Unii pleacă, alţii vin

Mă gândeam să vorbesc puţin despre unele grupuri în care membrii au venit şi au plecat o dată sau de mai multe ori de-a lungul timpului.

Atenţie articol destul de lung.

T-ara

Unul dintre exemple este T-ara, care în momentul de faţă, dacă toate membrele ar fi încă în grup, ar trebui să fie un grup de 11 membree. În prezent doar trei din membrele originare au rămas: Eunjung, Hyomin şi Jiyeon, având în vedere că două nici n-au debutat. Qri, Boram şi Soyeon au fost adăugate chiar înainte de debutul trupei, după ce Jiwon şi Jiae au plecat. Hwayoung  a venit şi a plecat, la fel şi Ahreum, iar Dani este membră a T-ara N4. Vor mai exista oare şi alte schimbări?

After School

Nici After School nu se lasă mai prejos când vine vorba de schimbatul membrelor. Dacă original grupul avea cinci membre: Kahi, Baekah, Soyoung, Jooyeon şi Jungah, pe rând, cu fiecare comeback, Pledis au adăugat grupului câte o membră sau două. Astfel Uee, Raina, Nana, Lizzy şi E-Young au fost adăugate pe parcursul a trei comeback-uri. Din păcate Baekah a părăsit grupul după promovarea Shampoo, iar Kahi înainte de comeback-ul cu Flashback. Înainte de Flashback, membra Kaeun a fost adăugată, astfel grupul are acum opt membre.

Nine Muses

Nine Muses au suferit şi ele schimbări de membre în timp. Momentan grupul constă în şase membre: Hyuna, Erin, Sungah, Kyungri, Hyemi, Minha, debutul fiind făcut cu nouă (de unde şi numele). La scurt timp după debut Jaekyung a părăsit grupul iar Hyuna a fost adăugată şi aceasta a rămas până acum parte din grup. După adăugarea noii membre, Para şi Bini au părăsit grupul, iar Erin a luat o pauză. În 2012, Kyungri o nouă membră era prezentată grupului odată cu un nou comeback. Nu a trecut mult şi în 2013, Sunah a devenit şi ea parte a grupului, făcând din nou grupul un grup de nouă membre la fel ca la debut. Cu toate acestea lucrurile nu au durat prea mult. La începutul anului 2014, odată cu anunţarea unei reveniri, se anunţa că membrele Lee Sem şi Eunji, membre originare, vor părăsi grupul. Tot în 2014 Sera a plecat şi ea din grup, făcând grupul, un grup de şase membre.

Stellar

Grupul era la debut un grup de patru membre, nu că acum nu ar fi tot patru, dar între timp două dintre ele au plecat şi alte două au fost adăugate. Gayoung şi JunYool alături de LeeSeul şi Joa au debutat în 2011, ca în 2012 Lee Seul şi Joa să părăsească grupui, iar Minhee şi Hyoeun să fie adăugate.

EXID

EXID a fost la debut un grup de şase fete: Haeryung, Dami, Yuji, LE, Hani şi Junghwa. Debutul a avut loc în 2012, iar la scurt timp membrele Haeryung, Dami şi Yuji au plecat pentru a forma grupui BESTie alături de încă o fată. În 2012, după plecarea celor trei, agenţia a antrenat alte două fete care au debutuat în grup în august 2012, numele lor fiind Solji şi Hyerin. Momentan grupul promovează cu cinci membre.

U-KISS

U-KISS au fost la origini un grup de şase membrii: Alexander, Kibum, Soohyun, Eli, Kevin şi Dorgho. Cu puţin timp înainte de 2010, Kiseop s-a alăturat şi el grupului. În 2011, din păcate Alexander şi Kibum au părăsit grupul, iar AJ şi Hoon au fost adăugaţi. Din păcate în 2013 încă un membru şi anume Dorgho a părăsit grupul, iar la începutul lui 2014 Jun a fost adăugat.

Girls Day

Cinci membre, din atâtea fete era formată trupa Girls Day la început de drum. Sojin şi Minah, sunt singurele membre care au mai rămas din cele originare. Jisun şi Jin au părăsit grupul în 2010, moment în care Yura şi Hyeri au fost adăugate. Din păcare şi Jihae a ales să părăsească şi ea grupul în 2012, creeând astfel un grup de patru membre.

LEDAPPLE

Nici LEDAPPLE nu au scăpat de schimbări în grup. Aceştia au trecut prin câteva schimbări destul de derutante de-a lungul a şase ani. Grupul original era format din cinci membrii, vocalii Minyong şi I-OH, toboşarul Sunghyun, basistul Kwangyeon şi chitaristul Youngjun. Momentan singurii care mai sunt aceeaşi ca la debut sunt Youngjun şi Kwangyeon. Primul care a păsăsit trupa a fost I-OH în 2011, iar trupa a avut nevoie de un al doilea vocal şi astfel Jaehoon, a fost adăugat. În 201, trupa a suferit două pierderi şi două câştiguri noi. Sunghyun şi Minyoung au plecat, iar trupa având nevoie de un basist şi un vocal i-au adăugat pe Hyoseok şi Kyumin, doi dintre actualii membrii ai grupului. La puţin timp după venire, Jaehoon a şi plecat, iar trupa era din nou cu un singur vocal. Odată cu plecarea acestuia Hanbyul a fost adăugat, dar în acelaşi timp a fost adăugat şi un nou instrumentist KeonU, la clape. În 2013, acesta a părăsit grupul, iar LEDAPPLE a rămas cu cinci membrii.

KARA

Şi KARA a avut câteva schimbări de membre. Deşi foarte multă lume ştiu grupul ca unul de cinci membre, KARA avea la origini numai patru şi doar două dintre ele mai sunt active şi astăzi, Gyuri şi Seungyeon. Sunghee a fost o membră originară, dar care a plecat la puţin timp după debut în 2007. În acelaşi timp Hara şi Jiyoung au fost adăugate, făcând grupul un grup de cinci membre alături de Nicole. La sfârşit de 2013, membrele Nicole şi Jiyoung au ales să părăsească trupa, iar agenţia a adăugat încă o membră pe nume Youngji.

CO-ED School – F-Ve Dolls – SPEED

Co-Ed Shool era un grup format din 10 membrii, şase băieţi şi patru fete, ca după debut să se anunţe formarea de două sub-unituri. Taewoon, Sungmin, Jungwoo, Hyoyoung, Hyewon, Soomi, Kwanghaeng, Kangho, Chanmi şi Noori erau numele celor 10 norocoşi. În cele din urmă grupul a fost divizat în două, F-Ve Dolls (2011) format numai din fete, şi SPEED (2012), format numai din băieţi. În 2013 agenţia acestora (Core Contest) a declarat că nu are planuri pentru ca cele două grupuri să devină din nou unul singur.

La origini numele era Five Dolls, din cauza numărului de membre, adică cinci. Soomi, Chanmi, Hyoyoung, Hyewon şi Eunkyio cumpuneau grupul Five Dolls. Eunkyo era membra nouă din grup, după ce celalalte patru făcuseră parte din Co-Ed School. În 2012 Soomi a părăsit grupul, iar Naeon a fost adăugată drept membră până când găsea o alta. Cu toate acestea, o altă membră părăsea grupul, şi anume Chanmi, iar agenţia a trebuit să îi găsească repede o înlocuitoare, iar Shannon a fost aleasă membră temporară. Jinhun a fost şi ea o altă membră temporară, pentru foarte puţin timp. În 2013, Seunghee şi Yeonkyung au fost găsite, Shannon şi  Jinhun au plecat, iar Naeon a fost declarată membră stabilă. Astfel din cauza că numărul de membre nu mai era cinci ci şase, numele trupei a fost schimbat în ‘F-ve Dolls‘.

Picture

Cu grupul de fete format, în 2011, ceilalţi patru băieţi din Co-Ed School, s-au pregătit de debutul ca şi grup de băieţi. Astfel Taewoon, Jungwoo, Nori, Kwanghaeng şi Sungmin se pregăteau de debutul grupului SPEED. Kangho urma să nu facă parte din SPEED, acesta plecând în 2011 iar Jongkoon s-a alăturat grupului. În 2012, a fost adăugat Sejoon. În septembrie 2012 Kwanghaeng şi Noori au părăsit grupul, iar în octombrie au fost adăugaţi Yoohwa şi Taeha.

Wonder Girls

La debut un grup de cinci membre, astăzi, unul de patru. Hyuna, actuala membră 4Minute, a părăsit grupul la puţin timp după debut, lăsând grupul cu Sunmi, Sohee, Sunye, Yeeun şi Yubin. În 2007, agenţia a adăugat-o pe Yubin, actuală membră a grupulul, În 2010, Sunmi a părăsit grupul, ca în 2013 să debuteze solo. După plecarea acesteia Lim a fost adăugată grupului. După mai multe zvonuri de despărţire din cauza nunţi lui Sunye, agenţia a negat zvonurile, dar Sohee a părăsit grupul pentru o carieră în actorie. Momentan grupul este inactiv, membrele focusându-se pe cariere solo.

Sunny Hill

Actualul grup de patru fete, era la început un grup co-ed, format din două fete şi un băiat. Janghyun, JuBee şi SeungA au debutat în 2008, şi nimic nu s-a schimbat până aproape de sfârşitul lui 2010 când Kota a fost adăugată. În 2012 încă o membră a fost agăugată şi anume Misung. La jumătatea anului 2012 Janghyun a început serviciul militar, lăsând grupul unul de fete, acesta s-a întors înainte de 2014, dar a părăsit grupul la puţin timp.

X-5 – LU:KUS

Grupul era format din cinci membrii, Ghun, Taefung, Haweon, Zin şi Sulhu. Însă grupul s-a despărţit după terminarea contractului cu agenţia. Trei dintre membrii Taefung (actual Donghyun), Haewon (actual J.ONE) şi Sulhu (actual Jinwan), au plecat la altă agenţie şi s-au alăturat actualului grup LU:KUS, alături de alţi doi membrii.

Jewelry

Jewelry este un alt grup în care membrele au venit şi au plecat cât ai clipi. Dacă la început de drum grupul era format din patru membre, astăzi grupul a rămas cu trei, dar nici una nu este membră originară. Yujin, Eunmi, Jihyun şi Jungah erau cele patru fete care debutau în 2001. La puţin timp după debut Eunmi şi Yunji au părăsit grupui, iar Jewelry a rămas cu două membre. La sfârşit de 2002, două noi membre au fost adăugate, Minah şi Inyoung. Lucrurile păreau că stau bine, dar la sfârşit de 2006, grupul trecea din nou prin plecarea a două membre şi anume Minah şi Jihyun, lăsând din nou grupul cu doar două membre. Pentru a umple golul şi a face grupul unul de patru membre din nou, în 2008 Eunjung şi Baby-J au intrat în trupă, ele fiind active şi astăzi. În 2010, însă, Jungah şi Inyoung îşi luau la revedere de la grup, iar grupul a rămas din nou cu două membre. La jumătatea lui 2011 Semi a fost adăugată, iar în 2012 Yeon a intrat în grup, făcând grupul unul de patru membre din nou. Din păcate la început de 2014 Eunjung a părăsit grupul şi acesta a rămas cu trei membre.

Jewelry's former member Seo In Young.

Hello Venus

Acesta a fost un grup proiect a două agenţii, creat sub o a treia. Alice, Nara, Lime, Yooyoung, Yoara şi Yonjo erau cele şasemembre din grup. Din cauza terminări colaborări între cele două agenţii, fetele s-au întors fiecare la agenţia de la care au plecat, astfel Hello Venus au rămas sub agenţia Fantagio, în timp de Yoara şi Yonjo au plecat din grup la Pledis Entertainment.

AlphaBAT

Grupul AlphaBAT a debutat ca şi duo în 2012 cu membrii Kyumin şi Selin. În 2013 a fost anunţat că grupul va debuta din nou cu nouă membrii, iar Kiumin nu va face parte din el, din cauza că va debuta într-un grup cu alţi trei membrii. Actuali membrii sunt B:eta, C:ode, D:elta, E:psilon, F:ie, G:amma, H:eta, I:ota (Selin) şi J:eta.

Picture

Alte grupuri care au suferit schimbări mai minore, ar fi Super Junior, unde Kyuhyun a fost adăugat grupului, dar Hangang a plecat iar Kibum este inactiv. MBLAQ care l-au adăugat pe Thunder chiar înainte de debut , după ce membrul Sangbae a plceat. Dalshabet care au debutat cu cinci membre dar Viki a plecat şi a fost înlocuită cu Wohee. A Pink au debutat ca grup de şapte membre dau Yookyun a plecat din grup. FIESTAR a debutat cu şase membre, dar Cheska a părăsit grupul în 2014.

7 gânduri despre „Unii pleacă, alţii vin

 1. Lucy

  Mie imi plac T-ara cu 6 membre..pe Hwayoung incepusem sa o plac chiar inainte sa plece si as vrea sa revina..avea un rap perfect pentru trupa..Pe Ahreum si Dani nu prea..sper ca Dani sa fie doar in N4.
  After School sunt trupa unde fetele „absolvesc” (dar cred ca tot la compania aia raman), adaugandu-se altele noi..si astfel, After School va avea membre tinere si va promova si peste 30 de ani :))) Girl’s Day imi plac in formula de patru, iar cu KARA si Wonder Girls….uhm, cu WG e mai trist, dar pe Youngji din KARA fanii au acceptat-o si fetele pot sa revina la faima ce au avut-o acum cativa ani….Dar cu Wonder Girls se intmpla ca si cu SS501 :\ …si Jewelry e cea mai veche trupa de fete inca activa :)) :O

  Apreciază

  Răspunde
  1. Crissa Autor post

   Da stiu After School, promoveaza conceptul pe care il voiau cei de la SM cu Super Junior. Ar fi ciudat sa am si copii si After School inca sa mai existe =)))Dar ar fi si dragut. Sincer eu prefer T-ara ca la inceput sau cu Hwayoung, si eu sper ca Dani sa ramana numai in N4.
   Eu inca nu am acceptat-o pe tipa aia in KARA, adica nu stiu….nu prea se face remarcata. Girls Day sunt bine asa, mai ales ca mie imi place Minah la nebunie, pacat ca se axeaza foarte mult pe dragalasesii trupa. WG….well……sa vedem ce o sa iasa :))

   Apreciază

   Răspunde
   1. Lucy

    Nici KARA inca nu au acceptat-o pe Youngji…nu pare atat de apropiate…doar in unele momente se vede..cand castigasera trofeul ala sau de ziua ei…dar abia e inceputul.
    Girl’s Day cred ca vor reveni in forta la iarna cu ceva sexy. Nu sunt prosti aia de la agentia lor, conceptul sexy prinde prea bine la public ca sa le transforme in A Pink 2. :))
    Sunye e casatorita, Sohee si-a luat valiza…..banuiesc ca le vom revedea pe toate doar la vreo reuniune la concertele cu JYP Family……

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s