12 melodii kpop ale căror concepte au ca inspirație animalele sălbatice

Laissez-le sortir: 12 chansons K-Pop inspirées des animaux qui embrassent le côté sauvage

Există numeroase melodii inspirate din regatul animal iar metaforele animale prezente în versuri au o simbolistică aparte.

În timp ce multe cântece utilizează pasări ca un simbol al libertății sau pisici ca simbol al senzualității, câțiva artiști kpop au dus tema animalelor la un nivel superior îndrăznind să îmbrățișeze latura lor cu adevărat sălbatică.

Acești artiști nu sunt inspirați de animalele sălbatice doar pentru versuri ci și pentru crearea unor videoclipuri și coregrafii geniale. De la lei la tigri sau de la aligatori la șerpi aceste 12 melodii ne transpun în fascinanta lume a animalelor.

 • Puma” – TXT

 • Lion” – (G)I-DLE

După cum bine știți leul este denumit „regele junglei” însă (G) I-DLE a reinventat această felină măreață la rangul de regină. Grupul a prezentat melodia „LION” pentru finala emisiunii „Queendom„, prin urmare este normal să îmbrățișeze tema regalității, dar în videoclip fetele se apleacă spre partea sălbatică a acestui concept: lidera Soyeon înconjurând cu înverșunare o cușcă, Minnie stând pe un piedestal în mijlocul unor săgeți căzute. Degetele lor poartă bijuterii aurii asemănătoare unor gheare. Anturate de dansatori care au adoptat stilul felin, grupul urcă o scară grandioasă pentru a sta lângă o imensă statuie a unui leu, reafirmându-și astfel regatul.

 
 • Wolf” –EXO

 
 • Gorilla” – Pentagon

 • Tiger Eyes” – Sujeong (Lovelyz)

 • Snake” – A-JAX

Într-unul dintre cele mai amuzante videoclipuri trupa A-JAX ne povestește despre o fată distantă și rece ca un șarpe care nu-și lasă prietenii să se apropie de ea. Băieții au găsit defapt o femeie șarpe bolnavă în pădure, pe care încearcă să o readucă la viață, apoi încearcă să-i câștige inima, doar că încep să dispară unul câte unul… Fosta membră Rainbow, Go Woori, a preluat acest rol comic. 

 • Paradise Lost” – GaIn (Brown Eyed Girls)

Membra Brown Eyed Girls propune o versiune complet diferită a unui șarpe. Cântecul reinventează istoria primilor doi oameni în grădina Edenului doar că este prezentată din punctul de vedere al Evei. Totuși, în versiunea lui Ga In, Eva nu a fost ispitită de un șarpe: șarpele făcea parte din Eva însăși. Această performanță puternică arată faptul că Eva și-a ales propria soartă, iar Ga In explorează această metaforă transformându-se într-un șarpe în videoclip cu o coregrafie total fascinantă și de șapte. 

 

 • Black Swan” –BTS

 
 • Lion Heart” – Girls ‘Generation

Acest hit al trupei Girls’ Generation înfățișează interesul iubitor al femeii ca un leu care, de îndată ce captează inima unui bărbat, trece la următoarea pradă – în timp ce e sclav al instinctului lor animal, membrele își doresc să îi îmblânzească inima-leu. Videoclipul în stil retro urmărește această poveste atunci când fetele flatează literalmente un bărbat-leu, înainte de a-l părăsi comic odată ce își dau seama că flirtează cu toate.

 
 • Kangourou” – Triple Position

 
 • Wolf baby” – TRCNG

 
 • Alligator” – Monsta X

Nu există mod mai bun de a termina această listă decât cu o melodie energetică marca Monsta X. Băieții joacă un joc periculos de seducție în „Alligator” care descrie o relație în care simt că sunt târâți într-o mlaștină și scufundați sub apă. Videoclipul prezintă o mlaștină care se umple cu apă pentru a crea o secvență de dans dramatic, la sfârșitul piesei, în mijlocul focului. De asemenea, uitați-vă la această superbă mașină cu imprimeu de aligator! 

 

BONUS: „Dinosaure” – AKMU

Nu discriminăm animalele dispărute! Akdong Musician au îmbrățișat imposibilul în „Dinosaur” reflectând asupra fricii copiilor de dinozauri. În clip, cuplul frate-soră se confruntă cu animalele temute care apăreau în coșmarurile lor. Acum, cei doi caută dinozauri într-o aventură fantezistă gratuită în altă lume.

 

 

 

Sursa: kpop-today

Un gând despre „12 melodii kpop ale căror concepte au ca inspirație animalele sălbatice

 1. Pingback: 12 melodii kpop ale căror concepte au ca inspirație animalele sălbatice — K-POP ROMÂNIA | Mon site officiel / My official website

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s