Cafeneaua Plate D își cere scuze pentru că s-a referit la BTS ca „jackpot pentru afaceri”

lizzy⁷🐻 ✙'s tweet - "[CAPTURE TIME WITH #JIN & #JOON 📷] 210819 🐹🐨  NAMJIN VLIVE (5) EXTRAS #BTS #방탄소년단 #NAMJOON #SEOKJIN @BTS_twt @bts_bighit  " - Trendsmap

Acum o săptămână, Jin și RM au făcut un live pe Weverse din cafeneaua Plate D.

Artiștii au gustat mai multe tipuri de sandviciuri și prăjituri. Dar întrucât celor doi membri BTS nu le place avocado, sandviciul cu avocado nu prea a fost pe gustul lor. De asemenea, Jin a gustat și prăjitura cu piersici și frișcă, în ciuda faptului că nu-i place frișca.

Deși la început nu a fost nimic problematic, controversa a apărut când cafeneaua a postat mai multe story-uri pe Instagram, printre care și una cu RM în care zice că sandviciul cu șuncă e delicios. Cafeneaua a adăugat și mesajul  “LOLOLOL THE BANGTAN COIN” (LOLOLOLOL MONEDA BANGTAN„).

În Coreea, cuvântul coin când este folosit alături de un alt cuvânt în fața lui, are semnificația de a da lovitura / a câștiga jackpotul.

Întrucât controversa a început să ia proporții din ce în ce mai mari, cafeneaua Plate D și-a cerut scuze, explicând că nu știa despre sensul negativ al expresiei.

Plate D – „Ne cerem scuze că am întârziat în a da o declarație. Dorim să explicăm de ce am scris pe Instagram Story ‘Bangtan Coin.’ Nu am vrut să jignim pe nimeni. Ne-am bucurat că preparatele noastre au fost pe gustul membrilor BTS. Nu știam că termenul ‘coin’ este folosit cu sens peiorativ. Sincer, nu ne-am așteptat să jignim fanii ARMY. Suntem fani BTS și îi iubim. Dacă știam sensul, nu am fi folosit cuvântul. Este vina noastră, ne pare cu adevărat rău. Ne cerem scuze din nou.”

Cu toate acestea, internauții nu au fost impresionați și nu cred că scuzele sunt sincere, deoarece consideră că această cafenea are legături cu HYBE. Plate D a mai apărut într-un live al trupei BTS, iar fanii cred că cineva din personalul BTS trece cu vedere peste publicitatea gratuită pe care o primește cafeneaua.

Imediat, compania a fost criticată pentru că ori nu îi pasă, ori că nu își controlează suficient personalul în privința comportamentului fața de BTS. Internauții au susținut că nu e prima dată când se întâmplă un astfel de incident.

Cafeneaua Plate D a mai dat o declarație încă își cerea scuze din nou și dezvăluia că nu are nicio legătură cu agenția HYBE – „Încă un lucru despre faptul că încercăm să primim publicitate gratis prin intermediul unei pile de la HYBE. Nimeni de la Plate D nu cunoaște pe cineva de la HYBE. Nu aveam nicio pilă, legătură. Nu am cerut să fim sponsorizați și nici publicitate gratis.”

Ce părere aveți?

Sursa: koreaboo

Un gând despre „Cafeneaua Plate D își cere scuze pentru că s-a referit la BTS ca „jackpot pentru afaceri”

  1. mariagrafu

    Eu cred ca uneori internautii coreeani ar trebui să-și mai țină gura… până la urmă toate fanele daca ii vad ii pozează si pun pozele pe toate rețelele, si nu mai zice nimeni ca ele caută vreo publicitate gratuită 💁‍♀️🧠💔

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s