Un rapper din Ucraina acuză BTS că i-ar fi șters piesa, care ar fi fost plagiată după „Daechwita” de la Suga

Se pare că rapperul din Ucraina Alllex Black ar fi plagiat piesa „Daechwita” de la Suga din BTS!

ARMY susțin că piesa „10K” a rapperului Alllex Black este plagiată după „Daechwita”, melodie pe care Suga a lansat-o în luna mai sub pseudonimul Agust D. Big Hit Entertainment, de asemenea, l-ar fi atenționat pe rapper, după ce fanii au semnalizat problema.

Pe 26 august, Alllex Black a insinuat că melodia sa, „10K”, a fost ștearsă de companie fără vreo atenționare sau discuție și a mai declarat că a cumpărat drepturile de autor ale melodiei, după care și-a scris propriile versuri. O zi mai târziu, piesa a fost clasificată drept „cover” pe YouTube, iar rapperul a mai postat un video intitulat „Big Hit Labels – BTS mi-a șters melodia 10 K”.

Mai jos puteți vedea postarea sa de pe rețelele de socializare.

„Bună Alex,

Ni s-a cerut să facem această declarație în numele clientului nostru Big Hit Entertainment, din moment ce melodia ta conține fragmente originale din „Daechwita” de la Agust D, înregistrată sub Big Hit Entertainment, membru al trupei BTS, un artist de top al companiei și fruntaș în clasamentele Billboard.”

Odată cu această captură de ecran postată pe Instagram, Alex a scris la descriere:

„Ce tare că @bts.bighitofficial” însăși mi-a șters piesa, puteți vedea și voi că i-am călcat pe nervi. Cred că nu i-a plăcut asta și a decis să o șteargă fără a clarifica treaba. Firește, astfel de giganți în industrie pot face orice și să șteargă orice piesă! Muzica și drepturile au fost cumpărate de mine, versurile le-am scris eu personal, nici măcar nu știu ce cântă Agust D în melodia sa – Daechwita, pentru că îi cunosc limba și nu am tradus versurile. Cică inspirat din melodia sa, am cumpărat ritmul și i-am transcris complet versurile!!!”

Voi ce părere aveți?

sursă

3 gânduri despre „Un rapper din Ucraina acuză BTS că i-ar fi șters piesa, care ar fi fost plagiată după „Daechwita” de la Suga

  1. iulia067

    De ce nu a pus dovadă ca a cumpărat drepturile de autor? Dacă asta era adevărat, nu mai clasifica melodia drept „cover”. Ok.. înțeleg că iei instrumentalul, dar mai aduci schimbari, nu canti exact ca in original. A vrut să faca o schema, dar nu prea a iesit.

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s