Verbal Jint și rolul său în schimbarea scenei hip hop coreene!

Bildergebnis für verbal jint instagram

Verbal Jint are un rol important în istoria și definirea scenei hip hop din Coreea de Sud? Pe cât de surprinzător ar putea părea pentru unii, da, talentatul producător semnat de Brand New Music , a schimbat întreaga scenă hip hop din Coreea, rolul său fiind recunoscut de către orice fan al genului, dar și de către rapperii influențați de artist.

Artistul e cunoscut pentru rimele și flow-ul său. Un pionier al scenei și totodată un inovator.

Scena hip hop coreeană nu are o istorie foarte îndelungată, dar odată cu show-uri precum Show Me The Money, reușește să atragă tot mai mulți fani, unii fiind pro sau contra show-ului, publicitatea pe care acesta o aduce genului în mainstream nefiind negată de nimeni.

Printre legendele ce au condus, construit și consolidat bazele acestei scene se numară și Verbal Jint. Până la apariția rapperului în scenă, rimele nu erau un punct forte, majoritatea fiind realizate mecanic, simplu, dar cum a reușit acesta să inoveze scena?

Artistul a menționat într-un intrerviu : ” Oamenii (rapperii) ce au activat în scenă înaintea noastră, nu prea erau interesați de rime. Artiștii erau mulțumiți cu „vorbit rapid ” și ideea că acest lucru reprezintă rapul… treaba aceasta vindea, atunci. „

Pentru a putea observa inovația adusă de  rappper scenei, un exemplu concret ar fi comparația următoare:

Melodia To Mother a celor de la G.O.D din 1999.

어려서부터 우리 집은 가난했었
남들 다 하는 외식 몇 번 한 적이 없었
일터에 나가신 어머니 집에 없으
언제나 혼자서 끓여먹었던 라

Dupa cum se poate observa, ultima silabă din fiecare vers rimează, vorbim de o schemă ritmică ” aabb ” (versurile rimează „în pereche”). O schemă ritmică simplă, ce pare a fi mecanică.

Verbal Jint lansează melodia Overclass în 2001.

90년대 말을 잘 기억해 난
힙합을 말하던 대다수가
거센 말투와
어색한 허우대만
찾으려하던 때 한 명의 팬으로서 제발
어서 그 저개발
상태를 벗어나서 크기를 바랬어
그러나 이 문화는
덧없는 언쟁과 함께 무너져 갔어
우리들 안에서
분명히 누군가는
선구자되어야만 했어

Toate cuvintele îngroșate rimează, fiecare vers are legatură cu precedentul, iar rimele progresează de la un vers la altul. Artistul schimbă viteza și intonația versurilor sale, folosind la maxim potențialul limbii coreene, rapperul e cel care aduce în prim plan folosirea inteligentă a cuvintelor pentru crearea unor structuri ritmice cu ajutorul cărora rapperii se pot exprima.

Ținând cont de faptul că gramatica limbii coreene e diferită, crearea rimelor era vazută ca fiind un lucru foarte dificil de realizat. Asta până la Verbal Jint. El e cel care a creat o formulă, bazata pe reguli simple de gramatica, prin care acest lucru nu mai era văzut ca fiind așa de greu de realizat, formula respectată și recunoscută de către rapperi și în ziua de azi. Evident, cu interpretarea fiecăruia, dar rolul rapperului nu e negat.

 

 

Și din cauza aceasta, artistul e cunoscut și ca ” King Of Flow” Verbal Jint.

 

Cr. ask a korean, contul de wikipedia al artistului, japakomusic

4 gânduri despre „Verbal Jint și rolul său în schimbarea scenei hip hop coreene!

  1. Pingback: Khip-hop Facts | K-pop Romania

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s