Billboard: „Starship (Kakao), agenția trupei MONSTA X, atrage investiții de 966 de milioane de USD de la fonduri suverane”

South Korea’s Kakao Entertainment, Monsta X Label Owner, Raises $966M Led by Sovereign Wealth Funds

Billboard anunță că firma-mamă a Starship Entertainment, agenția MONSTA X și a altor trupe K-pop, spune că investiția uriașă va ajuta „la creșterea vârfului de lance a culturii K la nivel mondial”.

Kakao Entertainment deține, pe lângă Starship, cea mai importantă aplicație de streaming de muzică din Coreea de Sud, Melon, compania de webtoon cu sediul în America de Nord Tapas Entertainment și mai multe companii de producție media și este o subsidiară a conglomeratului tehnologic Kakao Corp. Compania intenționează să folosească investiția pentru a „conduce creșterea K-culturii la nivel mondial”, inclusiv extinderea acoperirii caselor de discuri prin intermediul partenerilor de distribuție și a bazelor de fani ai artiștilor săi prin turnee, potrivit unui comunicat al companiei.

Fondurile investite în Kakao sunt uriașe, în total aproape un miliard de dolari. GIC din Singapore și Fondul de investiții publice (PIF) din Arabia Saudită au investit fiecare 600 de miliarde de woni (484 de milioane de dolari USD) ca parte a tranzacției.

Cu aceste sume, se așteaptă ca expunerea artiștilor la nivel global să fie una mult mai mare.

De asemenea, anul trecut, Starship și-a extins portofoliul înglobând local mai multe firme, printre care și subsidiara sa HIGHLINE Entertainment, ce a cunoscut o creștere spectaculoasă de capital în ultimii 2 ani.

 

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s