HYBE decide să nu cumpere SM Entertainment după ce ajunge la o înțelegere cu Kakao

HYBE a anunțat că nu va continua procesul de achiziție a SM Entertainment.

Pe data de 12 martie, HYBE a venit cu o declarație oficială, anunțând sfârșitul bătăliei publice cu corporația Kakao pentru cumpărarea acțiunilor agenției SM Entertainment.

Luna trecută, HYBE a semnat o înțelegere cu Lee Soo Man, fondatorul SM Entertainment, pentru a cumpăra 14,8% din companie, astfel devenind cel mai mare acționar. Înțelegerea vine ca răspuns la încercarea corporației Kakao de a cumpăra 9,05% din acțiunile SM Entertainment prin cumpărarea acțiunilor proaspăt lansate și obligațiuni – o încercare numită de către Lee Soo Man ilegală și pe care a blocat-o cu succes după ce a mers la judecată, unde cererea lui pentru un ordin de interdicție a fost admisă.

Acum că SM Entertainment este în mod legal blocată de la lansarea de noi acțiuni pentru Kakao, corporația a încercat în schimb să cumpere acțiuni de la acționarii existenți. Mai devreme în această săptămână, Kakao a venit cu oferta de a cumpăra acțiunile SM Entertainment de la acționari cu un preț mai mare decât cel propus de HYBE.

Cu două zile în urmă, s-a anunțat că HYBE și Kakao au ajuns la o înțelegere privind bătălia lor pentru drepturi de management și control al agenției SM Ent., iar acum a fost confirmat că rezultatul este retragerea celor din HYBE din procesul de achiziție.

Potrivit unei conferințe de presă, HYBE „a luat decizia după ce s-a observat că piața a arătat semne de supraîncălzire din cauza competiției cu Kakao și Kakao Entertainment.”

Agenția a adăugat: „În luarea deciziei, HYBE a reflectat asupra posibilității că această achiziție, alături cu oferta de licitație, ar putea dăuna valoarea corporației HYBE ca acționar și ar putea dăuna și mai mult pieței de acțiuni.”

Nu doar că HYBE și Kakao au ajuns la un punct comun privind managementul agenției SM Ent., dar cele două s-au înțeles să „coopereze în chestii legate de plarformă” pe viitor.

sursa: soompi

Publicitate

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s