Celebrități coreene cărora le este interzisă activitatea în Japonia!

Din diverse motive, acestor vedete nu le este permis să susțină activități în Japonia. Unora li se interzice până și intrarea în Țara Soarelui Răsare!

1. Song Il Gook

În 2012, lui Song Il Gook i-a fost interzis de către vice-ministrul de externe Tsuyoshi Yamaguchi să intre în Japonia, după ce actorul a participat la un concurs de înot din Coreea până la Dokdo, o insulă care aparține tot Coreei din Marea Japoniei, alături de alți 40 de studenți. Potrivit lui Tsuyoshi Yamaguchi, lui Song Il Gook i-a fost interzis în țară din cauza sentimentelor naționale ale Japoniei.

Ca răspuns, Song Il Gook a postat pe Twitter, spunându-le fanilor: „Nu am nimic de comentat legat de ceea ce a declarat vice-ministrul de externe japonez. Voi striga doar numele fiilor mei: Daehan, Minguk, Mansae!”. În coreeană, ordinea numelor copiilor săi înseamnă „Ura, Republica Coreea!”

2. Lee Seung Chul

Cântărețului Lee Seung Chul i s-a interzis intrarea în Japonia după ce a fost ținut timp de patru ore la aeroportul japonez Haneda împreună cu soția sa, înainte de a fi forțat să se întoarcă acasă. Treaba asta s-a întâmplat deoarece Lee Seung Chul a susținut un concert pe Insula Dokdo cu dezertori nord-coreeni în calitate de coriști.

A cântat în Dokdo, o insulă despre care atât Japonia, cât și Coreea, susțin că este proprietatea lor. În timpul concertului, el a proclamat că Dokdo aparține atât Coreei de Sud, cât și Coreei de Nord. Acest lucru a dus la interzicerea artistului în Japonia.

3. HIGHLIGHT

În zilele în care HIGHLIGHT era încă Beast, grupul de băieți a intrat într-o încurcătură cu poporul japonez. În 2011, trupa a participat la o prezentare de modă în Japonia. În mod surprinzător, băieților li s-a cerut să poarte kimonouri (haine tradiționale japoneze) fără acordul lor. Băieții au refuzat, menționând naționalismul, țara lor Coreea de Sud, drept motiv. Un alt lucru care s-a adăugat interdicției lor în Japonia au fost comentariile naționaliste rostite în timpul emisiunilor japoneze, cum ar fi „Dokdo este insula noastră!”

4. Goo Hye Sun

Goo Hye Sun a apărut în drama taiwaneză din 2021, intitulată „Absolute Darling”. Drama a fost difuzată în Japonia, dar a fost anulată curând după ce a apărut un interviu cu actrița. În timpul interviului, ea a spus: „Dokdo este pământul nostru”. Acest lucru a dus la interzicerea actriței în țară.

5. No Brain

În 2010, No Brain a concertat la un festival de muzică japoneză. În timpul momentului lor, au întrebat publicul japonez: „Ce părere aveți despre istoria distorsionată japoneză?” și au proclamat cu voce tare: „La naiba cu imperialismul japonez!”

În plus, în timpul concertului lor, au scos steagul Japonez și l-au rupt pe jumătate, în timp ce solistul cânta imnul coreean. De atunci acestora le-a fost interzis să calce în Japonia.

Sursa

3 gânduri despre „Celebrități coreene cărora le este interzisă activitatea în Japonia!

  1. Neko-chan

    Primele nu au fost chiar asa rele, dar ultima trupă o fost ceva nașpa. Stiu clar ca exista o problemă foarte delicata între Coreea de Sud și Japonia, dar pot o asemăna cu situația românilor și maghiarilor intr-o oarecare măsură (ma refer la ura reciprocă care este tinuta de o parte dintre ei). Aici nu vorbesc de parca as fi de o parte sau de alta, dar cand aud de un fel de scandal intre cele doua tari răsăritene, ma gandesc la situația cea mai apropiată noua.

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s