SM Entertainment, chemată în judecată pentru costurile de construcție neplătite pentru „SMTown LA”

În anul 2019, SM Entertainment a început o construcție în Los Angeles, plănuind să construiască o locație de divertisment numită „SMTown LA” pentru a întări poziția agenției pe piața internațională. Fanii kpop din Los Angeles au fost bucuroși pentru noile decizii, iar orașul chiar a decis să numească intersecția străzilor 6th Street și S Oxford Avenue în KoreaTown „SM Entertainment Square”.

Însă, recent a devenit cunoscut faptul că planurile agenției SM pentru clădirea SMT LA nu au ajuns să se realizeze. Acum, compania este într-o controversă, iar construcția este pusă pe pauză, întrucât SM Entertainment este responsabilă pentru costuri de construcție neplătite în valoare de sute de mii de dolari. Ca rezultat, Pub Construction, compania principală de construcții, cheamă în instanță compania de divertisment. Firma de design arhitectural, contractorii și alte companii incluse la construcția SMT LA au confirmat și ei că nu au fost plătiți deloc de către SM Entertainment. Se așteaptă că aceștia se vor alătura celor de la Pub Construction pentru a acționa legal împotriva SM Entertainment.

Un reprezentant de la firma de arhitectură a declarat: „Acest proiect a avut cinci schimbări majore din cauza cererilor repetate de la SM Entertainment, iar noi suntem responsabili de crearea variantelor trei și cinci. Suntem datorați zeci de mii de dolari, și cunoaștem alte companii, incluse la proiect, care la fel nu au fost plătite.”

Costurile neplătite de construcție nu sunt prima controversă în care a ajuns SM în încercarea de a construi SMTown LA. Construcția a fost de mai multe ori amânată pentru că SM Ent. nu a obținut permisele necesare, dar și pentru riscurile de siguranță pentru pietoni pentru condițiile șantierului.

Se pare că schimbările recente în conducerea de la SM Entertainment a contribuit la problemele cu SMT LA.

Chris Yi, CEO-ul Pub Construction, a declarat: „Proiectul SMT LA a fost oprit virtual în timpul tranziției conducerii la Kakao, iar noi încă așteptăm un răspuns de la SM pentru a rezolva problema costurilor de construcție. Comportamentul celor de la SM este dăunător, iar ei continuă să transfere problemele lor spre alte companii. Noi plănuim să scriem o plângere formală guvernării sud-coreene în speranța că companiile coreene nu vor avea de suferit mai mult în urma lipsei de acțiune de la SM Entertainment.”

sursa: allkpop

Un gând despre „SM Entertainment, chemată în judecată pentru costurile de construcție neplătite pentru „SMTown LA”

Lasă un comentariu