multe. Cele mai multe au fost ale fanelor armys care il aparau de parca ar fi fost condamnat la moarte.
  Deci cine face din tantar armasar?
  Excluzand partea despre Jones, melodia ii super.

  Apreciat de 2 persoane

  Răspunde
 8. jwalker

  Ma intrebam: care e parerea dupa update ul de la Big Hit, tot Suga critica si face un diss subtil 🤔 lol au dat-o in bara, au acceptat un beat despre care nu s-au documentat, a iesit o melodie in care vorbele unui criminal sunt prezente. Si-au admis greseala, si-au cerut scuze, melodia va fi remixata, partea in cauza scoasa. Sfat: Inainte sa imprastiati o poveste si o teorie total aberanta legat de o melodie ca si cum ati fi fost in studio cu Suga cand a scris versurile, asteptati o reactie oficiala. Asa scapati de o situatie penibila. 😬

  Apreciat de 4 persoane

  Răspunde
   1. jwalker

    the secondhand embarrassnent tho 😅 cate teorii si povesti cu mesaje ascunse, critica si diss ca sa apara Big Hit ‘ ne cerem scuze, producatorul a ales partea in cauza fara nicio alta intentie’ 😅 din pacate, si e trist faptul ca pana si un criminal nu reuseste sa-i faca pe unii fani sa-si puna mintea la contributie. Nu am crezut in nicio clipa ca Suga ar fi un rasist, clar vorbim de ignoranta aici, dar e absolut ingrijoritor sa ai o armata in spate gata sa-ti ascunda orice greseala.

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
 9. ESTERA.E

  PS: Kaila ,cred că ți-a făcut o nemărginită plăcere(dar cred că e puțin spus) să traduci acest articol.Ceea mai amuzantă parte.Acuma dacă Kaila e fană EXO nu are voie să traduca articole despre cei din BTS? E o noua regulă ce vor să o pună cititori😆😆😆

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 10. Pingback: Big Hit Entertainment lansează o declarație cu privire la scandalul lui Suga din BTS | K-POP ROMÂNIA

 11. Pingback: [CCC] Big Hit își cere scuze pentru controversa lui Suga din BTS cu Jim Jones | K-POP ROMÂNIA

 12. Andremary141

  E ridicol sa inceapa o controversa din simplul fapt ca Suga a introdus vorbele lui Jim Jones in pieasa sa.
  Eu,de obicei,aleg sa nu dau importanta versurilor.Ascult o anumita melodie, doar pentru simplul fapt ca imi place si imi dozeaza o stare de bine,euforica.
  Habar nu am avut ca in versurile melodiei sale(pe care am ascultat-o de minim 5 ori) se afla si vorbele unui asa-zis criminal.Habar nu am cine e el si nici ce a facut.Din cate am inteles e un om rau.Dar ce a spus el sunt doar niste cuvinte,pe care,probabil,le-au mai rostit alte mii de persoane.Si ce daca Suga le-a folosit pt piesa sa!?Care dintre noi e in masura sa judece alegerile altei persoane?Nu e ca si cum suntem toti fara de pacate.Poate acel criminal a ucis multe persoane.Si a gresit,iar eu nu ii sustin actiunile.Dar nu sunt in masura sa il judec.Pt ca nu am fost acolo,nu l-am cunoscut.Asa cum nici pe Suga si nici pe alt idol nu il pot judeca pt alegerile sale.Si poate ca si Suga a gresit,dar nu sunt in masura sa obiectez impotriva a ceea ce a ales.E doar o melodie,fratilor!Oricine nu vrea poate sa nu apese pe „play”.Dar la celelalte versuri a fost cineva atent?Nu,pt ca au fost umbriti de niste vorbe probabil gasite intr-o postare pe Google. Am impresia ca unor anumite persoane le place barfa.Si nu sunt putine. Si hai sa fim sinceri, comentariile rautacioase sunt, in mare parte,scrise de copii,adolescenti.Adica minori.Pt ca ei nu stiu sa discearna raul de bine intr-un mod obiectiv,chiar daca uneori o fac mai bine decat adultii.Si daca sunt si hateri care au trecut de zona majoratului, atunci probabil ca sunt niste persoane fara o viata prea activa si care cauta o anumita adrenalina prin folosirea rautatii. Dar nu ii judec nici pe ei,pt ca au dreptul la exprimare si e normal sa isi sustina ideile.

  Chiar nu imi pasa ale cui sunt acele cuvinte din melodia lui Suga. Si chiar nu ma intereseaza ce a facut sau cine a fost acea persoana. Imi place melodia si cum am spus, nu dau importanta versurilor. Pentru muzica trece pana si de barierele tuturor limbilor vorbite pe aceasta planeta.

  Apreciază

  Răspunde
  1. jwalker

   imi e pur si simplu frica sa ma gandesc ca ai mai mult de 12 ani si gandesti in felul acesta. Un criminal ce a ucis peste 900 de persoane!!! Nu vorbim despre o controversa penibila cauzata de un fanwar tampit. Daca asta nu te deranjeaza si nu te face sa te simti inconfortabil cand asculti melodia, ai probleme. Ignoranta si nepasarea de care dai dovada se afla la cel mai inalt nivel, nu m-a afectat pe mine? nu conteaza, mie imi place melodia, ce conteaza ca trebuie sa ascult vorbele unui criminal atat timp cat melodia, citez ” imi dozeaza o stare de bine, euforica”. Copilas, daca tu ai o stare euforica cand auzi un crimanal vorbind (pentru ca ai spus clar ca nu te intereseaza cine e el si ce a facut), ai nevoie urgenta de ajutor ! Sper din tot sufletul sa il primesti.

   Apreciază

   Răspunde
   1. Andremary141

    Nu am spus ca ce a facut acel om a fost bine.Chiar deloc, a fost macabru.Dar nu ma pot apuca acum sa judec.Cat despre melodie,chiar nu imi pasa de versuri.Imi place linia melodica.Nu vad ce treaba are ca imi place felul cum suna cu versurile. Si sunt niste simple cuvinte asternute pe foi.Da,poate e gresit ca s-au folosit acele cuvinte in melodie si poate e si mai gresit sa fac afirmatii peste afirmatii.Dar nu am dreptul sa judec.Pt ca fiecare greseala are si un motov in spate.Motiv pe care eu nu il stiu,desi mi-as dori sa il aflu. Si tot ce am spus e valabil pt oricine si orice.Eu doar mi-am spus parerea si fiecare intelege ce vrea.Asa cum nici eu nu va judec parerile,sper ca nici voi sa nu o faceti.

    Apreciază

    Răspunde
    1. jwalker

     ” dar nu ma pot apuca acum sa judec” copilas, vorbim despre un crimanal!!! 900 de persoane!!! Daca era vorba despre familia ta tot ‘toate au un motiv, nu pot sa judec’?? toata empatia si intelegerea ce o areti pentru criminal de ce victimele nu o merita?? ” Simple cuvinte asternute pe niste foi” 🤦‍♀️ Vorbesc cu toata sinceritatea si ingrijorarea, ai nevoie de cineva care sa te indrume pentru ca modul in care gandesti e tare ingrijorator. Repet, vorbim despre un criminal aici!! Sute de vieti pierdute, nu poti sa vii si sa sa-mi spui ca nu poti judeca un specimen ca acesta.

     Apreciază

     Răspunde
  2. Speedy👑🎶😈

   EUFORÍE, euforii, s. f. Stare care se manifestă printr-o senzație de bună dispoziție exagerată, de optimism nemotivat și care apare în unele boli nervoase sau este provocată de unele substanțe narcotice; p. ext. beatitudine. [Pr.: e-u-] – Din fr. euphorie.

   Sunt de parere ca muzica nu ar trebui sa iti dea o stare de euforie….

   Apreciat de 2 persoane

   Răspunde
 13. Pingback: [CCC] Suga din BTS spune că datorită la COVID-19 și-a terminat noul mixtape? | K-POP ROMÂNIA

 14. Pingback: Suga și Big Hit Entertainment chiar nu știau de Jim Jones – Dispatch face o investigație aprofundată | K-POP ROMÂNIA

 15. Pingback: Top articole pe K-pop România din 2020 | K-POP ROMÂNIA

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s