Soyeon din (G)I-DLE e criticată de internauți după ce a fost lansată versiunea karaoke a melodiei plagiate „SUN”

Internauții coreeni o critică pe Soyeon din (G)I-DLE pentru că aceasta continuă să primească drepturi de autor de la o melodie care a fost acuzată de plagiere în trecut.

Pe data de 10 decembrie, s-a dezvăluit că melodia „SUN”, cântată de participantele Kim Ri Won, Kim Seon You, Kim Yoon Seo, Kim Hyun Hee, Lee Mi Hee, Lee Young Chae și Won Ji Min de la „My Teenage Girl”, a fost lansată ca versiune karaoke pe toate dispozitivele Karaoke TJ Media din țară.

„SUN” a fost produsă de POP TIME și Soyeon, iar versurile au fost scrise de Soyeon, și a fost acuzată de plagiere după ce ascultătorii au observat asemănarea melodiei cu piesa „Wave” de la ATEEZ. Ca răspuns la controversă, Soyeon și-a cerut public scuze și a admis similaritățile din melodii, iar agenția Cube Entertainment a venit apoi cu o altă declarație cu scuze.

În ciuda controversei și a scuzelor ce au urmat, versiunea karaoke a melodiei a fost lansată după luni de la lansarea inițială. Unii consideră că aceasta este o încercare pe ascuns a compozitorilor să obțină venit adițional pentru folosire.

Unii internauți au menționat furioși: „(G)I-DLE promova când „Wave” de la ATEEZ a fost lansată, trupele chiar au concurat pentru primul loc la emisiuni muzicale pe atunci, e imposibil că ea nu știa cum sună melodia.”

Alte comentarii ale internauților sunt mai jos:

  • „Iată de ce nu ascult melodiile trupei ei”
  • „Nu înțeleg cum ea merge cu capul sus și se promovează ca o „compozitoare geniu” când plagiază ceva și își cere scuze pentru asta.”
  • „Iată de ce nu vei primi niciodată un Daesang”
  • „De când definiția pentru „geniu” e cineva care plagiază?”
  • „La acest punct e doar jenant”
  • „Nu pot să aștept ziua în care bumerangul se va întoarce la ea și un star mai tânăr îi va copia munca și va lua credit”
  • „Ea chiar nu știe rușine. trebuie să recunosc”
  • „Wow, e pentru prima dată când aud de asta…”

sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s