Idoli din afara Asiei care au încercat să își croiască drumul în industria coreeană de divertisment

Here's A List Of All 15+ Non-Asian K-Pop Idols, Past And Present - Koreaboo

Știați câți idoli non-asiatici au debutat până acum pe scena sud-coreeană?

Întrucât k-pop devine un fenomen global, mulți tineri visează să ajungă la fel ca idolii lor preferați, poate chiar și pe aceeași scenă. Mai nou, companiile coreene folosesc membri non-asiatici pentru a atrage atenția asupra unui anumit grup, iar în anumite cazuri, această tactică funcționează pentru o perioadă de timp. Să vedem, deci, care sunt acești idoli curajoși:

Mikey Romeo din Roo’RA

TVPP】 Roo'Ra - 'Circle' with Mikey Romeo , 룰라 - '써클' with 마이키 로메오 @MBC Top Music - YouTube

Roo’RA este un grup mixt care a debutat în 1994. În 1996, membra Jihyun a plecat pentru a-și lansa albumul solo și a fost înlocuită temporar cu rapperul Mikey Romeo, afro-american. Membrii spun despre acesta că era foarte misterios și că nici măcar vârsta nu i-au știut-o o perioadă de timp cât promovau împreună. Grupul s-a despărțit în 2001, s-a reunit în 2008 când a revenit Jihyun, însă în prezent este inactiv.

Edward Brown din @

Edward Brown este un european care a făcut parte din duo-ul @ împreună cu Anthony Vergantino, care este pe jumătate coreean. Anthony cânta în coreeană, în timp de Edward făcea rap în engleză. Grupul s-a despărțit după un singur cântec.

Julian, Philippe și Thierry din Bonjour

Julian Quintart - Alchetron, The Free Social Encyclopedia

Bonjour este un grup k-pop format din trei membri străini, care a lansat două cântece până acum. Julian Quintart este belgian și a devenit cunoscut în Coreea după aparițiile sale la diferite emisiuni, printre care „Abnormal Summit”. Philippe și Thierry sunt francezi.

Kyle Moffat și Marco din ESQ

Canadian, Multi-Ethnic Boy Group to debut in Korea! : omonatheydidnt — LiveJournal

ESQ a devenit cunoscut drept primul grup internațional, cu membri chinezi, europeni și coreeni. În septembrie 2011, băieții au apărut la emisiunea „Hallyu Olympics” alături de Kyle, un membru european. Acesta era deja cunoscut pentru modelling în Japonia, însă a părăsit grupul rapid și a fost înlocuit cu Marco, un membru italian.

Marco a fost recrutat online, după ce a postat pe YouTube videoclipuri cu sine dansând. Se presupune că acesta a trebuit să se retragă din cauza unor probleme cu viza, însă grupul a dispărut și el de atunci. Marco încă mai postează pe canalul său de YouTube, „Seoul Mafia”.

Brad Moore din Busker Busker

How a Utah woman and her husband became KPop megastars

Brad Moore este un membru european cu cetățenie americană. Acesta s-a alăturat trupei indie când încă se numea Pinky Pinky, întrucât fostul toboșar a trebuit să se înroleze în armată. Din păcate, în anul 2013, grupul și-a anunțat despărțirea.

Chad Future

Chad Past: a Chad Future retrospective | KPOPALYPSE

În 2011, Chad a fost membrul unui grup numit heart2heart (o trupă engleză cu un stil k-pop). În 2012, acesta a pășit în industria coreeană și a creat un nou gen, pe care l-a numit AK-pop: muzică americană și coreeană combinată. În anii următori, lui Chad i se acordă bugete mari pentru a face cover-uri unor hituri k-pop în engleză și chiar colaborează cu idoli cunoscuți, cum ar fi Ravi din VIXX, ARON din NU’EST sau Yuji din BESTie.

În septembrie 2016, Chad își formează propriul grup pop american, F.A.M.E și se oprește din a posta pe canalul său de YouTube.

Olivia din The Gloss

Is it K-pop if Koreans aren't singing it? | South China Morning Post

The Gloss ar fi devenit primul grup feminin care să aibă în componența sa o membră non-asiatică, dacă nu s-ar fi despărțit în anul în care trebuia să debuteze. Olivia este o membră din Franța.

Alex din RaNia

Fans notice Alex not performing BP RaNia's choreography | SBS PopAsia

RaNia a suferit o mulțime de schimbări în ceea ce privește componența membrelor. În 2015, Alex (Alexandra Reid) s-a alăturat grupului, fiind afro-americană. În 2017, aceasta a fost nevoită să plece din cauza tratamentului primit. De exemplu, agenția o punea în centrul grupului la ședințele foto, însă în timpul prestațiilor era pusă să intre în scenă doar la părțile ei. Primea ținute diferite față de celelalte membre și nici măcar nu i s-a asigurat un traducător, deși nu știa limba coreeană.

EXP Edition

K-pop's EXP Edition: The world's most controversial 'Korean' band - BBC News

Acest grup a fost format în urma proiectului „I’m making a boy band” din 2014. Bora Kim a fost cea cu inițiativa, văzând impactul global al muzicii coreene și a încercat să experimenteze. În 2017 a debutat grupul EXP Edition, cu următorii membri: Šime din Croația, Hunter din Statele Unite, Koki (japonez și german) și Frankie din Portugalia.

Coco Avenue

These women are breaking stereotypes with their own take on K-pop

Cele două membre, Jenny și Jenna sunt de naționalitate afro-americană. Deși erau stabilite în Los Angeles, au produs piese coreene. În prezent, Coco Avenue s-a despărțit.

Sofia din O My Jewel

O My Jewel - Debut Teasers (Group Teasers) - Album on Imgur

Sofia este o fată talentată din Rusia care nu a avut șansa să arate lumii abilitățile sale, întrucât trupa s-a despărțit după doar cinci luni și o singură piesă lansată.

Romina

Heart to Heart] TROT Changed My Life _ Romina - YouTube

Pe 14 februarie 2014, Romina a cântat melodia „Lady” de la Lee Mi Ja la „KBS Gayo Stage”. Lee Mi Ja chiar i-a cerut să o însoțească într-un turneu. În 2018, Romina și-a lansat primul mini album. Aceasta este din Germania.

Oli London

Oli London purchase 5 thousand magazines of BTS to spend their quarantine  by COVID-19

Oli London este un idol k-pop autoproclamat, provenind din Marea Britanie și aflându-se sub Oli London Entertainment. Nu neapărat pentru muzica sa este cunoscut, ci mai degrabă pentru faptul că a cheltuit peste 250.000$ pentru a arăta ca Jimin din BTS.

Lana

Russian K-Pop Trainee, Lana, To Debut At The End Of June | Kpopmap - Kpop,  Kdrama and Trend Stories Coverage

Lana este din Rusia și s-a confruntat cu un val de critici atunci când a afirmat într-un interviu că tatăl său arăta coreean pentru că are ochii mici. Lumea a acuzat-o de comentarii rasiste, iar cântecul său de debut, „Take the Wheel”, a fost considerat foarte slab. În decembrie 2019, Lana a vorbit indirect de ura primită cu cel de-al doilea single, „Make it Real”. În 2020, a participat la emisiunea chineză „Produce Camp 2020”, echivalentul „Produce 101” în China.

UHSN

UHSN: Profile, Facts, Official Debut, and Most Recent News | Channel-K

UHSN nu este chiar un grup k-pop, ci o emisiune creată de Mnet cu fani internaționali. Acestea au fost: Nada (Egipt), Vlada (Ucraina), Erii (Japonia), Lisu (Estonia), Mind (Thailanda), Luna (Polonia), Maria (Statele Unite), Livia (Suedia), Deesee (Rusia) și Oline (Norvegia). Fetele au fost invitat în Coreea pentru a învăța despre muzica și cultura coreeană. La finalul programului, au lansat un single și un videoclip: „Popsicle”.

Eddie din Lalary

Lalary Members Profile: 7 Member Co-ed Group | Kpopmap - Kpop, Kdrama and  Trend Stories Coverage

Eddie este un latino-american care a participat la emisiunea „Under Nineteen”. A fost eliminat în cel de-al șaselea episod, fiind clasat pe locul 45. Lalary este un grup mixt independent care a debutat în 2019.

KAACHI

South Koreans React To K-Pop Girl Group Active In The UK | Kpopmap - Kpop,  Kdrama and Trend Stories Coverage

KAACHI este primul grup k-pop din Marea Britanie, având următoarele membre: Dani (UK), Nicole (Spania), Chunseo (Spania/Filipine) și Coco (Coreea). Fetele s-au confruntat cu un val de critici la debut, iar situația a fost atât de gravă încât managerul a trebuit să facă o declarație oficială.

Nia și Miriam din UnionWave

Pin on PRISMA ‧₊˚✩彡.

UnionWave Entertainment se pregătește să debuteze grupul UnionWave, cu două membre din Europa. Nia este din Spania, iar Miriam din Italia. Agenția a fost fondată în Suedia în aprilie 2018, iar în februarie 2020 și-a deschis o ramură în Coreea. Scopul ei este de a crea o legătură strânsă între Europa și Asia.

Fatou din Black Swan

allkpop on Twitter: "Black Swan debut with "Tonight" on 'Music Bank'!  https://t.co/sfq0k1TwRp… "

În 2020, RaNia a anunțat că va debuta a doua oară sub un nou nume și cu doi membre noi: Fatou (Senegal) și Judy. Fanii speră ca Fatou să fie tratată mai bine decât Alex și să nu fi fost adăugată doar pentru publicitate.

surse: (1) (2)

3 gânduri despre „Idoli din afara Asiei care au încercat să își croiască drumul în industria coreeană de divertisment

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s