Top 10 K-drame cu cele mai mari ratinguri de pe canalele publice

În fiecare an sunt difuzate multe drame coreene, însă nu toate obțin rezultate impresionante de audiență. Acest articol va vorbi despre cele mai bune 10 drame din istoria difuzării publice sud-coreene.

Emisiunile publice și emisiunile difuzate prin cablu sunt evaluate diferit între ele și, ca atare, nu pot fi în aceeași listă. Canalele publice sunt canale gratuite, cum ar fi SBS, KBS1, KBS2, MBC și EBS. Pentru dramele difuzate pe aceste canale, ratingurile sunt calculate în raport cu publicul care au acces la programele gratuite, în timp ce dramele difuzate prin cablu sunt cei care au abonamente la canale de televiziune cu plată.

De asemenea, pe canalele publice se difuzeze mai puține drame, deci este mult mai ușor să obțină ratinguri mai mari. Media este de obicei în jur de 20-25%.

(P.S. Netflix, Viki și alte servicii de abonament online nu sunt incluse)

10. Jewel in the Palace (57.8% – MBC)

MBC To Produce Drama Based On Descendants Of Main Character In “Jewel In The Palace” | Soompi

Anul apariției: 2003-2004

Bazată pe o poveste adevărată despre o fată din dinastia Joseon, Jang Geum (interpretată de Lee Young Ae), care a devenit prima femeie medic suprem regal. În ciuda faptului că a fost de spiță joasă, aceasta a depășit discriminarea socială și a început ca bucătar regal, devenind ulterior medic regal, apoi în cele din urmă medicul responsabil de rege. Această dramă a marcat începutul valului Hallyu, deoarece a devenit populară și în străinătate.

9. Eyes of Dawn (58.4% – MBC)

Eyes of Dawn - Wikipedia

Anul apariției: 1991-1992

Drama spune povestea a trei tineri coreeni din perioada colonială japoneză până la războiul coreean. Aceasta a atras atenția asupra unor aspecte precum crimele din războiul japonez și tragediile provocate de diviziunile ideologice ale Coreei. K-Drama a fost una dintre primele drame filmate în întregime înainte de difuzare și a fost cea mai mare producție de televiziune coreeană din vremea sa, întrucât a avut multe remake-uri în China și Filipine.

8. Emperor Wang Geun (60.2% – KBS1)

Emperor Wang Gun (2000) - MyDramaList

Anul apariției: 2000-2002

Această dramă vorbește despre viața împăratului Wang Gun (interpretat de actorul Choi Soo Jong), fondatorul dinastiei Goryeo. Momentul în care înfățișează sfârșitul lui Gung Ye a înregistrat cel mai mare rating din toate timpurile. K-drama a avut 200 de episoade și a fost difuzată în perioada 1 aprilie 2000 – 24 martie 2002.

7. Sons and Daughters (61.1% – MBC)

Son and Daughter - AsianWiki

Anul apariției: 1992-1993

Această dramă vorbește despre discriminarea dintre bărbați și femei prin povestea lui Lee Kwi Nam (Choi Soo Jong) și Lee Hoo Nam (Kim Hee Ae), care sunt gemeni de sex opus. Mama lor îi tratează inegal. Drama are 63 de episoade.

6. A Sunny Place of the Young (62.7% – KBS2)

A Sunny Place of the Young (1995) - MyDramaList

Anul apariției: 1995

Această K-drama descrie sfârșitul anilor ’80, având ca teme principale ambiția și trădărea între tinerii care doreau să aibă succes în satul minier din Sabuk.

5. Hur Jun (63.5% – MBC)

Hur Jun (TV series) - Wikipedia

Anul apariției: 1999-2000

Bazată pe o poveste adevărată, Hur Jun (jucat de actorul Jeon Kwang Ryul) a fost copilul nelegitim al guvernatorului din Phenian și a fost liderul unei benzi de contrabandă. Când a fost prins, tatăl său a aranjat ca Hur Jun și mama să plece în Gyeongsang. Aici l-a cunoscut pe Dr. Yoo (Hwang Soo Jung) și a descoperit că este foarte atras de medicină. Viața lui ia o întorsătură completă și devine medicul regelui. În străinătate, a fost difuzată în anul 2005 și a fost cea de-a doua dramă iubită de public după Jewel in the Palace. Hur Jun a fost adesea numită versiunea masculină a dramei Jewel in the Palace.

4. Sandglass (64.5% – SBS)

Sandglass (TV series) - Wikipedia

Anul apariției: 1995

K-drama spune povestea a doi bărbați a căror prietenie este pusă la încercare între anii 1970 și 1980, una dintre perioadele tumultuoase din punct de vedere politic ale Coreei. Park Tae Soo (Choi Min Soo) devine gangster și Kang Woo Suk (Park Sang Won) dorește să devină procuror. Această dramă a fost un fenomen atât de mare încât unele magazine și companii au închis mai devreme, astfel încât lucrătorii lor să poată pleca acasă la timp pentru a o urmări. O scuză folosită frecvent în acel an în Coreea a fost: „Ne pare rău, Sandglass este în seara asta”. Este considerată una dintre cele mai semnificative drame din toate timpurile și a fost lăudată pentru portretizarea realistă a Răscoalei din Gwangju.

3. What Is Love? (64.9% – MBC)

What is Love - AsianWiki

Anul apariției: 1991 – 1992

Acest serial se concentrează în jurul a două familii cu valori contrastante. Una este conservatoare și patriarhică, cealaltă este modernă și realistă. Drama prezintă în mod comic problemele care apar pe măsură ce aceste două familii devin socri. Drama s-a difuzat pe canalul SBS în perioada 23 noiembrie 1991 – 31 mai 1992.

2. First Love (65.8% – KBS2)

First Love (TV Series 1997– ) - IMDb

Anul apariției: 1996 – 1997

Spune povestea de viața a doi frați, Chan Hyuk (Choi Soo Jong) și Chan Woo (Bae Yong Joon), care se împrietenesc cu o fată dintr-o familie bogată pe nume Hyo Kyung (Lee Seung Yeon). Deși ambii frați vor dezvolta sentimente pentru ea, Hyo Kyung se îndrăgostește de Chan Hyuk. Relația lor este sever testată de mai multe greutăți de-a lungul mai multor ani, inclusiv opoziția extremă a tatălui și a unchiului ei.

1. You and I (66.9% – MBC)

You and I (TV Series 1997–1998) - IMDb

Anul apariției: 1997 – 1998

Park Jae Chul (Choi Bool Am) este un marinar bătrân și are trei fii și o fiică, Dong Kyu (Park Sang Won), Young Kyu (Cha In Pyo), Sang Ok (Seo Yoo Jung) și Min Kyu (Song Seung Heon). Dong Kyu este un om muncitor și poartă responsabilitatea ca cel mai mare din familie. Este îndrăgostit de Yoon Su Kyung (Choi Jin Shil). Young Kyu nu visează altceva decât bani și se căsătorește cu o fată bogată. Sang Ok este singura fată din familie și este studentă la facultate. Min Kyu este un băiat liniștit și introvertit. Se îndepărtează de familie pentru că este tulburat de faptul că are o altă mamă. Deși este un pictor talentat, nu își folosește prea mult talentul.

Sursa: koreaboo.com

Un gând despre „Top 10 K-drame cu cele mai mari ratinguri de pe canalele publice

  1. Pingback: Cele mai urmărite k-drame de pe canalul SBS de până acum | K-POP ROMÂNIA

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s