Interviu GRAMMY: MONSTA X despre a fi „unic”, creativitate și cum este să fii „dur la exterior și moale la interior”

MONSTA X Mini Album "One Of A Kind" Concept Photo #4 | Kpopmap

MONSTA X este una dintre puținele trupe K-pop care reușește să atragă atenția și respectul celor de la GRAMMY pentru un interviu pe care îl puteți descoperi aici.

Monsta X nu este doar unul dintre cele mai prolifice acte din industrie datorită sunetului lor inovator – un amestec de rap puternic, sintetizator agresive și voci în crescendo, care sunt imediat identificabile, dar niciodată plictisitoare – ci datorită angajamentului lor de a-și extinde munca lor. „Este un proces continuu, continuăm să scriem muzică, lucrăm mereu la asta”, spune vocalistul Minhyuk.

Ca grup în afara scenei, sunt plini de șoapte, râsete, atingeri afectuoase și glume ale lor. Când i s-a cerut, Minhyuk a descris legătura lor ca fiind una frățească, ceea ce este evident, într-un interviu recent acordat prin Zoom cu GRAMMY.com. La un moment dat, Minhyuk a început să cânte ca și cum viața lui depindea de asta și se ține de mâna lui Joohoney pentru notele dramatice. Când a fost întrerupt de Hyungwon care le-a arătat o piesă de tip cover pe telefonul său, nu a trecut mult timp până când Kihyun a imitat fără efort o notă înaltă. Așezat în mijloc, I.M, traducătorul neoficial al grupului, are un loc în fața tuturor. 

Deși nenumărate provocări au străbătut calea lui MONSTA X – de la plecarea membrului Wonho în 2019 până la pauza lui Joohoney în 2020 și recenta pauză a lui Shownu pentru a-și reveni după o desprindere de retină – legătura lor constantă, stilul lor jucăuș și dedicarea pentru a face muzică este ceea ce le permite să se miște înainte când lumea își schimbă cursul. Cu câteva zile înainte de lansarea ultimului lor EP, One of a Kind, grupul (minus Shownu) a vorbit cu GRAMMY.com despre provocările pe care le-a adus noua lor muzică, ceea ce oamenii înțeleg greșit despre ei și inspirația din spatele unora dintre piesele lor .

Acest interviu a fost editat și condensat pentru claritate.

Felicitări pentru noul album! MONSTA X și-a dezvoltat o identitate unică de-a lungul anilor. Ce credeți că vă face „unici”?

Minhyuk: Fanii noștri, Monbebe, care țipă și strigă.

I.M: Munca noastră în echipă, performanța noastră.

Joohoney: Moda noastră, fețele noastre.

Kihyun: Muzica noastră.

I.M: Totul, practic.

Asta ați vrut să exprimați pe acest album?

I.M: Membrul nostru Joohoney a realizat acest album, deci acesta îl face unic.

Joohoney: A fost creat pentru a arăta stilul complet al lui MONSTA X.

Aveți o temă de jaf pentru titlul „Gambler” și vorbiți despre dragoste ca despre un pariu misterios. De ce ați decis asupra acestui concept?

Joohoney: (pentru I.M) Este un moment important.

I.M: Joohoney s-a inspirat din seria de filme a lui James Bond 007 și a inclus mesajul că trebuie să pariați atunci când trebuie să luați o decizie importantă.

Joohoney: În viață, în dragoste, totul. Trebuie întotdeauna să alegi.

Crezi că asta se aplică și vieții tale?

Toți: Da.

I.M: Viața este întotdeauna un joc de noroc. Această latură sau partea aia? Stânga sau dreapta?

Joohoney: Vrei să mănânci un hamburger sau o pizza? Acesta este un pariu.

După atâția ani de activitate în industrie, cum continuați să creați, menținându-vă esența? Ați ezitat vreodată să ieșiți din zona voastră de confort?

I.M: Din moment ce suntem o echipă de șase, nu suntem niciodată singuri și vorbim între noi tot timpul. Este viața noastră. Prin aceasta, ne inspirăm. Dacă ezităm, ne întoarcem înapoi, deci nu putem face asta.

Mulți oameni se uită la MONSTAA X și văd doar aspectul exterior dur. Dar, prin intermediul melodiilor voastre secundare, putem vedea că MONSTA X este, de asemenea, o trupă foarte sensibilă și atentă. Sunteți conștienți de acest contrast?

Hyungwon: Suntem duri în exterior și moi în interior. Când vine vorba de muzică, suntem cu toții foarte atenți la asta și cred că asta ne face să avem vibrații sentimentale, de stare, împreună cu duritatea.

Joohoney: Nu suntem duri 24/7, avem și un copil înăuntru și emoții. Acesta este motivul pentru care fanii ne iubesc. 

Aspectul vostru vizual joacă, de asemenea, un rol important în grup. Exprimați percepții diferite despre masculinitate și deseori contestați definiția comună a acesteia. Pentru One of a Kind, cum ați defini masculinitatea?

I.M: Masculinitatea este greu de definit și nu vrem să o definim, deoarece fiecare persoană are propriile gânduri, experiențe și medii. Este greu să potriviți această definiție unei persoane și acest sens pentru o altă persoană. Dar vrem să spunem: Masculinitatea? Definiți-o singuri, definiți-o după cum doriți. Pentru noi înseamnă [a fi] noi. Asta este.

„One of A Kind” trece prin etapele de ți se aprinde călcâiele după cineva, de a seduce și de a fi sedus. „Secrets” în special e foarte simplu în acest mesaj. Ce părere ai avut când ai scris acest cântec?

Minhyuk: (către Hyungwon) Este un secret?

Hyungwon: (râde) Nu! Am vrut să descriu sentimentul pe care îl creează secretele și reacția unei persoane care dorește să cunoască aceste secrete. Am vrut să încerc ceva nou ce nu încercasem până acum.

Întrucât sunt brazilian, utilizarea bossa nova în „Heaven” a fost plăcut surprinzătoare. De unde a venit asta?

Joohoney: Cred că este nevoie de noi provocări în fiecare album. Am fost la bossa nova recent, am fost în Brazilia când eram în turneu și am studiat-o împreună cu multe alte genuri. Mă gândeam la ce ar vrea să audă Monbebes, așa că am inclus stilul în album. Vreau ca fanii noștri din Brazilia să cânte împreună pentru că se pot identifica cu acest gen specific.

Hyungwon, ai scris dulcea melodie „BEBE” pentru Monbebes. Trebuie să fie o senzație interesantă să fii iubit de oameni din întreaga lume, totuși majoritatea sunt anonimi pentru tine. Din perspectiva unui artist, poți vorbi despre relația ta cu fanii?

Hyngwon: Am vrut să redau toată dragostea pe care o primesc de la fani și am încercat să transmit cât mai mult sentimentele pe care le-am avut în ultimii șase ani. M-am gândit la acest cântec ca la o scrisoare către fanii mei și am vrut să includ și dorințele noastre pentru viitor.

I.M, ai co-scris și ai produs „Rotate”. Ne-ai putea duce prin procesul de gândire pentru acest cântec?

I.M: Pentru a fi sincer, nu am putut numi această melodie până nu am decis să o adăugăm la album. Dacă ascultați versurile, nu există „rotire”, dar am făcut o situație de genul: băieții și fetele au unele sentimente. Nu încearcă să se întâlnească încă, dar sentimentele se rotesc, cam nehotărâte, merg înainte și înapoi.

Joohoney, ai scris și compus multe melodii, dar este prima dată când produci un titlu pentru MONSTA X. De ce se întâmplă asta doar acum?

Joohoney: Nu știu de ce. Parcurgem o mulțime de pași pentru a decide ce piese vor fi incluse într-un album și vreau să spun că a fost un efort optim. De asemenea, am vrut să-mi înveselesc fanii care trec prin momente dificile în timpul acestei pandemii.

Minhyuk, ai menționat recent într-un interviu că ai trecut printr-o perioadă de criză. În afară de pandemia în curs de desfășurare, MONSTA X a trecut prin multe în ultimii ani și nu ai fost singurul membru care a simțit greutatea tuturor. Cum navigați prin aceste dificultăți ca grup?

Minhyuk: Membrii noștri sunt foarte apropiați. Suntem ca familia, suntem frați. Mâncăm mereu împreună, ne uităm la televizor, jucăm jocuri și trăim sub același acoperiș. Când aveam dificultăți și mă simțeam presat, mi-am împărtășit problemele cu membrii și am simțit o gândire mai ușoară și mai pozitivă.

Kihyun, culoarea vocală strălucitoare este unul dintre pilonii MONSTA X. Cum crezi că te-ai îmbunătățit de la debut? Ai piese de cântat preferate în acest album?

Kihyun: Cred că abilitățile mele vocale care exprimă emoții și versuri s-au îmbunătățit mult. Iar partea mea preferată din acest album este „Baby, baby” din „Gambler”. Eram aproape ca MJ [Michael Jackson] când am cântat această parte în studioul de înregistrare.

Ce nou început sperați că  simbolizează One of Kind în cariera voastră?

I.M: Este greu de definit. Acest album este o nouă provocare, dar nu credem că este un început. Este mai mult un proces de progres.

De de sunteți cel mai mândri de MONSTA X până acum?

Kihyun: Totul. Relația noastră, munca în echipă, imaginile noastre și abilitățile noastre.

I.M: Suntem mândri de Monbebe. Acesta este adevărul.

Și ce vă doriți pentru viitorul lui MONSTA X?

Minhyuk: Dorința mea este să fiu bogat. Sincer.

I.M: Și eu!

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s