Jay Park, pH-1, Jae din DAY6, Mark din GOT7, Eric Nam și alții susțin mișcarea Black Lives Matter

DAY6’s Jae, pH-1, And Crush Donate In Support Of Black Lives Matter Movement

Mai mulți artiști sud-coreeni și-au arătat susținerea pentru mișcarea Black Lives Matter.

Pe 31 mai, Mark din GOT7 a distribuit o captură de ecran cu donația sa de 7000$ făcută pentru Fondul memorial al lui George Floyd, pornit de fratele acestuia, Philonise Floyd, care va fi utilizat pentru grija, educația și beneficiile copiilor săi.

Tot pe 31 mai, Jae din DAY6 a postat un link prin intermediul contului său de Twitter care duce la un website cu informații cu privire la mișcare, alături de o captură de ecran cu donația sa de 1000$ făcută la Fondul Libertății din Minnesota. Fondul are misiunea de a „plăti cauțiunea și taxa de imigrare pentru persoanele care nu-și permit acest lucru și care doresc să oprească întemnițarea pe bază de discriminare, constrângere și opresiune”.

pH-1 a postat și el pe Twitter un link către petiția în care se cere dreptate pentru George Floyd.

Pe 31 mai, acesta și-a arătat din nou determinarea de a afla mai multe despre mișcare. pH-1 a postat un link spre un website cu informații despre mișcarea Black Lives Matter și a dezvăluit că a donat suma de 3000$ fondului Black Lives Matter, adăugând: „Fac tot ce pot pentru a ajuta și a susține mișcarea”.

„Ultimul meu tweet a cauzat nedumeriri. La moment, a luat amploare mișcarea „Fără dreptate, fără pace”, dar sper că violența nu va deveni răspunsul pentru orice. Cu siguranță, voi continua să învăț mai multe și să vorbesc despre asta.”

Black Lives Matter este o mișcare civică ce militează pentru oprirea violenței și a rasismului sistematic împotriva comunității de culoare, inclusiv brutalitatea poliției și omorârea oamenilor de culoare. Mișcarea a luat amploare din nou după ce săptămâna trecut, George Floyd, un om de culoare neînarmat, și-a pierdut viața, după ce a fost ținut la pământ cu piciorul de către un ofițer de poliție din Minneapolis. În urma acestui incident, națiunea a fost împânzită de proteste și tot mai mulți oameni donează pentru susținerea mișcării.

Alți artiști sud-coreeni care și-au arătat susținerea pentru mișcare sunt Jay Park, ce a donat 10 000$ și a vorbit despre subiect prin intermediul contului său de socializare, Tiger JK și Amber din f(x).

„Mă rog în această dimineață pentru George Floyd și mișcarea națiunii. Suntem o familie.”

„Noi trebuie să fim schimbarea. Trebuie să ne asigurăm că suntem auziți”.

De asemenea, și Eric Nam și-a exprimat opinia pe contul său personal de Instagram, scriind următoarele:

„Nu contează culoarea pielii tale, asta te afectează pe tine. RASISMUL NU A MURIT. George și Ahmaud sunt doar doi dintre numeroșii oameni de culoare ce și-au pierdut viețile fără rost. Semnați petițiile, făce-ți-vă auziți și tot ce puteți.”

sursă (1) (2) (3)

4 gânduri despre „Jay Park, pH-1, Jae din DAY6, Mark din GOT7, Eric Nam și alții susțin mișcarea Black Lives Matter

 1. jwalker

  Loco, Justhis, Gray, Kid Milli, Simon, Paloalto, Ugly Duck, DeVita, Hwimin ( doar ca sa mai numesc si altii ce s-au implicat si donat) 🙏 Foarte bine ca nu uita si se implica cand persoanele ce au infiintat cultura de pe urma careia au o cariera acum au nevoie de ajutor. E strigator la cer ce se intampla !!!! Culoarea pielii NU ar trebui sa fie un motiv pentru ca cineva sa-si piarda viata. Ai atentate (atat de multe exemple) cauzate de americani ALBI in scolii sau biserici, individul in cauza e arestat fara nicio problema. In schimb, daca culoare pielii nu e ‘pe placul ‘politiei, risti sa fii omorat in somn ‘am gresit persoana’, ajungi sa fii omorat in timp ce iesi la un alergat in cartierul tau pentru ca doi idioti ALBI asa au avut chef. Cine nu a vazut clipul cu atentatul asupra lui George, nu-l recomand pentru persoanele ce nu pot suporta sa vada un asemenea continut. Se scurge practic viata dintr-un om si scarba aia, monstru pentru ca om nu poate fi numit, refuza sa-si ridice genunchiul. 🤬

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
   1. jwalker

    si ar trebui sa ma linisteasca intr-un fel ideea ca rasismul e ceva global? in niciun caz, sunt perfect constienta de asta, DAR acum e vorba despre o parte a Americii care a avut parte de tratamentul acesta de sute de ani. Rasismul e foarte bine inradacinat in sistemul de acolo si pentru asta au iesit oamenii in strada. Ai americani albi ce au condus atentate in scoli si arestati fara nici cea mai mica problema si americani de culoare omorati in timpul unui raid al politiei la ‘o adresa gresita’. Si asta e doar un exemplu.

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s