[PERSONAL] Top 20 (sau mai multe) melodii preferate din 2019

Image result for taeyeon spark gif

Ajungem și la „micuțul” meu top cu piese lansate în 2019. Nu vă rețin prea mult cu „vorbe”, așa că dacă sunteți curioși, vă invit să vedeți ce a ascultat Lucy pe parcursul anului trecut!

20. BLACKPINK – Kill This Love

Știu că nu știți, însă BLACKPINK au fost pe prima poziție în topul meu de anul trecut și iată se face că anul acesta au ajuns la coadă. Eu, care am adorat „DDU-DU DDU-DU” și tot mini-albumul ăla, mă așteptam la ceva la fel de fain, însă piesele lansate în 2019 au fost mai slăbuțe. „Kill This Love” e faină, da, „Kick It” și „Don’t Know What to do” sunt și ele bune, însă în timp ce le ascultam, parcă așteptam să vină momentul acela wow care nu a mai venit, din păcate. Piesele sunt bune oricum, ca mai orice melodie lansată de BLACKPINK, de altfel.

19. Suzanne – Unfortunately

Pe Suzanne am descoperit-o din pură întâmplare și m-am îndrăgostit de vocea ei. Dacă nu vă plac baladele deloc, treceți peste, dacă vă plac baladele mai puțin generice, stați un piculeț. Suzanne m-a surprins total cu vocea ei care pur și simplu curgea ca mierea. E atât de fină, calmă și plăcută pentru auz. „Unfortunately” e complet în engleză, cu o pronunție faină și când asculți piesa, ai impresia că îți șoptește fix la ureche. E de nedescris, așa că v-o las mai jos. (OBLIGATORIU LA CĂȘTI )

18. WayV – Love Talk

Of, NCT și toată banda sunt un mess total ultima vreme și asta vine de la mine, persoana care îi susține și le adoră piesele vechi. Ultimele lansări m-au dezamăgit și chiar enervat, iar când i-au mai trântit și pe WayV, credeam că o să-mi ies din minți. Piesa de debut nu mi-a plăcut, nici revenirea și apoi cumva, au scos un mini și acolo era „Love Talk”. Păăăăăi, de ce n-ați început cu asta? Piesa asta e atât de old school, un fel de amestec între k-pop și pop-ul american. În fine, TREBUIE să îi dați o șansă, aveți încredere în mine.

17. DAY6 – Rescue Me

DAY6 este una dintre bucuriile mele în k-pop și vorbesc foarte serios. Pe lângă faptul că scot multe melodii, mai sunt și foarte bune. Da, da, „Sweet Chaos” e faină, dar „Rescue Me” e dementă, la sensul propriu.

16. IU – Love Poem

De ceva timp încoace, IU ne tot tachinează cu lansări din astea scurte, single-uri, mini-albume și când am auzit că în sfârșit revine în 2019, dar NU cu un album normal, mi-am zis că e bătaie de joc. În fine, chiar dacă piesele ei nu sunt pe gustul tuturor, „Love Poem” e o baladă care o să vă ajungă la inimioară. Pianul ăla, vocea ei… nu e nevoie de vorbe în plus.

15. CL –  +REWIND170205+

Vă uimește faptul că imediat ce CL a plecat de la YG a și lansat un album? Nope, nici pe mine. Imaginați-vă câte melodii a scris în tot acest timp cât YG a lăsat-o să se prăfuiască acolo undeva. Aceasta a lansat un album acum câteva luni, iar eu eram cam sceptică cu privire la ce melodii o să scoată. Dar nu trebuie să ne limităm în muzică și tragem concluzii pripite, așa că învățați de la mine. „+REWIND170205+” m-a prins imediat, e foarte catchy și parcă e așa mai nostalgică (de fapt, chiar e). Și „+ONE AND ONLY180228+” e bună, deși îmi sună un pic a manea. Oricum, nu vă speriați de denumirile ciudate, piesele sunt tari de tot.

14. MAMAMOO – gogobebe

Una dintre trupele care mai salvează genul ăsta de muzică. „gogobebe” mi s-a părut un pic banală la prima ascultare, dar apoi vă jur că am avut-o pe repeat tot anul. Știți ce plăcut e să dați cu aspiratorul ascultând-o în căști?

13. CLC – No

CLC anul ăsta…. MAMĂ! Tocmai trei lansări: „No”, „Me” și Devil și toate faine! Nu toate trupele au norocul ăsta, de a lansa atâtea piese bune la rând și mă întreb încotro se uită coreenii. Eu le ador cam pe toate trei în mod egal, dar refrenul de la „No” e un picuuuuț mai catchy, de aia am pus-o pe ea în top. CLC, jos pălăria!

12. (G)I-DLE – Uh-Oh/Lion

Și (G)I-DLE au fost foarte active anul ăsta. La fel, trei melodii („Senorita”, „Uh-Oh” și „Lion” de la „Queendom”). Pe scurt, ce cred eu despre piese: „Senorita” are un refren bombă și un instrumental pe care nu mi l-am putut scoate din cap, dar per total, piesa a fost prea repetitivă și nu s-a lucrat suficient la ea. „Uh-Oh” a fost atââât de diferită de ce au lansat până acum, chiar nu m-am așteptat. După compoziție, ritm, versuri, cred că e cea mai bună piesă de la ele, alături de „Lion” (care are un intro super fain).

11. EXO – Obsession/Baby You Are

SM joacă murdar și neglijează cea mai bună trupă de băieți pe care o  are acum. Nu pot să cred că le-au dat un comeback grăbit cu doar 10 melodii pe album. Dar mă opresc aici cu iubirea mea pentru SM, pentru că pot continua la nesfârșit, însă am un top de terminat. „Obsession” e așa cum spune titlul. Introducerea piesei e unul dintre cele mai catchy sunete auzite de mine anul acesta, serios. Cred că face cât jumătate de piesă. Dar pe lângă melodia promoțională, „Baby You Are” m-a cucerit total și a urcat în topul meu cu melodii de la EXO (un top MARE).

10. Red VelvetPsycho

Red Velvet a fost de neoprit anul acesta. Fetele au lansat trei single-uri în Coreea și vreo două cred în Japonia și toate au fost o harababură totală, în sensul bun. Nu e secret că „Zimzalabim” a șocat jumătate de planetă cu sunetul ăla. Și eu eram la început „Ce?”, dar recunosc că am avut pe repeat melodia și chiar îmi place mult începutul. Umpah Umpah ar fi avut mai mult succes dacă era lansată înainte de „Zimzalabim”, pentru că e o piesă potrivită pentru începutul verii, dar… mm, SM. Șiiii „Psycho”, desigur. Piesa asta a spart topurile și nu în zadar. Cred că doar Red Velvet poate lansa o melodie ciudată, cu ținute groaznice și apoi un hit cu un videoclip și ținute perfecte. Dar pentru asta le adorăm, nu?

9. MONSTA X – Who Do You Love?

Nu știu ce are MONSTA X cu piesele în engleză, dar poate continua, pentru că eu le ador. Am îndrăgit „Play it Cool” imediat și mă gândeam că nu mă vor mai surprinde mai mult de atât, dar apoi au venit cu „Who Do You Love?” și atunci am înțeles că joacă murdar. FOARTE MURDAR. Nu pot descrie în cuvinte cât ador melodia asta și cât de mult mă omoară refrenul ăla.

8. Taeyeon – Four Seasons

Iubirea mea pentru Taeyeon nu e un secret și poate că pare că îmi place tot ce scoate, dar să știți că nu e chiar așa. Îmi place 99% din ce lansează. Taeyeon varianta solo a experimentat mult în ultima vreme și a lansat piese pe care voia ea să le lanseze, fapt pentru care eu o ador și mai mult. Deși eu o prefer mai mult pe melodiile mai energice, „Four Seasons” e totuși prea bună ca să nu îți placă.

7. Red Velvet – Sunny Side Up!

Știu că toți au pomenit piesa asta în stânga și în dreapta, dar cred că e una dintre cele mai faine melodii lansate de Red Velvet vreodată și nu exagerez. E foarte summerish și ok, poate exagerez eu, dar înainte de a mă contrazice, ascultați-o.

6. Baekhyun – Psycho

Știți piesa aia „bonus” de pe albumul de debut al lui Baekhyun? Da, melodia aia demențială. Dacă încă nu ați ascultat-o, atunci, dragii mei, să știți că ați pierdut un an degeaba. Dar nu vă faceți griji, puteți recupera chiar acum!

5. Dreamcatcher – Piri/Deja Vu

Iată și debutul oficial al trupei Dreamcatcher în topul meu. Le ascultam fiecare lansare, dar parcă nu mă prindea niciuna. „Piri” a dat startul și după „Deja Vu” am ascultat toată discografia trupei, așa că acum pot face un top separat și cu Dreamcatcher :)) „Deja Vu” are un refren fire și pe lângă astea două recomand și „Diamond” (dacă are nevoie cineva de recomandări anyways).

4. Chung Ha – Gotta Go

Anul acesta, Chung Ha a scos melodii care să îmi placă și mie. Bine, a scos cele mai faine piese din 2019, să fim serioși acum. A salvat anul și jur că nici nu mă așteptam să scoată o melodie atât de bună ca „Gotta Go”. La început, am și ascultat-o deja pregătită să o închid pe la jumătate… pff, bună glumă, Chung Ha.

3. Taemin – WANT

„Hot Hot”, nici nu știu ce e mai hot, Taemin sau piesa asta care m-a scos din minți. Sinceră să fiu, mă așteptam la o melodie bună, dar chiar nu am crezut că îmi va plăcea într-atât. Știți momentul ăla când ajungeți la refren și înțelegeți că asta e piesa. Eu mai am o chestie, mă întreb dacă mi se întâmplă doar mie, însă când aud o piesă care din prima îmi place EXTREM de mult, încep să zâmbesc și uneori chiar pot să râd. Ei bine, așa a fost cu „Want”. Nu mai menționez versurile. Ce tot spun, BA DA, le menționez!!!

2. Taeyeon – Spark

Purpose” e aproape tot ce voiam de la Taeyeon, un album complex, superb, plin de capodopere (poate că exagerez, dar nici nu voi nega asta). Topul ăsta nu a fost în totalitate sincer pentru că dacă ar fi fost așa, trebuia să am cam vreo 7 piese de la Taeyeon în el, dar nu voiam să vă plictisesc. Însă voi compensa și le voi menționa aici. „Here I Am”, „Gravity” și „Love You Like Crazy” le știam de la concertele ei, dar tot le-am avut pe repeat, în special ultima, care e una dintre cântecele mele favorite de la Taeyeon. „Better Babe” aproape că i-a luat locul lui „Spark” în top și sincer, sunt cam la egalitate, dar am ales s-o includ pe „Spark” pentru că iTunes îmi zice că am ascultat-o mai des. Per total, capodoperă de album. Lucy e fericită!

Mențiuni. Înainte de a vedea cine încoronează acest top, vă prezint câteva piese care nu au reușit să intre în el, dar care erau foaaaarte aproape:

The Boyz – Tattoo

SuperM – No Manners

LOONA – Butterfly

Ailee – Room Shaker

BVNDIT – Dramatic

Piese japoneze: 

Taeyeon – Signal

Taeyeon – Voice

Dreamcatcher – Breaking Out

Taemin – Exclusive

1. Chung Ha – Snapping

Pam-pam, Chung Ha a e regina topului din acest an (sau acel an, pentru că vorbim de 2019). Când am început topul, cam deja știam cine va fi în top 5, dar în comparație cu anul trecut, când eram sigură că BLACKPINK va fi #1, habar nu aveam pe cine să pun pe prima poziție în acest an. Apoi m-am gândit mai bine și mi-am amintit că „Snapping” is my jam și că mi-a plăcut totul la lansarea asta, de la piesă, coregrafie, până la clip și la felul în care arată Chung Ha. Una dintre cele mai catchy piese ale anului și Chung Ha cu siguranță domină scena cântărețelor solo. Iată și cea mai bună lansare din 2019 pentru mine!

Și concluzia de la final! În comparație cu anii precedenți, am inclus mai puține piese b-side, adică din alea non-promoționale. Nu pot să vă spun dacă e bine sau nu. În acest an predomină din nou fetele, ocupând 14 poziții din 20, confirmând încă o dată gusturile mele înclinate spre artistele de genul feminin (sincer să vă spun, am impresia că idolii feminini sunt mai diverși când vine vorba de muzică). Pe plan muzical, 2019 a fost ok, la fel ca anii trecuți, mulți artiști s-au ridicat la așteptările mele și au fost și artiști care m-au surprins.

Descoperiri: Suzanne, Dreamcatcher, Oneus (nu am inclus „Lit” în top, dar mi-a plăcut mult piesa)

Dezamăgiri: Momoland, WINNER, EXO-SC, Brown Eyed Girls

Așteptări pentru 2020: Chung Ha, ITZY, BLACKPINK, MONSTA X, Dreamcatcher, WINNER, noua trupă de fete de la SM

6 gânduri despre „[PERSONAL] Top 20 (sau mai multe) melodii preferate din 2019

 1. xCrush

  Eu încă sunt de părere că, în momentul în care un artist se dezvoltă violent, obține vizualizări și multă atenție, ajunge într-un punct oarecum, mort. Și depinde de el ca artist ce face, fie continuă să crească ori stagnează. BP au avut parte de creșterea asta super maxivă internațional și de aceea toți așteptau ceva BOP de la ele. KLT e o melodie ok, cum ai spus și tu, dar te așteptai cumva la asta.. și totuși se voia altceva. ( Părerea mea este aceeași și în cazul BTS)
  Referitor la CL, până la urmă e CL.. OAO și mie mi se pare manea, dar măcar sună mai bine decât manelele 5gang. ( am fost rea, nu-mi pasă )
  Dacă SM mai lăsa revenirea aia pe bară mult, sigur le mutau fanii sediul în deșert.
  Are rost să menționez că am fost super uimită să văd atația solo artiști în listă? NU SUNT SINGURA NEBUNĂ CARE ASCULĂ ȘI ADORĂ ARTIȘTII SOLO.
  2019 a fost anul artiștiilor solo și ai rookie, nimeni nu poate să nege asta. Atât Taemin cât și Taeyeon, ori Chungha, Baek sau IU au dominat la solo și GIDLE, ITZY, EVERGLOW; SKZ, ATEEZ și Daniel șamd.
  IU este un artist super ciudat :))) dar, într-un fel, nu cred că ar da bine cu un „sistem” normal de lansare.
  DreamCatcher este o trupă, atât de … unică? Mă bucur că îți placccc.
  Debutul WayV a fost, un .. eșec? te înțeleg perfect.
  BTW, fără EverGlow sau SKZ, ok? ciudat? :)))
  Suzanne păzea că vin,,

  Apreciază

  Răspunde
  1. Lucy 2

   Nu mi-am dat seama ca am atat de multi artisti solo :)))) probabil mi se schimba gusturile :))))
   Dun Dun e prima melodie de la Everglow care imi place… și îmi place MULT. Stray Kids nu m-au atras încă, cred ca deja e greu sa fiu impresionata 😀

   Apreciază

   Răspunde
 2. Kaila

  wowwwwwwwww
  NUU CREDDD ai pus 2 balade in topul tau. tuuuuuuuuuu =))))))
  sincer ma asteptam ca taeyeon sa fie pe primu loc
  nu ma asteptam sa pui nici cl =)) pe restu stiam ca o sa le pui in top =)))

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s