Faimoasa patinatoare Kim Yuna a creat un hanbok care va fi prezentat la un show de modă de la Londra

Îmbrăcămintea tradițională Hanbok face obiectul unei prezentări de modă a autorităților sud coreene în Marea Britanie, cu modele la care și-a adus contribuția și vedeta patinajului artistic, Kim Yuna.

Ministerul Culturii, Sportului și Turismului a anunțat că se va deschide pe 27 septembrie „Hanbok Fashion Show, Hanbok Wave” la Centrul Cultural Coreean (KCC) din Londra, show realizat împreună cu Korea Craft & Design Foundation.

Acest spectacol face parte dintr-un proiect de planificare și dezvoltare în comun a conținutului legat de Hallyu și industria Hanbok-urilor, astfel încât sectorul hainelor tradiționale coreene să poată intra pe piețele din străinătate prin colaborarea cu personalități Hallyu din cultură și artă.

Patinatoarea olimpică Kim Yoona a luat parte la designul ținutelor și al ședințelor foto, iar 10 companii Hanbok autohtone au produs 60 de ținute evidențiind trăsăturile unice ale vedetei. Expoziția va afișa 30 dintre aceste modele.

După încheierea evenimentului, un videoclip al festivalului va fi afișat pe site-ul faimosului Muzeu Victoria and Albert din Londra. Muzeul, cel mai mare din lume la capitolul artă decorativă și design, găzduiește expoziția „Hallyu! The Korean Wave” (mai multe informații puteți vedea aici.)      

Un videoclip cu Kim Yuna purtând ținute Hanbok va fi disponibil și pe pagina principală a ediției în limba franceză a celebrei reviste de modă franco-britanice Marie Claire (www.marieclarie.fr). Videoclipul va fi afișat la sfârșitul anului pe panoul electronic Broadway Plaza Digital din Times Square, New York.

Kim Hyeju, directorul Diviziei de Cultură Tradițională a ministerului de resort din Coreea de Sud, a declarat: „Cuvintele „Hanbok” și „Hallyu” sunt enumerate în dicționarul britanic Oxford, astfel că interesul global pentru îmbrăcămintea noastră tradițională crește datorită culturii pop (coreene)”, adăugând: „Sper ca acest eveniment cu Kim Yuna să îi facă pe mai mulți oameni să arate farmecul Hanbok-ului și să ajute companiile din sectorul Hanbok să se extindă în întreaga lume.”

 

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s