K-Actress Facts: Jang Na Ra

 • Nume: Jang Na Ra
 • Profesie: Actriță, Cântăreață, Producător, Model
 • Data nașterii: 18 martie 1981
 • Zodie: Pești
 • Înălțime: 160 cm
 • Greutate: 42 kg
 • Grupa sanguină: A

 1. Jang Na Ra s-a născut în Seul, Coreea de Sud.
 2. Nume chinez: Zhang Na La.
 3. Tatăl său, Ju Heo Sung, este tot actor.
 4. Are un frate mai mare. Acesta este actorul Jang Sung Won.
 5. Verișoara sa este actrița Jung Jae Yun.
 6. Este creștină.
 7. A studiat la Facultatea Chung-Ang, Departamentul de Teatru și Film.
 8. În zodiacul chinezesc, este Cocos.
 9. Nu are nume de scenă.
 10. Copilăria și-a petrecut-o în mare parte în Districtul Yeokchon-dong Eunpyeong, Seul.
 11. În iunie 2010, a fost numită profesor asociat al Universității Beijing Huajia.
 12. Este activă atât în domeniul divertismentului sud-coreean, cât și în cel chinez.
 13. În perioada școlii primare, apare alături de tatăl său în piesa Les Misérables.
 14. Jang Na Ra a făcut parte dintr-o trupă, a cântat în musicaluri la instrumente și a jucat în multe piese.
 15. Actrița a absolvit facultate în 2010. Aceasta a terminat-o abia după 10 ani, deoarece a muncit încontinuu de la debut, ce a fost făcut după intrarea la facultate.
 16. Și-a făcut debutul în domeniul divertismentului în mai 2001 ca și cântăreață.
 17. Și-a început cariera de cântăreață devenind stagiar și semnând un contract cu agenția SM Entertainment. Cu toate acestea, compania a renunțat la ea, din cauza unor presupuneri că ar fi avut mai puțină popularitate față de ceilalți cântăreți aspiranți sau deloc.
 18. Jang Na Ra a debutat cu albumul First Story și cu piesa de titlu Burying My Face In Tears. Inițial, nu a primit o mare atenție, iar melodia s-a clasat pe locul 12 în clasamentele muzicale.
 19. După ce a apărut în sitcom-ul New Nonstop, aceasta a devenit cunoscută și, astfel, a mai lansat câteva melodii de pe album, Confession și April Story, cântece ce au ocupat prima poziție în mai multe topuri sud-coreene.
 20. Apoi, a devenit MC al emisiunii Music Camp de pe canalul MBC și al talk show-ului Love Story de pe KBS.
 21. În 2002, lansează cel de-al doilea album, intitulat Jjang Nara Vol.2 Sweet Dream. Melodia Sweet Dream a devenit un hit și a fost #1 în clasamentele muzicale. De asemenea, materialul discografic al artistei a fost unul dintre cele mai vândute albume ale anului respectiv.
 22. Datorită succesului pe care l-a avut cu ‘Sweet Dream’, Jang Na Ra a câștigat mai multe premii, inclusiv două daesang-uri la festivitățile ”MBC Music Awards” și ”KBS Music Awards”.
 23. În decembrie 2013, lansează cel de-al treilea album care devine repede numărul 1, dar nu întrece succesul pe care l-a avut cu materialul discografic anterior.
 24. Datorită marii popularități pe care o are în China, și-a început cariera de cântăreață și în acestă țară. Primul ei album chinez a avut un imens succes, iar Jang Na Ra a devenit prima artistă străină care a vândut în China peste un milion de exemplare. A mai lansat 2 albume în 2005 și 2006.
 25. În 2008, lansează albumul Dream of Asia ce cuprinde 26 de melodii în cinci limbi – coreeană, mandarină, cantoneză, engleză și japoneză.
 26. ”Jocurile Olimpice de vară din 2008” au fost susținute în China, iar Jang Na Ra a fost singurul cântăreț non-chinez care a apărut în cântecul destinat olimpiadei, Beijing Welcomes You.
 27. Primul rol l-a avut în sitcom-ul ‘New Nonstop’ și a primit multă atenție datorită imaginii sale drăguțe.
 28. Prima dramă în care a jucat este Successful Story of a Bright Girl (2002) care a înregistrat un record mare la capitolul ratinguri.
 29. Prin cântecul ‘Sweet Dream’ și serialul ‘Successful Story of a Bright Girl’ a cunoscut faima.
 30. Și-a făcut debutul pe marele ecran cu producția Oh! Happy Day.
 31. În 2004, a revenit pe micul ecran cu drama Wedding, iar prin acest serial și-a făcut renumele ca actriță.
 32. A format un cuplu pe ecran cu actorul Jang Hyuk în 3 producții.
 33. În 2005, și-a început cariera de actriță și în China cu drama Bratty Princess. Succesul serialului a făcut-o pe Jang Na Ra să devină un Star Hallyu în China.
 34. Ea și Choi Daniel au format un cuplu pe ecran în 2 drame, Baby Faced Beauty și School 2013.
 35. A jucat rolul principal în adaptarea coreeană a serialului hit taiwanez Fated to Love You. K-drama a fost un real succes în China, având peste 200 de milioane de vizualizări.
 36. Câteva filme în care a jucat: ‘Oh! Happy Day’ (2003/Coreea), Girl’s Revolution (2007/China), Sky and Ocean (2009/Coreea) și Flying With You (2012/China).
 37. Câteva k-drame în care a jucat: Love Is All Around (2004), I Got Married to a Weird Woman (2005), Reincarnation (2005), ‘School 2013’ (2012), ‘Fated to Love You’ (2014), Mr. Back (2014), Hello Monster (2015) și One More Happy Ending (2016).
 38. Până în anul 2016, câștigă 34 de premii la festivitățile de la sfârșitului anului, printre care Cel Mai Bun Artist Nou-Venit, Cea Mai Bună Artistă Nou-Venită, Cel Mai Popular Artist, Top 10 Staruri, Cea Mai Bună Actriță Nou-Venită, Cântărețul Sud-Coreean al Anului, Cel Mai Popular Cântăreț, Cea Mai Bună Cântăreață a Asiei, Premiul Cultural Hallyu, Starul Asiei, Cea Mai Bună Actriță, Premiul de Excelență, Premiul de Popularitate și multe altele.
 39. Face multe activități de caritate. A trimis lapte praf copiilor înfometați din Coreea de Nord și colaborează cu organizația de caritate FHI.
 40. În 2007, a organizat un concert de caritate pentru a-i ajuta pe copii bolnavi de leucemie din China. Fundația Jang a fost înființată din fondurile strânse din timpul întâlnirii fan clubului de la concertul ei de pe 9 iunie. Concertul a avut loc pentru a marca cel de-al 15-lea an de relații diplomatice dintre China și Coreea de Sud.
 41. Este recunoscută pentru frumusețea sa și pentru că nu dă semne de îmbătrânire.
 42. Îi place să citească și să uite la filme.
 43. Știe să danseze, să cânte la ocarină și la flaut.
 44. Vorbește în coreeană, japoneză, mandarină și engleză.
 45. Jang Na Ra este bună prietenă cu Jang Hyuk.
 46. Artistul Jung Joon Young a spus că este fanul ei.
 47. Pe parcursul anilor, au apărut zvonuri că aceasta a avut relații cu Kim Nam Gil, Daniel Choi și Peter Ho, dar agenția le-a dezmințit de fiecare dată.
 48. Anul acesta, a fost prinsă într-o controversă cu actorul Park Bo Gum. Se spunea că cei doi sunt un cuplu, dar ambii au negat zvonul.
 49. Într-un interviu a spus că nu a avut noroc în relațiile de dragoste.
 50. Tipul ideal al actriței este o persoană bună și care să fie sănătoasă.
 51. Jang Na Ra a spus că aspectul nu contează pentru ea. Crede că dacă are prea multe cerințe, îi va fi greu să găsească un bărbat la această vârstă.
 52. Ca tip ideal, l-a ales pe actorul Seo In Guk.
 53. A spus că va juca până la 37 de ani, iar apoi se va căsători. Dacă acest plan nu va merge, va lua în considerare întâlnirile pe nevăzute.
 54. Vrea să aibă copii până la 40 de ani.
 55. Face pilates.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s