Forbes: BTS, BLACKPINK, MONSTA X și Suga au ajutat ca 2020 să fie un an istoric al artiștilor coreeni în topul de muzică Pop

62nd Annual GRAMMY Awards - Arrivals

2020 a fost un an uriaș pentru un număr de artiști coreeni în SUA, fiind înregistrate numeroase recorduri. Destul de multe nume au ajuns în topurile în care nu mai apăruseră niciodată, Revista FORBES alege câștigătorii săi cu 4 artiști K-pop care sunt deschizători de drumuri în topurile muzicale americane, la categoria de muzică Pop.

Clasamentul Billboard de Cântece Pop, Billboard’s Pop Songs, a fost unul din cele care a înregistrat o creștere bruscă a numărului artiștilor din Coreea de Sud în 2020. Topul urmărește în fiecare săptămână cele mai ascultate melodii pe un număr de 40 de posturi radio din SUA. 

În 2020, patru melodii K-pop au ajuns în topul melodiilor Pop. Poate că nu pare un număr foarte impresionant, dar este mai mult într-un an calendaristic decât oricând în anii precedenți.

Trupa MONSTA X a fost deschizătoarea de drumuri pentru artiștii K-pop în anul 2020 cu single-ul lor „You Can’t Hold My Heart”, care nu a continuat să devină un hit serios, dar a fost prima piesă a unui grup din K-pop care a intrat în topul Cântecelor Pop în 2020. Melodia s-a oprit pe ultimul loc, pe locul 40, timp de o săptămână, în primăvară, înainte de a ieși din clasament.

Aveau să treacă luni înainte ca o altă melodie a unei formații coreene să apară în topul de radio Pop Songs, dar odată ce vraja a fost ruptă, s-a făcut istorie.

În vară, BTS și-a lansat single-ul „Dynamite”, care a devenit cel mai mare hit de până acum din toate punctele de vedere. Melodia disco-pop a fost cântată în întregime în limba engleză, ceea ce a ajutat la explicarea motivului pentru care a evoluat atât de bine și a mers încet până la vârf. Urcarea s-a oprit în cele din urmă numărul 5 și hitul a rezistat în clasament mai mult decât orice altă piesă muzicală a unei vedete coreene.

BLACKPINK a urmărit rapid succesul BTS.  Single-ul lor „Ice Cream” a obținut, de asemenea, o adevărată victorie în topul Pop Songs în cel mai scurt timp. Melodia, care o avea și pe Selena Gomez, a ajuns la locul 21, o poziție înaltă pentru un grup care nu a mai apărut niciodată în acest clasament.

În ultimele câteva zile ale anului 2020 (pe o fișă analitică datată în 2021, dar publicată înainte de încheierea anului), Suga a devenit unul dintre cei doi muzicieni solo coreeni care au ajuns clasamentul Pop Songs. Cunoscut în primul rând ca membru al BTS, Suga s-a alăturat colegului artist pop MAX pentru piesa „Blueberry Eyes”, care este încă prezentă pe listă și care până acum a urcat până doar pe locul 39.

Înainte de 2020, 2019 a fost cel mai mare an pentru artiștii K-pop din Coreea de Sud în clasamentul Pop Songs. În 2019, doar trei piese ale muzicienilor din zona asiatică au ajuns pe listă, dar doar din două nume era din zona K-Pop: BTS și MONSTA X. Anul precedent, doar două piese și-au găsit drumul pe listă și ambele au fost de la BTS. Înainte de 2018, un număr foarte mic de melodii ale artiștilor din acea parte a lumii apăruseră oriunde în listă.

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s