Ravi înflorește ca muzician cu ultimul său EP “ROSES” + lansează videoclipul ‘Cardigan’

Ravi din VIXX a lansat noul album solo “Roses”  și videoclipul “Cardigan” în colaborare cu Wonstein. Descoperiți mai jos videoclipul și un interviul artistului în care vorbește despre noua lui muzică.

Este rar ca un muzician să se bucure de succes imediat. De multe ori este nevoie de mai multe piese și albume pentru a-și dezvolta propriul stil muzical. Rapperul Ravi, deja un muzician consacrat pe piața coreeană, și-a pus speranța în noul său EP „Roses”, despre care crede că va fi opera sa esențială care îl definește ca muzician. 

„Pentru a o spune frumos, am reușit să lucrez în diferite genuri și stiluri și acesta a fost unul dintre cele mai puternice atuuri ale mele”, a declarat Ravi pentru Korea JoongAng Daily într-un interviu oferit marți la biroul agenției sale GROOVL1N din sudul Seulului, companie pe care rapperul a fondat-o în 2019.

„Dar am început să simt că sunt doar momente trecătoare. Unii oameni ar putea spune: „Cea mai recentă piesă a lui Ravi este bună”, dar asta mă dărâmă. Cred că există un timp limitat în care mă pot prezenta ca artist, așa că trebuie să mă concentrez la ceea ce mă pricep și la ce pot exprima. Vreau ca oamenii să mă asocieze cu o anumită energie sau culoare, de genul: „Mă gândesc la Ravi ori de câte ori merg la drum”. ”

EP-ul „Roses”, pe care l-a lansta astăzi, este al patrulea EP al lui Ravi, format din șapte piese pe care el le-a descris drept răspunsul la întrebarea pe care și-a pus-o anul trecut: Cine este Ravi?

Ravi este membru al trupei de băieți VIXX, precum și rapper, șef al propriei sale agenții și producător. Anul trecut, ear idolul care a compus cele mai multe melodii dintre toți cântăreții de K-pop, cu 183 te titluri în octombrie 2020, urmat de greii din K-pop G-Dragon și Psy. Lansând atât de multe single-uri, asta l-a ajutat să învețe ce le place oamenilor, dar, în cele din urmă, Ravi a spus că acest lucru a ajuns să se întoarcă cumva împotriva lui.

„Strict vorbind, ele [cântecele] nu erau atât de iubite pe cât speram să fie și așa că ceea ce am făcut nu a fost pentru oameni și nici nu a fost pe deplin al meu”, a spus el. „Ele au devenit nimic. Am crezut că trebuie să găsesc ceva care să fie cu adevărat al meu. Trebuia să exprim asta în mod corespunzător, astfel încât oamenii care ascultă melodiile mele să înțeleagă pe deplin cine este Ravi. Să scrie piese bune este important, dar trebuie să devin un artist bun.”

Ravi și-a exprimat mândria când a vorbit despre ultima sa lucrare, spunând că este mulțumit de rezultat, mai ales că EP-ul a fost creat după o lungă perioadă de auto-reflecție și introspecție. 

Și pe bună dreptate, deoarece piesele sunt suficient de interesante pentru a atrage ascultătorii, dar sunt și complete muzical atât în ​​compoziție, cât și ca melodie. Melodiile „Cardigan” și „Flower Garden” sunt ambele serenade romantice hip-hop înălțătoare, în timp ce celelalte cinci piese vorbesc despre dragoste în moduri diferite.

„Titlul albumului este ‘Roses (trandafir)’pentru că simt că fiecare piesă din album este o floare”, a spus el. „Dar am crezut că „Flowers (flori)” ar putea părea puțin slab, așa că am mers cu „Roses”. Trandafirii sunt flori atât de versatile. Există atât de multe culori – roșu, alb, negru și multe altele – și, deși au petale frumoase și captivante, au și spini. Am crezut că o astfel de imagine va fi perfectă pentru titlul albumului.”

Albumul folosește o nuanță roșie de trandafir, precum în piesa intitulată „Red Velvet”, cu Jamie, precum și piesa de titlu „Roses” și videoclipul „Cardigan”, care îl arată frecvent pe Ravi cântând singur într-un cameră plină cu perdele roșii. El a decis inițial ca piesa „Cardigan” să fie piesa principală, dar a spus că trebuie să adauge „Flower Garden”, deoarece unii dintre cei cu care a ascultat-o au spus că sună mai bine. 

„De fapt, m-am gândit foarte mult dacă ar trebui să lansez un album”, a spus el. „A fost inițial destinat primăverii, dar acest gând m-a reținut. Mi-a plăcut întotdeauna să fac muzică nouă, deoarece îmi oferă un motiv să urc pe scenă. Acum, că nu pot să fac spectacole în fața oamenilor sau să mă conectez cu ei la nivel personal, m-a făcut să mă gândesc dacă ar trebui să-l lansez sau nu. Dar am urât să mă gândesc așa pentru că este treaba mea să fac muzică. În plus, am vrut să lansez un album. Așa că am mers cu el.”

În timpul interviului, Ravi a folosit frecvent cuvintele „obiectiv” și „cu inimă rece” pentru a descrie modul în care se evaluează pe sine și munca sa. După ce a debutat ca membru al VIXX în 2012, a văzut un anumit succes ca parte a unei formații și, de asemenea, ca solist. Experiențele sale l-au făcut să-și dea seama că efortul depus nu este întotdeauna corelat cu rezultatul, ceea ce l-a făcut să se simtă „gol” după lansarea unui album.

„Cu cât am mai multe așteptări, cu atât mă simt mai gol”, a spus el. „Bineînțeles că există un sentiment de mândrie și realizare, precum și afecțiune pentru melodiile mele la fiecare lansare, dar vine cu un sentiment de gol. Nu-mi pasă de rezultatele din topurile muzicale, deoarece nu face nicio diferență, indiferent dacă îmi pasă sau nu. Sincer îmi doresc ca toate cele șapte piese să ocupe primul loc pe șaptea în topuri, dar din moment ce nu va merge așa cum îmi doresc, mă concentrez să mă prezint mai bine ”. 

Pentru „Roses”, Ravi speră că oamenii se vor bucura de album ca întreg, nu doar de piesele individuale. După trecerea la statutul de rapper hip-hop în 2017, când a lansat primul său album solo, spune că a văzut un aflux de ascultători de sex masculin în ultimii ani. El speră să creeze un grup de ascultători înrăiți cu „Roses” care să-i poată aprecia cu adevărat muzica.

„Nu cred că m-am stabilit corect în scena hip-hop – am nevoie de mai multă muncă”, a spus el. „Dar nu aș spune că a fost mai dificil pentru mine, deoarece am început prin a fi membru al trupei de băieți. Genul hip-hop este ca un sport în care toți rapperii trebuie să dovedească în mod constant în toate modurile în care pot. Deci nu este doar greu pentru mine – este greu pentru toată lumea. Aș spune, cu inima rece, că pur și simplu nu am fost suficient de bun. Așadar, misiunea mea este să fac muzică bună. ”

Chiar și în afară de începuturile sale ca membru al trupeiVIXX, Ravi este un personaj unic pe scena hip-hop. În timp ce unii recurg la versuri misogine ca la un mijloc de a-și etala masculinitatea, în 2016 Ravi a scris „DamnRa”, cu versurile: „Toți rapperii care doresc să aibă o reacție scriind versuri care jignesc femeile, duceți-vă dracului”. În decembrie, a lansat un singur titlu „Pause” în colaborare cu Ministerul Egalității de Gen și al Familiei, spunându-le  oamenilor să „termine” cu discursul lor misogin și plin de ură. 

„Nu aș spune că sunt foarte profund implicat în această problemă, dar încerc să mă deschid către lucrurile de care nu am fost conștient până acum”, a spus el. „Nu cred că am fost ales pentru acest proiect, deoarece sunt bine educat și înțeleg perfect problema, și au existat lucruri pe care nu le-am văzut cu ochiul în timpul procesului de realizare. Dar în cadrul conversațiilor, am aflat că diferiți oameni pot gândi lucruri diferite. Învăț și devin o persoană care este conștientă de schimbarea societății. ”

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s