6 filme sud-coreene care vor fi prezentate la Berlinala din acest an

Cinematografia sud-coreeană va prezenta șase producții la ediția din acest an a „Festivalului Internațional de Film de la Berlin”.

Șase filme coreene vor fi proiectate la cea de-a 74-a ediție a Berlinalei care are loc anul acesta în perioada 15-25 februarie, printre care și cea mai recentă creație a prolificului Hong Sang Soo.

Filmul „A Traveler Needs” a lui Hong Sang Soo, cu o distribuție din care fac parte Isabelle Huppert, Lee Hye Young și Kwon Hae Hyo va concura în cadrul „Competition Category”, secțiune centrală a galei unde sunt prezentate cele mai bune și mai discutate creații cinematografice ale selecției anuale – berlinale.de.

Producția este cea de-a treia colaborare a lui Hong Sang Soo cu actrița franceză care intră în pielea profesoarei de franceză a două femei coreene. Regizorul a avut de-a lungul timpului șase filme în cadrul festivalului la aceeași categorie, începând cu anul 2008. A câștigat până acum 4 trofee „Ursul de Argint”, începând cu „On the Beach at Night Alone” în 2017, care i-a adus protagonistei Kim Min Hee „Ursul de Argint” pentru „Cea mai bună actriță”. În 2022, Hong a primit „Marele Premiu al Juriului Ursul de Argint” pentru producția „The Novelist’s Film”.

A scene from 'A Traveler's Needs' is seen in this undated file photo. Courtesy of Berlin International Film Festival

Scenă din filmul „A Traveler’s Needs”

A scene from the film 'The Roundup: Punishment' or 'Beom-Joe-do-si 4' is seen in this undated file photo. Courtesy of Berlin International Film Festival

Scenă din filmul „The Roundup: Punishment”

„The Roundup: Punishment”, un film de acțiune și comedie cu Don Lee în distribuție este inclus în secțiunea specială a galei, iar thrillerul mistery, „Exhuma”, cu veteranul Choi Min Sik în distribuție va fi prezentat în categoria „Forum”. De asemenea, documentarul „Voices of the Silenced”, o colecție de interviuri cu cetățeni coreeni care au suferit în timpul perioadei coloniale japoneze a fost invitat la secțiunea specială „Forum”.

Animația „Circle” regizată de Joung Yu Mi și „It’s Ok” a lui Kim Hye Young sunt invitate să concureze la secțiuena filme de scurt-metraj („Shorts”), respectiv, „Generation”, categorie dedicată tinerilor cineaști – berlinale.de.

Sursa: koreatimes

Foto: euronews.ro

Lasă un comentariu