111 filme coreene care merită văzute

Fie că e vorba de premii internaţionale, de profitul făcut, de ratingul filmului, poveste sau actori, mai jos 111 filme coreene.

Primele 50 fac parte dintr-o listă cu cele mai bine cotate filme Coreene, chiar dacă nu sunt neapărat în ordine. De asemenea, o parte  din filmele de mai jos au fost lansate şi internaţional, altele au primit premii de la diverse festivaluri, altele au primit ‘doar’ premii în Coreea. Acolo unde vedeţi scris „Aici” lângă titlu înseamnă că am găsit filmul  online cu subtitrare în română. În schimb pentru celelalte le puteţi găsi online cu subtireare în engleză. De asemenea mai jos găsiţi o mică descriere şi trailerul filmelor.

Articol realizat alaturi de Lucy.

1. The Berlin File (2013) – Aici

„JUNG Jin-soo, un agent de informații din Coreea de Sud, dă peste un agent neidentificabil, o “fantomă”, în timp ce supraveghează o afacere de arme nord-coreene în Berlin. Figura misterioasă este un agent secret din Coreea de Nord, Pyo Jong-Seong, ale cărui informații nu pot fi găsite în orice bază de date. Jung, repede, îl urmărește Pyo pentru a-i dezvălui identitatea și devine el însuși implicat într-o mare conspirație internațională. În același timp, un alt agent nord-coreean, DONG Myung-soo, este trimis la Berlin, cu un plan secret pentru a-l ucide pe Pyo și să ia controlul asupra ambasadei nord-coreene…” Mai multe aici.

2. Howling (2012)

Sang Gil este un detectiv vechi în branşă care se vede nevoit să colaboreze cu o tânără nouă în meserie, pe nume Eun-young. Împreună, cei doi investighează un caz misterios, care la prima vedere pare să fie un caz de auto-jertfire, fie un accident, întrucât victima este găsită arsă de vie într-o dubiţă. Pe cadavru însă sunt descoperite urme de muşcături de animale, indiciu că cineva a terorizat şi ucis apoi victima. Cei doi parteneri se cam dau cap în cap, pentru că Sang Gil e un misogin, iar Eun-young are o serie de probleme personale, iar investigarea cazului se poticneşte.” Mai multe aici.

3. PIETA (2012) – Aici 18+

„Filmul spune povestea unui bărbat care lucreză ca recuperator pentru o companie de împrumut financiar, ameninţându-i brutal pe cei crediţaţi, pentru rambursare. Reunit pe neaşteptate cu mama sa, care îl abandonase la naştere, cruzimea protagonistului „cedeaza” în faţa afecţiunii materne şi acesta renunţă la slujbă. Totuşi, faptele sale violente nu rămân fără consecinţe: în mijlocul momentelor de apropiere şi fericire cu mama, aceasta este răpită.” Mai multe aici.

4. Oldboy (2003) – Aici 18+

„Oldboy online este un film coreean cu si despre violenta, insa nu cu arte martiale. De ziua fiicei sale, Ho Dae-su se imbata si ajunge la sectia de politie. Cel mai bun prieten al sau, No Joo-hwan, il scoate din arest si, in timp ce suna acasa dintr-o cabina telefonica, Dae-su dispare, fiind rapit si tinut intr-o camera timp de 15 ani. Intr-o zi, este brusc eliberat, i se dau haine, bani si un celular. In nedumerirea sa, ajunge intr-un restaurant unde face cunostinta cu Mido, o bucatareasa, ajungand amandoi sa se indragosteasca unul de altul. Intre timp, Dae-su este in cautarea celui care l-a pus in captivitate si a motivului pentru care a facut asta si afla astfel secrete ascunse ale trecutului sau.”

5. I Am a Cyborg, But That’s Ok (2006)

„Young-goon e internată la un spital de nebuni. Ea însăşi crezând că e un cyborg, se încarcă cu un tranzitor de radio. Il-soon, un alt pacient, fură trăsăturile de personalitate ale celorlalţi pacienţi, crezând că acesta se decolorează şi că în curând se va transforma într-un punct. Când Young-goon refuză să mănânce, Il-soon decide că e treaba lui s-o pună pe picioare din nou. E filmu ce i-a adus faima lui Park Chan Wook.”

6. The Chaser (2008)

„Debutul regizorului şi scenaristului Hong-jin Na este cotat a fi cel mai mare succes sud coreean de box office din 2008. The Chaser este un curios amestec de neo-noir atmosferic nocturn în genul hollywoodian şi de sumbră comedie sud coreeană, confruntare între un foarte tânăr criminal în serie şi un foarte dezabuzat fost poliţist devenit proxenet. Povestea este inspirată din cronica faptelor diverse: tinerele prostituate din custodia lui Joong-ho dispar una câte una, astfel încât proxenetul bănuieşte că fetele sunt răpite şi revândute concurenţei. Ceea ce descoperă el însă ţine de activitatea frenetică a unui foarte prolific serial-killer care terorizează oraşul fără ca acesta s-o ştie. Originalitatea lui The Chaser, altminteri un thriller cu destulă tensiune dramatică şi întorsături scenaristice viabile, stă în accentele comice care transformă justiţia, poliţia şi administraţia locală în excrescenţe ineficace şi aberante.”

7. My Way (2011) – Aici

„Doi tineri, aristocratul japonez Tatsuo Hasegawa si coreeanul Kim Jun-shik, se află amandoi în armata japoneză, într-o luptă sângeroasă impotriva chinezilor și sovieticilor. Jun-shik este acolo sub constrângere, în timp ce Tatsuo este un colonel puternic.După ce ambii sunt luați prizonieri de catre sovietici, aflam ca in tinerete erau rivali in cursele de maraton, astfel ca ura și neîncrederea reciproce se transforma intr-o violenta care este oprita doar de grozaviile războiului. Forțați să lupte pentru sovietici, cei doi invata în cele din urmă sa se bazeze unul pe celalat pentru a supraviețui.Ajung in Germania unde sunt separati si forțați să lupte pentru naziști. In cele din urma amandoi trec prin multe intamplari dar supraviețuiesc si se întâlnesc din nou pe plaja Normandiei, si pot intra împreună in istorie luptand intr-o ultima bătălie teribilă inainte ca aliații sa debarce în celebra D-Day.Filmul se bazeaza pe o poveste reala.”

8. The Yellow Sea (2010) – Aici

„The yellow sea online prezinta un taximetrist din orasul Yanji, o regiune aflata la limita dintre Corea de nord, China si Rusia. Sotia sa pleaca in Corea sa castige bani pentru familie, dar acesta pierde legatura cu ea vreme de mai bine de 6 luni. Incepe sa intre in lumea jocurilor de noroc pentru a mai castiga niste bani, insa acestea doar ii inrautatesc viata. Totul se schimba cand va primi o oferta de asasin platit.” Mai multe aici.

9. Spring, Summer, Fall, Winter… And Spring (2003) – Aici

„Primăvara, vara, toamna, iarna şi iar primăvara (Spring, summer, fall, winter and… spring) este un film despre degenerarea generaţiilor noi, despre disciplină, valoare, greşeli, conştiinţa şi îndreptarea greşelilor. Filmul are puţin dialog este pregnant vizual şi este o metaforă de la un cap la altul, punând fiinţă umană faţă în faţă cu timpul. Kim Ki-Duk realizează cu mâna de maestru un film moralizator despre un maestru care încearcă să-i predea discipolului valorile şi etica care împing fiinţa umană către evoluţie şi care-i oferă demnitatea de a trăi corect, de a respecta şansa existenţei ca pe un dar unic. Timpul este liberul arbitru, un companion neiertător, care nu-ţi oferă dreptul de a relua un pas greşit. Greşeala se repara greu, lasă urme şi se răsfrânge ca factor degenerativ asupra generaţiilor urmașe. Cele patru anotimpuri reprezintă cele patru stadii ale vieţii unui om. Copilăria, Adolescența, Maturitatea, Bătrâneţea şi cele 4 caracteristici majore aferente lor: infantilitatea, rebelitatea, asumarea responsabilităţilor pentru greşelile comise şi dobândirea înţelepciunii…”

10. The Host (2006) – Aici

„În Seul, Park Hee-bong are o tarabă pe malul raului Han, unde trăieşte alături de familia sa: imaturul fiu mai mare, Gang-du, fiica Nam-joo, o campioană la tir cu arcul, Nam-il, fiul mai mic, veşnic în şomaj, şi puştoaica Hyun-seo, pe care o idolatrizează cu toţii. Într-o zi, un monstru gigant îşi face apariţia de pe fundul râului. El atacă mulţimea strânsă pe malul râului şi o răpeşte pe Hyun-Sao: familia Park nu stă nicio clipă pe gânduri şi porneşte în căutarea fetiţei. Urmează astfel o fantastică peripeţie prin canalizările oraşului, împotriva tuturor ordinelor date de autorităţile ce-au împânzit oraşul cu echipe de intervenţie.”

11. The Thieves (2012) – Aici

„Pentru a scăpa de agitaţia produsă de ultimul jaf, Popeye şi grupul său de hoţi au plecat la Macao pentru o nouă spargere. Dar creierul din spatele acestui nou jaf este nimeni altul decât vechiul partener al lui Popeye, Macau Park, care a scăpat cu 68 kilograme de aur acum ceva ani în urmă, la ultimul lor jaf împreună. Macau Park are o echipă de hoţi chinezi, dar niciunul nu ştie ce planuri are de fapt Macau Park pentru fiecare dintre ei. Planul lui ia o întorsatură neaşteptată atunci cand Popeye îl aduce pe Pepsi, un geniu în spargerea seifurilor. Ţinta este un diamant de 20 de milioane de dolari cunoscut sub numele de „Lacrima Soarelui”, păstrat în siguranţă într-un cazinou, adus acolo pentru a fi vândut de către un chinez. În timp ce lucrează împreună pentru a fura acest diamant legendar, fiecare are propriul lui plan de a păstra diamantul pentru el însuşi. Dar cine va reuşi şi va trăi pentru a vedea… răsăritul soarelui?”

13.  Miracle In Cell No.7 (2013)

„Un tată, ce e bolnav mental,îşi iubeşte fiica enorm de mult, dar e acuzat pe nedrept de o crimă şi trimis la închisoare. Mai târziu, fiica sa, Ye-Seung, ce e studentă la facultatea de drept, lucrează pentru a dovdei nevinovăţia tatălui ei. Filmul a avut un succes în ţară. A devenit al treilea film cu cele mai mari încasări în Coreea de Sud. Familii întregi mergeau să-l vadă.” Mai multe aici.

14. Masquerade (2012) – Aici

„Gwanghae a fost rege timp de 8 ani. Acum el suspectează că o anumită persoană de la curtea regală încearcă să-l otrăvească. Astfel, acesta îi ordonă consilierului său, Heo Gyun, să găsească pe cineva care arată exact ca el şi să stea în locul lui pe tron. Acesta îl găseşte pe Ha-Sun, un clov ce dă spectacole în faţa nobililor beţi. Când acesta vine în locul lui Gwanghae, ‚noul’ Regele începe să pară mai uman pentru cei din jurul lui. La baza filmului stă povestea lui Mark Twain, ‚Prinţ şi Cerşetor’. Este al 4-lea film cu cele mai mari încasări în Coreea de Sud.” Mai multe aici.

15. King And The Clown (2005) – Aici

„Doi clovni ce sunt foarte buni prieteni și care se ajută între ei în situații dificile sunt nevoiți la un moment dat să se înstrăineze. Asta din cauza unui rege crud care face o pasiune pentru cel mai tânăr dintre ei. Jun-ki Lee e atât de scump și dulce în acest film încât ai spune că este de fapt fată. Finalul are o încărcătură emoțională ce te face să-ți dea lacrimile.”

16. Taegukgi: The Brotherhood of War (2004) – Aici

„În tradiţia puternică a filmului Saving Private Ryan şi Band of Brothers vine şi succesul de box-office din Coreea. De la regizorul lui Shiri vine şi povestea celor doi fraţi. Jin-tae, pantofar de meserie, a muncit neîncetat din nevoia de bani pentru ca mai tânărul Jin-seok să meargă la facultate. Toate speranţele şi visele lor sunt spulberate când amândoi sunt obligaţi să se înroleze în armată împotriva voinţei lor. Departe de familie şi prieteni, Jin-tae jură să-l protejeze cu orice preţ pe Jin-seok în pofida pericolelor. În vâltoarea luptei intervine soarta, forţându-le limitele credinţei, dragostei şi încrederii în această dramă de război plină de suspans şi acţiune.”

17. Tidal Wave (2009)

„Un biolog marin, a încercat să-i avertizeze pe cei care stăteau pe plajă că un tsunami masiv se îndreaptă spre Haeundae şi când încearcă să o alerteze pe fosta sa soţie de asta, descoperă că are o fiică, despre care n-a ştiut nici măcar că există.”

18. The Attorney (2013)

The Attorney poster.jpg

„Song Woo-seok nu are clienti, conexiuni, sau chiar un grad de colegiu, dar ochiul lui de afaceri și de apetitul pentru bani-l transforma într-unul dintre cele mai de succes avocați din oraș. Dar chiar la apogeul succesului său, un adolescent local, este acuzat pe nedrept de o crima, apoi bătut și torturat în timp ce așteaptă în închisoare. Șocat de aceste condiții, Song schimbă cursul vieții sale, și se ocupă de cazul nimeni altcineva nu o va face. Această poveste se bazează pe evenimente reale.”

19. Silmido (2003) – Aici

20. Snowpiercer (2013) – Aici

„În viitorul apropiat, un experiment destinat să micşoreze efectele încălzirii globale aruncă Terra într-o nouă epocă de gheaţă şi ucide aproape toate fiinţele vii. Singurii supravieţuitori umani sunt călătorii din Snowpiercer, un tren gigantic pus în mişcare de un motor revoluţionar. La bord este proclamat un strict sistem de clase sociale, cu elita spre capătul din faţă al trenului, iar cei săraci în capătul opus. În anul 2031, cei defavorizaţi se pregătesc de revoluţie…” Mai multe aici.

21. The Face Reader (2013) – Aici

Despre film

22. Take Off (2009)

23. Miss Granny (2014)

Despre film

24. D-War (2007)

25. Scandal Makers (2008)

26. Friends (2001)

27. Welcome To Dongmakgol (2005)

28. War Of Arrows (2011) – Aici

29. Sunny (2011) – Aici

30. May 18 (2007) – Aici

„Filmul este bazat pe masacrul de la Gwangju, din 18 Mai. Acesta a avut loc când preşedintele Chun Doo-Hwan a încercat să elimine orice rebeli folosind forţa militară. Min Woo duce o viaţă relativ liniştită, cu fratele său mai mic Jin Woo – până în ziua în care soldaţii actioneaza împotriva cetăţenilor. Cetăţenii formeaza un scut pentru a-i proteja pe cei dragi, iar Min-Woo se află în mijlocul a toate acestea.”

31. A Werewolf Boy (2012) – Aici

„Amintirea unei femei care se reîntoarce cu nepoata sa la țară în Coreea de Sud, plasează acțiunea filmului în urmă cu 47 de ani când fiind trimisă la o casă de la țară pentru ași proteja sănătatea șubredă având o afecțiune pulmonară, întâlnește într-o noapte în hambarul casei o arătare sălbatică care o trântește la pământ.Această arătare este un băiat de vârsta ei, sălbatic și nemâncat.De acum începe o muncă titanică pentru a civiliza în toate sensurile posibile această ”creatură” acum cu numele de Cheol-Soo care mai târziu se dovedește a fi vârcolac.”   Mai multe aici.

32. Secretly, Greatly (2013) – Aici

Despre film

33. Tazza: The High Rollers (2006)

34. The Good, The Bad, The Weird (2008) – Aici

„Manciuria anilor ’30. Răul, un asasin profesionist, este angajat să pună mâna pe harta unei comori păstrate cu mare grijă de un oficial japonez aflat într-călătorie cu trenul. Ciudatul, un hoţ, fură mapa o dată cu celelalte bunuri ale japonezului. Bunul, un vânător de recompense, face tot posibilul pentru a recupera harta, iar întâlnirea celor trei se va solda cu o mulţime de explozii şi focuri de armă. Cine va ajunge primul la comoară?”

35. 200 Pounds Beauty (2014) – Aici

„Ammy este o cântăreaţă pop coreeana foarte bine celebră, dar nimeni nu ştie că de fapt Hannah este adevărata vedeta. Hannah are o voce excepţională dar din cauza aspectului fizic (este supraponderală) are puţină stimă de sine – toată viaţa fiind ignorată din cauza aspectului ei. Îndrăgostită fiind de şeful ei, Sang-jun, şi simţindu-se trădată de acesta, Hannah decide să apeleze la chirurgia estetică. După transformare Hannah devine Jenny şi reuşeşte să-i cucerească inima lui Sang-jun prin vocea şi frumuseţea ei.”  Mai multe aici.

36. The Man From Nowhere (2010) – Aici

„Cha tae Sik (Won Bin) E aparent un om tacut, ce isi duce linistit viata intr-o zona saraca a Seulului, Ocupindu-se cu o casa de amanent.O fetita din vecini ce provine diintr-o familie dezorganizata, Jeong Somee incearca sa se impreteneasca cu el , si il numeste ‘Gangster’/ Din vorba in vorba.posacul Cha Tae Sik se ataseaza de fetita, Dar intr-o zi niste Gangsteri adevarati o rapesc pe Somee si pe mama ei, dupa ce aceasta din urma furase de la Mafie o cantitate mare de heorinaa. In momentul in care gangsterii dau buzna in casa de amanent a lui Cha aceasta se implica in problema, si trecutul lui iese la inveala.” Mai multe aici

37.  (2009)

38. My Boss, My Teacher (2005)

39. Joint Security Area (2000)

40. Marrying The Masia I (2002)

”Marrying the mafia” a fost unul din marile succese din box-office din Coreea din toate timpurile. La lansarea in 2002 peste 5.2 milioane de coreeni au vazut filmul in cinematografe, „Marrying the Mafia” devenind cel de-al 14-lea cel mai bine vindut film coreean din istorie. Filmul este o comedie de gangsteri despre un om de afaceri ce devine fara voia lui imlicat in afacerile murdare ale lumii interlope prin intermediul ficei unui sef al sidicatului crimei, Jin-kyung, unica fica a unui sef mafiot locat, isi petrece accidetal noaptea cu Dae-Suh, un barbat pe care nu l-a mai intilnit vreodata.Aflind de aceste zvonuri, ce trei frati ai lui Jin-Kyung intetioneaza sa-l puie la respect pe Dae-suh, dar lucrurile iau o alta intorsatura cind afla ca acesta e de fapt un viitor absolvent al unei universitati de prestigiu si , totodata un prosper on de afaceri…”

41. Marrying The Mafia II (2005) – Aici

„Fiul mai mare al bandei Tigrul Alb e presat de Families a se aseza la casa lui si sa se insoare. Cind aceasta gaseste fata ideala a sufletului sau, afla cu stupoate ca aceasta lucreaza la Procuratura Republicii Coreea,implicita in cazuri de crima si violetna legate exact de… Mafie. Ea seamana cu fosta logodnica a gangsterului, ce a murit intr-un accident de masina. Astfel sentimentele lor se dezvolta repede, insa de ea se mai indragosteste cineva… O comedie de actiune spumoasa, un sequel dupa megasuccesul din 2002 „Marrying the Mafia”. ce a
obtiunut peste 5 milioane de bilete vinzari in cinematografele coreene(10%din populatia Coreei)”

42. Hide And Seek (2013)

Despre film

43. The Terror Live (2013)

Despre film

44. Secret Reunion (2010) – Aici

„Agentul Lee Han-Kyu este responsabil cu găsirea unui spion nord-coreean, cu numele Shadow, şi pe complicele acestuia, Song Ji-won. După ce o operatiune care trebuia sa ii opreasca pe acestia merge prost, şi mai mulţi agenţi sunt omorâţi, agentul Lee isi asuma vina si este concediat. De cealalta parte, Ji-won este acuzat de a fi trădător şi este forţat să fuga. Şase ani mai târziu, Lee şi Ji-won se întâlesc din întâmplare, şi încep să lucreze împreună. Chiar dacă ambii se recunosc reciproc, nu dezvaluie acest lucru, astfel încât să poată spiona reciproc. In timp, ei incep sa tina unul la celalalt, dar sunt forţati să se confrunte cu decizii dure atunci când Shadow reapare…” Mai multe aici.

45. Cold Eyes (2013 – remake) – Aici

Despre film

46. Punch (2011)

47. The Tower (2012) – Aici

O petrecere Ajunul Crăciunului, la o cladire rezidentiala de lux ia o întorsătură îngrozitoare atunci când un incendiu izbucnește. Mai multe aici.

48. Marathon (2005)

49. The Grand Heist (2012) – Aici

„În gheață sfarsitul secolului 18 este o marfă mult mai valoroasă decât aurul. Atunci când oficialii corupți conspira pentru a forma un monopol și să stabilească prețul său, o gasca de 11 de profesioniști este format pentru a fura toate blocurile de gheață în depozit regale cinci pentru o noapte.” Mai multe aici.

50. My Sassy Girl (2001) – Aici

Despre film

51. Detective K: Secret Of The Virtuous Widow (2011) – Aici

Despre film

52. Nameless Gangster (2012) – Aici

Despre film

53. New World (2013)

Despre film

54. The Crucible (2011)

55. Deranged (2012)

56. Architecture 101 (2012) – Aici

„Seul, în ziua de azi. Din senin, arhitectul Lee Seung-min (Uhm Tae-Woong), este abordat de Yang Seo-Yeon (Han Ga-in), cu care se știa de la colegiu în urmă cu 17 de ani, pentru a proiecta o casă nouă pentru ea pe insula Jeju. Seung-min este de acord, dar, fără tragere de inimă, dar nu poate veni cu un design care îi place. În cele din urmă, ei decid să renoveze și să extindă casa existentă, el și SEO-Yeon urmând să-și petreacă un timp destul de lung, împreună în Jeju, spre disperarea tot mai mare a logodnicei lui, Eun-Chae (Go Joon-Hee), cu care el ar trebui în curând să se căsătorească și să se mute în SUA. Așa cum îi pasă lui SEO-Yeon de tatăl ei aflat pe moarte (Lee Seung-ho) și Seung-min învață mai multe despre ceea ce a devenit  SEO-Yeon în acest interval de ani, își amintește de el și prima lor întâlnire la colegiu la începutul anilor 1990.” Mai multe aici.

57. Dancing Queen (2012)

Despre film

58. Unbowed (2012)

Despre film

59. Quick (2011) – Aici

„Quick film online ii are ca protagonisti pe Gi-soo, Myeong-sik si Ah-rom were memberi ai unei gasti de motociclisti, foarte populara in randul tuturor. Acestia se bucura hoinarind, ca niste rebeli lipsiti de griji, pe strazi. Acum, Gi-soo lucreaza ca si curier, Myeong-sik este un politist pe 2 roti, iar Ah-rom este un cantaret de pop. Intr-o zi insa, cand Gi-soo avea pe Ah-rom in spatele sau pe motocicleta pentru a livra un colet, pachetul le va aduce o surpriza.”

60. Spellbound (2011)

Despre film

61. Confession Of Murder (2012)

Despre film

62. Le Grand Chef (2007)

63. The Client (2011) – Aici

„The client este un film axat pe o lupta ce se da in sala de judecata intre un avocat tanar si ambitios care vine intr-un proces ce poate sa-i fie referinta in cariera sa, contra celui mai mare procuror al districtului.”

64. A Better Tomorrow (2010) – Aici

„Ju Jin Mo joaca rolul unui fost dezertor nord corean, Hyuk, care si-a lasat in urma mama si fratele mai mic, Chul (Kim Kang Woo) in timpul evadarii peste granita. Ajuns unul dintre cei mai buni gangsteri din Busan, combina stilul periculos de viata cu cautarile disperate pentru fratele lui, care este inchis intr-o inchisoare dupa ce a fost deportant din sud-estul Asiei.
Dupa ce Hyuk este tradat de secundul lui, Tae Min(Jo Han Sun) si inchis intr-o inchisoare thailandeza, Young Choon (Song Seung Heon), prietenul lui cel mai bun. se duce intr-o misiune de razbunare impotriva traficantilor thailandezi.
Dar dupa ce Hyuk iese din inchisoare, cine il va intampina cu bratele deschise si cine il va persecuta?”

65. Wonderful Radio (2012)

66. I Am A King (2012)

67. You’re My Pet (2011) – Aici

68. Le Grand Chef 2: Kimchi Battle (2010)

69. Jackal Is Coming (2012) – Aici

„O nu foarte deșteaptă femeie asasin e angajată să omoare un faimos cântăreț. Ea îl sechestrează într-o cameră de hotel, încercând prin mijloace nu prea demne de un killer să-l ucidă. Totul ia o întorsătură serioasă când, în timp ce poliția stătea la pândă pentru a-l prinde pe cel mai de temut asasin în serie, acesta își face apariția și se dovedește a fi doar un impostor.”

70. Heaven’s Postman (2009) – Aici

71. Montage (2013)

Despre film

72. Hope (2013)

73. The Taste Of Money (2012)

„Youngjak este secretarul Doamnei Baek, directoarea unui imperiu industrial. El este însărcinat să se ocupe de afacerile private ale acestei familii, de moralitate îndoielnică. Prins într-un labirint de secrete şi jocuri de dominare, pierdut între propriile principii şi şansa de a ajunge uşor la o viaţă confortabilă, Youngjak trebuie să aleagă de partea cărei baricade rămâne, în această lume unde banii, sexul şi puterea fac legea.” Mai multe aici.

74. White Night (2012) – Aici

75. Late Blossom (2011)

76. Oki’s Movie (2010)

77. I Saw The Devil (2010) – Aici

„Kyung-chul este un psihopat periculos care ucide din plăcere. A comis infernale crime în serie în moduri inimaginabil de diabolice, iar printre victimele sale se numără femei tinere şi chiar şi copii. Poliţia l-a urmărit de multă vreme, dar nu a fost în stare să-l prindă. Într-o zi, Ju-yeon, fiica unui inspector de poliţie acum la pensie, îi cade pradă şi este găsită moartă, oribil mutilată. Logodnicul ei Soo-hyun, un agent secret, decide să ia problema în propriile mâini. Jură să facă tot ce-i stă în putere pentru a se răzbuna pe asasin, chiar dacă asta înseamnă să devină şi el un ucigaş monstruos şi inuman.” Mai multe aici.

78. Nobody’s Daughter Haewon (2013)

79. Bestseller  (2010) – Aici

80. The Guy Was Cool (2004) – Aici

81. The Show Must Go On (2006)

Despre film

82. The World Of Silence (2006) 16+ Aici

83. The Showdown (2010) – Aici

Despre film

84. Champ (2011)

Despre film

85. Badevilled (2009) 18+ Aici

„Hae-won este o femeie careia viata ii rezerva o multime de surprize neplacute, ajungand sa fie martora fara voie a unui caz de ucidere din culpa. Cand pierde controlul asupra vietii sale, porneste catre Moodo, o insula slab dezvoltata unde obisnuia sa mearga in vizita la bunicii sai. Acolo o reintalneste pe tanara Bok-nam, insa imprejurarile sunt socante. Fiind singura tanara de pe insula, Bok-nam reprezinta o jucarie pentru barbati si o unealta pentru femeile care o supun unor tratamente inumane. Desi a incercat de multe ori sa fuga, Bok-nam nu a reusit.Venirea lui Hae-won pe insula, insa, reprezinta unica ei sansa de a pune capat suferintelor si de a capata o viata normala.”

86. Mother (2009) – Aici 16+

Despre film

87. Man On The Edge (2013)

Despre film

88. Killer Toon (2013) 18+ – Aici

„După o serie de crime, care se regăsesc fidel caricaturizate în desenele caricaturistului Ji-Yoon, fac ca detectivul Lee Gi-cheol  să-l considere pe acesta principalul suspect.”

89. How To Use Guys With Secret Tips (2013)

Despre film

90. Public Enemy Returns (2008) – Aici

Despre film

91. A Frozen Flower (2008) – Aici  18+

„In timpul regatului Goryeo, undeva intre 1300-1360, stravechiul stat coreean a ajuns sub controlul dinastiei mongole Yuan. Obligat sa trimita soldati si fecioare imparatului mongol, regele Goryeo-ului (interpretat de Ju Jin-mo) se vede redus la simpla calitate de vasal. Acesta era casatorit, prin traditie, cu fiica imparatului mongol al dinastiei Yuan. Regele din Goryeo, insa, a avut ambitia de a crea Kunryongwe, o Garda Regala bine instruita, cu baieti crescuti si antrenati de mici chiar in Palatul regal. Acestia erau niste soldati mai mult decat instruiti si loiali regelui, oricand dispusi sa-si sacrifice viata pentru acesta. Dar Regele incepe sa nu mai fie pe placul imparatului mongol in momentul in care nu se intrevede un urmas la tron; de aceea se incearca, la sugestia imparatului, desemnarea ca print mostenitor a unui var al Regelui, Lordul Kyungwon, sustinut de ministri. Pentru a evita aceasta umilinta, Regele pune la cale un plan imoral: ii cere Sefului Garzii Regale sa o lase insarcinata pe Regina. Insa Seful Garzii nu era nimeni altul decat…amantul regelui, iar de aici ia nastere un triunghi amoros cu consecinte catastrofale nu doar pentru cei 3, ci pentru insusi soarta regatului.” Mai multe aici.

92. Where The Truth Lies (2009)

Despre film

93. Acoustic (2010) – Aici

 

94. Love Clinique (2012) – Aici

Despre film

95. Art Of Seduction (2005) – Aici

„În urma obiceiului practicat sistematic de “agatare”, Ji-won (Son lui Ye-Jin) provoaca intentionat un accident de masina pentru a capta atentia lui Min-Jun (Song Il-Kook) si pentru a-l aborda. Cu toate acestea, gestul nu are rezultatele scontate. De ce exista pe lume acest tip care nu-i cedeaza farmecului ei ispititor? Ca jucatori veterani ce sunt, cei doi nu ar trebui sa arate nici un semn de slabiciune în tacticile lor de “dating”.Cine va ramane victorios si va deveni ultimul jucator în picioare?Seducatoarea sau seducatorul?”  Mai multe aici.

96. Come Rain Come Shine (2011) – Aici

Despre film

97. Modern Boy (2008) – Aici

Despre film

98. Portrait Of A Beauty (2008) 16+

„Unul din filmele coreene de succes ale anului 2008 a fost Portrait of a Beauty (Miindo). Lansat in cinematografele sud-coreene in 13 noiembrie 2008, 3 saptamani la rand filmul a dominat box-office-ul, la sfarsitul anului avand incasari totale de peste 11,8 milioane dolari. Face parte din topul primelor 10 filme coreene ale anului trecut sub aspectul incasarilor, ocupand pozitia a 9-a, inaintea unui Open City Sunny sau Red Cliff: Part One. Filmul este regizat de un expert al filmelor romantice cu accente dramatice, Yun-su Jeon, ce are la activ inca cateva succese remarcabile: My Girl and I, Le Grand Chef si recentul My Wife Got Married. Portrait of a Beauty este o adaptare pentru marele ecran a popularului roman Baramui Hwawon (Painter of the Wind), dupa care s-a realizat si un serial de mare succes in Coreea. Romanul portretizeaza viata monumentalei pictorite Shin Yoon-bok, interpretata fara inhibitii de actrita Kim Min-su.” Mai multe aici.

99. No Breathing (2013) – Aici

100. The Scam (2009)

Despre film

101. Ice Rain (2004)

Despre film

102. (Psychometry) The Gifted Hands (2013)

Despre film

106. Runway Cop (2012) – Aici

Despre film

107. Don’t Click (2012)  19+Aici

„Filmul descrie povestea lui You-Lim, a cărei fiică se sinucide după ce este violată de către un grup de elevi. Pentru că majoritatea sunt elevi, minori, ei nu pot fi pedepsiți de către lege, fapt care-o face pe You-Lim să-și caute dreptate și răzbunare pe cont propriu…” Mai multe aici.

108. Commitment (2013) – Aici

„După ce tatăl său a avut un eşec într-o misiune de spionaj, nord-coreeanul Myung-hoon şi sora sa mai mică, Hye-in, sunt trimiţi într-o închisoare. Pentru a slava viaţa surorii sale, Myung-hoon se oferă voluntar să fie spion şi se infiltrează în Coreea de Sud pretinzând a fi dezertor adolescent. În timp ce era la liceu, acesta întâlneşte acolo o altă fată pe nume Hye-in şi o salvează de la un atac. Sud-coreenii îl deconspiră pe Myung-hoon şi începe să-l urmărească, iar în tot acest timp, propriul său guvern trimite un asasain să-l elimine. Ice Rain Woo-sung tocmai i s-a alăturat lui Joong-hyun şi prietenilor lui în călătoria lor de a urca pe muntele Asiaq din Alaska. Cu toate astea, un viscol i-a aşteptat acolo şi ca rezultat, Woo-sung şi Joong-hyun au fost blocaţi într-o peşteră de gheaţă. Pentru a rămâne treji, Joong-hyun, al cărui picior e gav rănit, începe să spună povestea vieţii lui şi rămâne uimit când află că poveştile celor doi au în comun un lucru. Aceeaşi femeie, Kyung-min.” Mai multe aici.

109. Nineteen (2009) – Aici

„Trei tineri (Heo Yi Jae, T.O.P, Seungri) în vârstă de nouăsprezece ani sunt suspectați de uciderea unei fete (Shin Min Hee) găsită moartă în râul Han. Cei trei decid să fugă împreună până se va afla adevărul, pornind astfel într-o aventură ce îi va ajuta să se cunoască între ei și să se cunoască pe ei înșiși.”

110. IRIS: The Movie (2010) – Aici

Despre film

111. 71: Into The Fire (2010) – Aici

„Pe 15 august 1945, Coreea și-a câștigat independența față de Japonia. Paralela 38 trasa granița între Nordul comunist și Sudul administrat de Statele Unite. Data de 2 iunie 1950 marchează începerea Războiului Coreean. A fost primul conflict pe scară largă de după Al Doilea Război Mondial, iar regiunea din jurul Pohang a fost martoră la ciocniri violente între Divizia a 3-a de Infanterie a Coreei de Sud și forțele nord-coreene. În ultimele 40 de zile, forțele sud-coreene au bătut în retragere. Nu aveau unde să se replieze. Tot ce puteau face era să aștepte sosirea forțelor aliate în râul Nakdong.” Mai multe aici.

12 gânduri despre „111 filme coreene care merită văzute

 1. Lucy

  7……7….doar 7…. ma duc sa verific daca sigur sunt coreene restul filmelor ce le-am vazut :))) …neasteptat lucru. Good Job cu articolul ^_^ Mi-am selectat niste filme must-see…cam vreo 50 😀

  Apreciază

  Răspunde
 2. mos craciun

  the thieves l-ai pus de doua ori (11 si 102), toate filmele din lista ta sunt super, sunt doar vreo 10 care nu le-am vazut dar ma „ocup” de ele in cateva zile ca doar e vacanta:)))

  Apreciază

  Răspunde
  1. Crissa Autor post

   Stiu…am vazut si eu eventual…. :))) Speram ca nimeni nu va observa (chiar m-am gandit la asta?). Momentan caut alt film…..sau incerc 😀 :)) Poate imi recomandati ceva 😀

   Apreciază

   Răspunde
 3. claudia

  Am vazut 29 de filme din 110 😀

  The Host (2006)
  The Thieves (2012)
  Miracle In Cell No.7 (2014)
  Speed Scandal aka Scandal Makers (2008)
  A Werewolf Boy (2012)
  Secretly Greatly (2013)
  The Good, The Bad, The Weird (2008)
  200 Pounds of Beauty (2006)
  Marrying the Mafia I (2002)
  Marrying the Mafia 2 – Enem in Law (2005)
  Silenced aka The Crucible (2011)
  Architecture 101 (2012)
  Quick (2011)
  Spellbound (2011)
  Confession Of Murder (2012)
  The Client (2011)
  A Better Tomorrow (2010)
  You’re My Pet (2011)
  Jackal Is Coming (2012)
  The Guy Was Cool (2004)
  How To Use Guys With Secret Tips (2013)
  Where The Truth Lies (2009)
  Art Of Seduction (2005)
  Psychometry aka The Gifted Hands (2013)
  Runway Cop (2012)
  Commitment (2013)
  Nineteen (2009)
  IRIS: The Movie (2010)
  71: Into The Fire (2010)

  Ați greșit la trei chesti…
  1.Ati uitat sa puneti Nr.12…The Host este Nr.10, The Thieves Nr.11 iar Nr.13 este Miracle In Cell No.7 deci sunt 110 filme pt ca Nr. 12 nu este 🙂
  2.La Nr.37 ați uitat sa ii puneri titlul…este Woochi aka Jeon Woochi: The Taoist Wizard
  3.Ati scris greșit cuvântul Mafia este Marrying The Mafia I nu Marrying the Masia I (2002)….
  PS: sper ca nu va supărat comentul meu, vroiam doar sa ajut 😀

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 4. Pingback: 65 de filme coreene pe care ar trebui să le urmăriți | K-pop Romania

 5. Camil Marchis

  Buna seara . Imi spusese cineva anul trecut despre un film : un doctor care minte la tribunal in legatura cu violul asuprei unei fete . Fata se sinucide si apoi fratele se razbuna , sau ceva de genul . Il caut de ceva vreme . Nu ma ajutati cu un tiltu . Multumesc

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s