Actrița Goo Hye Sun critică mișcările anti-feministe care o defăimează pe sportiva An San datorită frizurii sale

Goo Hye Sun își arată susținerea față de libertatea fiecărui individ de a se exprima și de a avea propria sa identitate!

În urma sentimentelor de ură anti-feministe care au înconjurat-o pe An San, arcașa care reprezintă Coreea de Sud la „Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020”, datorită faptului că are părul scurt, actrița Goo Hye Sun a luat inițiativa pe contul său de Instagram, scriind mai multe postări în care o susține pe tânăra sportivă.

Alături de mai multe fotografii din trecut în care și ea avea frizuri scurte, Goo Hye Sun a scris mesaje de încurajare pentru An San și a cerut ca femeile să primească libertatea de a-și alege de unele singure lungimea părului.

Actrița a postat descrierea: „Lăsați-ne să ne purtăm părul scurt.”

Ea a mai scris, în descrierile inspiraționale ale altor poze cu ea având părul scurt, că „feminismul nu e o mișcare menită să împartă lumea în bărbați versus femei”, ci că aceasta asigură dreptul fiecăruia de „a avea propria libertate”.

Descrierea postării menționează:

Sunt o femeie născută din dragostrea dintre un bărbat și o femeie. Sunt o femeie care este atrasă de bărbați.

Sunt conștientă de diferențele de interpretare ale fiecăruia cu privire la ceea ce înseamnă „feminismul” și la modul în care acest lucru l-a determinat să fie considerat o problematică socială chiar și acum. Însă, în calitate de femeie, este incredibil de dificil să mă detașez total și să privesc termenul „feminist” devenind atât de teribil de neînțeles ca unul plin de ură.

„Feminismul” este o mișcare, iar „feministele” sunt oameni care pledează pentru această mișcare, menită să ajute femeile să depășească stereotipurile de gen și să lupte pentru drepturi egale între ființele umane. Feministele își propun să schimbe vechile norme sociale și rolurile de gen, stabilind în același timp șanse și posibilități pentru femei, care să fie egale cu cele pentru bărbați.

Nimic din toate acestea nu este pentru a crea o divizare bărbați versus femei! Este pentru ca a-i lăsa pe oamenii născuți ca femei să fie ceea ce vor să fie și să le permitem să își exercite drepturile omului. Am decis să împărtășesc această postare pentru a cere să nu mai distorsionăm ceea ce înseamnă „feminism” și „feministe”.

Cu toții avem propria noastră libertate”.

Atleta câștigătoare de medalii, An San, s-a confruntat față în față cu „o campanie de ură online” pentru coafura ei scurtă, condusă de câteva site-uri radicale ale comunității anti-feministe conduse de internauți de sex masculin.

Așa-zisa „campanie” a atras, între timp, atenția publicului internațional, care, în consecință, s-a concluzionat în critici dure la adresa celor anti-feminiști care o descurajau pe sportivă. An San continuă să primească multă susținere din partea fanilor internaționali, dar și din partea publicului coreean.

Mai jos aveți câteva comentarii de la internauți referitoare la această chestiune:

„Doamne ferește, în loc să se concentreze pe talent 😒😒”

„În ce an trăim? pe bune…”

„Într-adevăr!?!? Oamenii ăștia ar trebui să își facă rost de o viață!”

„O, Doamne, cui îi pasă! Poate că îi place părul scurt, ca să nu se blocheze în arc!”

„Serios?! Atât de mulți urâcioși. Lăsați femeile să fie ele însele!”

„Oamenii nu au suficiente probleme proprii? Arată uimitor! În plus, ce legătură are părul cu faptul că este olimpică??? Câți dintre acești hateri sunt sportivi de elită?”

„Cât de dezamăgitor este că ea a realizat atât de multe și că dezbaterea este încă despre cum arată.”

Felicitări lui An San pentru victoriile sale la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020!

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s