CJ ENM își cere scuze în mod oficial pentru controversa ”Produce 101” + anunță ce se va întâmpla în continuare cu X1 și IZ*ONE

CJ ENM Issues Formal Apology Regarding “Produce 101” Series Controversy + Reveals Update On IZ*ONE And X1

În data de 30 decembrie, directorul general de la CJ ENM, Heo Min Heoi, a ținut o conferință de presă, unde și-a cerut scuze în mod oficial pentru controversa legată de manipularea voturilor în seria ”Produce 101”.

Acesta a explicat că CJ ENM va compensa toată lumea care a suferit daune în urma incidentului. Cu privire la IZ*ONE și X1, acesta a declarat că lucrează la planurile de viitor ale trupelor pentru ca acestea să își reia activitățile, iar Mnet va dona toate profiturile obținute unei fundații.

Mai jos este întreaga sa declarație:

Bună ziua. Sunt directorul general al companiei CJ ENM, Heo Min Heoi.

În primul rând, îmi plec capul în fața voastră și îmi cer scuze pentru că v-am dezamăgit atât de mult cu seria de incidente legate de Mnet. Mi se rupe inima când mă gândesc cât au suferit stagiarii ce s-au dedicat cu pasiune pentru a-și îndeplini visul de a debuta. Îmi pare extrem de rău.

De asemenea, îmi pare nespus de rău pentru fanii și telespectatorii care au oferit timpul lor prețios pentru a susține aceste program, prin intermediul voturilor prin mesaje.

Fără niciun fel de scuze, acest incident este vina noastră. În calitate de director executiv, sunt responsabil de absolut tot. Îmi cer scuze încă o dată.

Gândundu-mă la durerea și dezamăgirea pe care ați simțit-o, știu că nicio acțiune întreprinsă nu va fi de ajuns… Totuși, avem de gând să facem tot ce putem pentru ca măcar să reparăm aceste greșeli acum și să tratăm rănile victimelor.

În primul rând, referitor la stagiarii care au suferit prejudicii în urma manipulării clasamentelor programului de audiție de la Mnet, printre care și seria ”Produce 101”, ne vom asuma răspundere și îi vom compensa. Pe lângă compensarea financiară, vom lua măsurile necesare pentru a-i susține în activitățile lor de viitor și vom discuta cu ei referitor la prejudiciile suferite.

Toate profiturile obținute de Mnet prin intermediul programelor manipulate, alături de profitul pe care îl va obție în viitor, vor fi doante. Ne așteptăm să avem un fond de aproximativ 30 de miliarde de woni (aproximativ 25,9 milioane de dolari). Acest fond va fi gestionat de o organizație idependentă internațională și va fi utilizat pentru dezvoltarea activă a industriei de muzică și a răspândirii genului k-pop.

Referitor la planurile exacte de gestionare a fondului, acestea vor fi anunțate odată ce vom finaliza detaliile.

Se vor lua măsurile necesare pentru a îmbunătăți transparența și corectitudinea emisiunilor.

Va fi întrunit un comitet de audiență, în care vor fi și experți străini, iar procesul acestor emisiuni va fi în totalitate transparent. Pe lângă asta, vom modifica codul intern al eticii de difuzare și vom intensifica și trainingul la acest capitol.

Prin urmare, vom verifica dacă au loc acțiuni inadecvate și dacă s-a renunțat la moravurile de bază în scopul unui rating mai bun de audiență.

Referitor la lucrurile care sunt investigate la moment, promitem să cooperăm cu instituțiile de stat până când vor fi eliminate toate bănuielile. În dependență de rezultat, vom lua măsuri stricte pe plan intern, după necesitate. 

Suntem responsbaili în totalitate de acest incident. De asemenea, vom mai oferi toată susținerea noastră pentru ca IZ*ONE și X1 să își reia activitățile. Luând în considerare durerea și presiunea pe care o simt membrii trupelor, alături de opinia fanilor ce susțin reluarea activităților promoționale, vom continua să discutăm planurile lor de revenire cât mai curând posibil. După cum am menționat anterior, Mnet va dona profiturile pe care le va obține din activitățile celor două grupuri.

Mai mult de atât, vom continua să compensăm toate persoanele care au suferit daune în urma acestui incident. Este vina noastră și nu a artiștilor care au debutat sau a stagiarilor. Vă cerem să ne ajutați să îi protejăm, astfel încât să nu mai existe victime. Ne cerem scuze încă o dată tuturor oamenilor care țin la Mnet.”

În continuare, și directorul de comunicații a companiei CJ ENM, Shin Yoon Yong, a răspuns la câteva întrebări. Acesta a spus că nu va dezvălui clasamentul original, explicând: ”Este mai important să nu rănim stagiarii care nu sunt vinovați. Nu i-am ajuta cu nimic dacă vom dezvălui clasamentul fără a ține cont de opinia lor. Chiar dacă va fi descoperit în procesul de investigare, dezvăluirea acestuia ar putea aduce alte daune, așa că nu plănuim să îl afișăm publicului.”

Acesta a continuat: ”Odată ce se vor confirma victimele, vom începe imediat procesul de compensare a daunelor. Probabil se va dezvălui mai târziu cine sunt victimele și cine a primit beneficii, însă noi am decis să nu dezvăluim această informație pentru că le-ar putea aduce daune. Vom disucta cu agențiile lor pentru a aranja măsuri de a susține activitățile de viitor ale artiștilor care au debutat și a celor care au fost eliminați.”

Sihn Yoon Yong a mai spus că nu au informațiile nealterate, din moment ce acestea pot fi accesate doar de directorii de producere.

Întrebat ce planuri au dacă stgiarii eliminați vor dori să se promoveze în IZ*ONE sau X1, acesta a răspuns: ”Nu putem noi să decidem acest lucru, ci agențiile implicate. Vom lua hotărârea doar după ce vom discuta cu membrii și agențiile lor.”

Referitor la trupa IZ*ONE, acesta a comentat: ”IZ*ONE a promovat timp de un an. Trupa și-a stopat temporar activitățile, însă membrele încă sunt legate prin contract. De asemenea, sunt și multe cereri din partea fanilor. Plănuim ca trupa să-și reia în curând activitățile.”

Legat de X1, acesta a dăugat: ”Încă discutăm cu membrii și companiile lor. Nu am ajuns la o decizie finală. Lucrăm la găsirea unei soluții finale, luând în considerare opiniile membrilor și agențiilor. Odată ce va fi confirmată, vom anunța acest fapt.”

Reprezentantul a continuat: ”Sunt membri care au debutat în conformitate cu voturile acumulate. Aceștia au fost afectați și presați pe plan emoțional pentru că li s-au oprit activitățile de promovare. De asemenea, fanii lor au continuat să îi susțină. Vom lua decizia bazându-ne pe acești factori. Încă negociem cu agențiile lor, dar sunt sigur că deja s-a ajuns la o înțelegere de a continua cu aceeași componență. Totuși, nu este confirmat încă acest lucru.”

sursă

Un gând despre „CJ ENM își cere scuze în mod oficial pentru controversa ”Produce 101” + anunță ce se va întâmpla în continuare cu X1 și IZ*ONE

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s