Cheska, ex-Fiestar, dezvăluie lucruri tenebre din industria k-pop: neînțelegeri, minciuni, violuri și altele

Image result for cheska fiestar

Fosta membră a trupei Fiestar, Cheska, a spus într-o transmisiune live pe canalul ei de Twitch, cât de tenebră este industria k-pop și a dezvăluit secrete care nu se știau până acum, detalii despre relația cu membrele din trupa ei, experiența pe care a avut-o cu hărțuirea sexuală, sănătatea ei mentală și multe altele. Aceasta a mai spus și de ce a decis să vorbească despre experiența ei personală din această industrie.

„Nu vorbesc despre k-pop pentru că vreau faimă. Vorbesc despre asta pentru că simt că mă ajută să mă lupt cu frica mea, cu depresia, anxietatea, cu tot ce am primit din această industrie. Experiența mea de idol m-a cam distrus.”

Fiestar – unele membre le hărțuiau verbal pe celelalte.

Cheska a spus că a fost hărțuită verbal și terorizată de Yezi și Jei. Un fan a spus că și acesta se ceartă cu prietenii săi, dar apoi se împacă. Cheska a fost de acord, însă a spus că restul membrelor Fiestar nu erau așa.

„Ne certam pentru cele mai stupide motive, gen, de la niște neînțelegeri. Așa că eu eram mereu cea care se ducea la ele și spunea „Cred că nu ne-am înțeles corect una pe cealaltă, îmi pare rău”. Dar ele niciodată nu-și cereau scuze și doar îmi spuneau „ok”. Gen, nu-mi vorbeau deloc.

Și apoi mereu le spuneam că ar trebui să vorbim mai mult, să comunicăm pentru că asta mi se pare a fi soluția problemelor, dar ele îmi spuneau „Nu, nu vreau să vorbesc cu tine”. Uite așa se purtau. „Nu am nimic să-ți spun, nu avem despre ce discuta” și eu le ziceam ”Ce, cred că avem multe de discutat, pentru că nu ne-am înțeles corect.”

În legătură cu membra Linzy, Cheska a spus că era drăguță, dar era și ea o victimă a hărțuirii. „Linzy e frumoasă, e drăguță, dar și ea a fost hărțuită de câteva ori. Toată lumea a fost, cu excepția lui Yezi și Jei”.

Despre membra Cao Lu, Cheska a dezvăluit: „Și Cao Lu a fost terorizată destul de mult. Chiar dacă am spus că e o c*țea fățarnică, nu a greșit cu nimic, e pur și simplu o c*țea fățarnică, după cum a mai spus anterior.

Toată lumea a fost terorizată în trupa asta, cu excepția lui Yezi și Jei. Practic, Yezi era adevărata lideră, care se ascundea după Jei, lidera oficială. Practic eram controlate de mezina grupului. Totul era un haos.

Sinceră să fiu, Cao Lu era destul de deșteaptă. Din câte știu, familia ei e bogată, dar ea nu prea e. Vine dintr-o familie bogată. A devenit foarte populară în China drept artist solo. Nu înțeleg de ce a venit în Coreea pentru a porni de la zero. Dacă ar fi fost SM, JYP sau YG înțelegeam, dar LOEN? Totuși, e deșteaptă, poate de aici vine fățărnicia. Știe cum lucrează totul și știe cum să-i trateze cu respect pe cei mai mari.”

Mai târziu, aceasta a mai vorbit despre cum nu i-a plăcut conceptul abordat de Fiestar.

„Pur și simplu, nu-mi plac piesele de la Fiestar, nu-mi plăceau nici conceptele. Dar cel mai mult nu-mi plăcea cum eram tratată de companie și colegele de trupă.”

Experiența ei cu „Unpretty Rapstar”

Cheska a spus că a primit șansa de a apărea în „Unpretty Rapstar”: „Dacă voiam atenție, m-aș fi dus la „Unpretty Rapstar”, pentru că producătorul emisiunii l-a sunat pe iubitul meu, Lil Boi din GEEKS. Acesta l-a întrebat dacă aș vrea să merg la „Unpretty Rapstar” și eu am spus că nu vreau. Producătorul voia să discute cu mine și m-a întrebat: „Ești sigură? Nu vrei să te mai gândești?” și eu am spus că „Nu, nu vreau.”

Despre „Unpretty Rapstar”, Cheska a dezvăluit: „9/10 dintre rapperii de la emisiune au versurile scrise de altcineva. Nu-și scriu propriul rap. Nu m-am dus la emisiune pentru că nu îmi place. E manipulată și pune accent doar pe prestație. Cineva își scrie versurile, altcineva îți face ritmul, iar tu doar interpretezi piesa. Asta e tot. Eu nu pot face asta. Dacă aș fi vrut să evoluez cu propria mea piesă, mi-ar fi luat o lună sau două până aș fi terminat-o de scris. Atât îmi ia să creez o melodie. Însă pentru această emisiune, trebuie să fii foarte rapid. Uneori, versurile trebuie să fie scrise, într-o zi, în trei sau într-o săptămână.”

Un spectator a întrebat-o ce crede despre IU, din moment ce erau sub aceeași companie.

„A fost foarte distractiv să lucrez cu IU, chiar era partea cea mai tare. Vă spun sincer, e foarte frumoasă și drăguță, dar trebuia să stau departe de ea din cauza mezinei Yezi, care era invidioasă pentru că IU m-a menționat pe Twitter și am început să devin mai populară. Yezi se purta urât cu mine, la fel și restul fetelor, iar eu voiam ca trupa să fie lângă mine, așa că am ales Feistar în locul lui IU. Trebuia să stau departe de ea pentru a supraviețui în trupa aia.”

Despre interacțiunile negative cu trupele de băieți

Un spectator a întrebat-o dacă a avut vreo experiență neplăcută cu trupele de băieți, iar Cheska a fost foarte directă cu răspunsul ei: „Sunt unii idoli k-pop din trupele de băieți ce vor să se culce cu tine.”

Despre datoria față de companie

Cheska a confirmat spusele lui Cao Lu și anume că timp de ani întregi nu au făcut niciun ban.

„E adevărat. Timp de ani întregi, nu am primit un bănuț. Aceasta spune că primea 500$, poate 460$ pe lună, însă acești bani pe care îi primeam, trebuia să îi dăm înapoi companiei, pentru a ne răsplăti cu datoriile. Practic, era un împrumut. Nu știu dacă și ea trebuia să întoarcă banii înapoi, însă eu da. Era o tâmpenie.

Nu aveam timp să vorbim despre astfel de lucruri. Eram mult prea ocupate pentru a discuta despre bani. Știți, încercam și noi să devenim populare. Aș vrea să spun că munceam din greu pentru fani, însă, pur și simplu, făceam tot ce puteam pentru a deveni faimoase și a câștiga bani. Însă, nu prea știam cât de mulți bani făceam și chestii de genul, pentru că eram prea ocupate zi de zi să mergem la lecții de canto, de dans, la sală și toate astea.”

Oamenii devin idoli pentru că li se pare distractiv asta?

„Da. Jei, lidera, a devenit un idol pentru a fi populară. Dar pentru că e distractiv…? Eu voiam să fiu a doua BoA pentru că mi se părea distractiv. Dar nu m-am distrat, a fost groaznic. Sunt sigură că sunt mulți oameni care vor să devină idoli pentru că li se pare interesant asta.”

Cheska a mai spus și că o înțelege foarte bine pe Taeyeon: „Îmi pare rău pentru Taeyeon. Mi se pare că a trecut prin multe, dar nu poate să vorbească despre asta. Dacă aș fi prietenă cu ea, simt că am avea multe de discutat.”

Întrebată de cum se descurcă idolii feminini când le vine ciclul, Cheska a povestit una dintre experiențele sale: „În timp ce filmam pentru „Weekly Idol”, mi-a venit ciclul și a început să mă doară și stomacul. M-am uitat la stilista mea și aceasta m-a înțeles, după care le-a spus celorlalți să întrerupă filmările. Aceasta a mers să-mi cumpere niște absorbante și lenjerie intimă.”

Cheska a mai dezvăluit și o poveste extrem de neplăcută, despre hărțuirea sexuală și violurile ce au loc în industria coreeană de divertisment.

„Am trecut prin toate momentele proaste, chiar am făcut-o, cu excepția hărțuirii sexuale. În industria de divertisment se hărțuiește sexual la tot pasul, dar eu nu am trecut prin asta… De fapt, nu. Mint, am fost hărțuită sexual.

E dezgustător, să știți. Imediat cum am venit în Coreea, am fost manipulată. Nu vreau să spun asta, dar am fost violată. Nu cred că am povestit cuiva despre asta. Dacă mă urmăriți pe Instagram, am postat o chestie acolo pe care nu voiam să o distribui. E momentul când am fost violată. Mdaa…”

„Practic am trecut prin toate momentele negative din k-pop. Nu vreau ca oamenilor să le pară rău pentru mine, pentru că sunt o fată puternică, sunt o femeie puternică. Sinceră să fiu, nu am vrut să o spun pentru să ar afla părinții mei despre asta.

Totuși, el era drăguț, așa că e în regulă. Eram manipulată, fiind prima dată când am venit în Coreea. Eram sub o altă companie, nu LOEN. Totuși, mda… era un gunoi.

Simt că am devenit mai puternică după ce am trecut prin asta, pentru că știu că multe fete trec prin asta, la o vârstă fragedă. De aceea, știu că aș putea să le ajut pe fetele care sunt hărțuite sexual.

Eram tânără și nu știam ce să fac. E un un subiect dificil pentru mine. Niciodată nu știi cine a trecut prin momente grele. Niciodată nu știi cine a fost violat. Asta a fost acum 9 ani, când am venit pentru prima dată în Coreea, așa că deja mi-am revenit. De aceea nu mai plâng când vine vorba de asta. Dar o făceam des înainte. Pentru că nu mă plăceam, nu mă iubeam, mă gândeam că sunt murdară.”

Cheska a mai vorbit și despre contractul ei de idol și faptul că părinții ei nu s-au deranjat să-l citească.

„Citesc oare părinții contractele pe care le semnează copiii lor? Nu, sunt foarte lungi. Gândiți-vă un pic, copilul vostru vrea enorm de mult să devină un idol k-pop și compania vă trimite un contract extrem de lung. Aceasta spune că va face totul pentru el. Îl veți semna ori nu? Îl veți citi pe tot? Fiecare pagină? Poate voi ați face-o, părinții mei nu au făcut-o.”

„L-aș lăsa oare pe copilul meu să devină un idol? Nu. I-aș da o palmă dacă ar spune asta. L-aș pălmui la fund până la sânge. Poate fi un dansator, pianist, orice, numai nu un idol k-pop”, a mai spus Cheska.

De asemenea, când a fost întrebată dacă știe vreo trupă de idoli ce nu se înțelege, Cheska a vorbit despre Girls’ Generation: „Girls’ Generation. Știu că nu se înțelegeau. Dacă ești în industria k-pop sau ești un stagiar, auzi tot felul de zvonuri, de exemplu, că acel idol și-a făcut operații estetice sau această trupă nu se înțelege prea bine. Managerii discută între ei, răspândesc bârfe și așa aflăm și noi.”

Cheska a mai spus și că LEON Entertainment a forțat-o să mintă: „Compania mea a mințit spunând că m-am născut în SUA, așa că trebuia să mint și eu. M-am născut în Seul, dar m-am mutat în Birmingham, Alabama, la vârsta de 2 ani. Am locuit acolo de atunci. Compania m-a făcut să mint pentru că voiau ca lumea să creadă că m-am născut în SUA și asta a fost nașpa, pentru că și familia mea a fost nevoită să mintă.”

Cheska a mai fost rugată să spună ce idoli a întâlnit și i s-au părut foarte drăguți și politicoși:

”IU, Brown Eyed Girls, Lime din Hello Venus, Kyungri din Nine Muses, Sandara Park, G-Dragon, CL, TWICE, EXO, VIXX, BTOB. Nu le-am văzut niciodată pe fetele din BLACKPINK, dar am auzit că sunt foarte frumoase și slabe. Membrii Block B sunt drăguți, dar nu-mi place Zico. De asemenea, băieții din NU’EST sunt drăguți. Fetele din Rainbow nu arată deloc ca niște vedete. Cele din Ladies’ Code și Crayon Pop sunt, de asemenea, drăguțe.”

Cheska a vorbit din nou despre Yezi: „Yezi e drăguță, dar nu mă plăcea. Se purta nașpa cu mine, dar e o persoană bună. Nu i-am greșit cu nimic, însă cred că mă vedea ca pe o rivală și mă ura din cauza asta. Am încercat să o fac să mă placă, dar nu a mers. Însă mda, e o persoană bună, însă nu era cu mine. Se purta ca o c*țea cu mine.”

sursă

3 gânduri despre „Cheska, ex-Fiestar, dezvăluie lucruri tenebre din industria k-pop: neînțelegeri, minciuni, violuri și altele

 1. • julia is in the zone •

  Asta ii foarte trist.
  Si mai vin astia cu “de ce este atat de obosit(a), doar canta si danseaza. De ce le-ar cauza asta depresia?”. “Sunt idoli, pentru asta au debutat. Ei trebuie sa cante si sa danseze pana lesina.”
  Niciodata sa nu urasti sau sa critici un idol fara a-i cunoaste situatia.
  Un zambet poate ascunde diferite probleme, frici si tristete!
  Imi pare foarte rau pentru ea! Nimeni nu ar trebui sa treaca prin asa ceva, mai ales la o varsta frageda!

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s