Internauții acuză scenariul viitoarei drame JTBC, ‘Snow Drop’, cu Jung Hae In x Jisoo (BLACKPINK) de batjocorirea istoriei coreene!

Ca urmare a controversei recente din jurul dramei SBS, „Joseon Exorcist”, naționalismul coreean este în creștere. Acum mai mult ca oricând, telespectatorii dramelor coreene sunt prudenți cu privire la serialele care sunt „dispuse să denatureze istoria” și care își „vând propria țară pentru bani”.

În special, internauții s-au adunat în număr foarte mare pe diverse comunități online, boicotând viitoarea dramă de pe JTBC, „Snow Drop”.

Conform sinopsisului cunoscut în prezent al serialului „Snow Drop”, drama se petrece în acest an istoric, 1987:

„Povestea începe când un tânăr acoperit de sânge (Jung Hae In) intră într-un cămin la o universitate pentru femei. Un tânără studentă la asistență medicală (Jisoo din BLACKPINK) îl ia pe bărbatul rănit și îl ascunde de autorități, crezând că este un protestatar student. Cei doi se îndrăgostesc, dar pe măsură ce povestea progresează, femeia află că bărbatul este un spion instruit din „patria-mamă” (sinopsisul nu specifică la ce „patrie” se referă). Spionului îi este apoi ordonat să o omoare pe femeia care l-a ascuns de autorități …”

Drama îi are în rolurile principale pe Jung Hae In, în rolul presupusului „protestatar student” Lim Soo Ho (care mai târziu se dovedește a fi un spion), Jisoo ca tânără studentă la asistență medicală, Eun Young Cho, precum și Kim Hye Yoon ca student la universitate, pe nume Kye Bun Ok. De asemenea, Jang Seung Jo și Jung Yoo Jin vor apărea ca agenți ai Serviciului Național de Informații și multe altele.

Aici, mulți internauți au subliniat că numele de familie masculin „Lim”, folosit pentru personajul lui Jung Hae In, și numele „Young Cho”, folosit pentru personajul lui Jisoo, sunt ambele preluate din viața reală, care erau protestatari studenți la acea vreme.

În esență, internauții consideră că întregul sinopsis al acestei serii dramatice este o problemă, din cauză că „batjocorește” și „degradează” istoria coreeană. Timpul acțiunii din „Snow Drop” este în 1987, un an extrem de important în istoria reală sud-coreeană.

Anul a fost marcat de nenumărate proteste conduse de studenți, care solicitau alegeri democratice corecte. Numeroși studenți au suportat oprimarea de către Inteligența Națională (foarte controlată de dictatură la acea vreme) și și-au sacrificat viața. În luna iunie a anului1987, Coreea de Sud a organizat primele alegeri prezidențiale „oficial democratice”. Se știe că protestele studențești din 1987 au „pregătit calea pentru democrația Coreei de Sud”.

Cu toate acestea, în partea întunecată a acestei povești, mulți studenți protestatari au fost capturați, torturați și uciși de serviciile de informații naționale. Deseori, serviciile de informații naționale au acuzat studenții ca fiind „spioni” și i-au bătut, au fost închiși și uciși, când erau în mare parte nevinovați. Din punct de vedere istoric, au existat câțiva „spioni” cunoscuți în această epocă care s-au „deghizat” în protestatari studenți, la fel ca în povestea dramei.

Internauții au folosit această poză găsită online din „Snow Drop” (sus) pentru a acuza drama de „romantizare” a torturilor și a uciderilor studenților protestatari. Mulți au găsit problematică nu doar povestea din spate a personajului principal masculin, ci și faptul că al doilea personaj masculin este un membru al Serviciului Național de Informații, de asemenea controversat.

Mai mult, numeroși internauți, inclusiv absolvente a Universității Femeilor Ewha, critică puternic scenaristul Yoo Hyun Mi, care a scris povestea „Snow Drop”. Se spune că scenarista a absolvit Universitatea Femeilor Ewha în 1988, ceea ce înseamnă că a fost studentă în anul istoric 1987.

Telespectatorii susțin în prezent că povestea dramei „Snow Drop” „calomnieză mișcarea de democrație a Coreei” și „este o insultă pentru adevărații protestatari studenți”, dintre care mulți sunt încă în curs de judecată, luptându-se pentru a-și dovedi inocența în implicarea lor în timpul protestelor.

Ca urmare, o mișcare online utilizează în prezent multe dintre aceleași măsuri folosite de internauți pentru a protesta împotriva dramei „Joseon Exorcist” și trimit reclamații către JTBC și către companiile de producție afiliate cu „Snow Drop”.

Actualizare: Oficialii serialului declară că nu acceptă reclame cu scopul plasării de produse.

Conform Sports Kyunghyang în data de 26 martie, echipa de producție pentru „Snowdrop” primește sponsorizări și reclame virtuale, însă fără reclame pentru plasarea produselor. Un oficial al producției care se ocupă de reclame a declarat: „De obicei, reclamele sunt hotărâte în funcție de actori și de popularitatea dramei. În cazul dramelor istorice, este dificil să încorporăm perfect produse de marcă, așa că avem dificultăți în a obține sponsorizări”.

Oficialul a adăugat: „Reclamele sunt în general confirmate cu două săptămâni înainte de difuzare, dar cred că vom primi multe din cauza grupului de actori”.

Ce părere aveți de controversă?

Sursa:

2 gânduri despre „Internauții acuză scenariul viitoarei drame JTBC, ‘Snow Drop’, cu Jung Hae In x Jisoo (BLACKPINK) de batjocorirea istoriei coreene!

  1. Neko-chan

    Oare de ce nu imi plac dramele coreene? Simplu, pentru că romantizeaza lucruri foarte delicate.
    Imi pare rau pentru actori pentru ca vor primi multă ura.

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s