[Personal] Top kdrame preferate din 2020

Anul 2020 a fost unul bogat din punct de vedere al kdramelor, cu scenarii bine gândite și actori pregătiți în orice moment să te facă să te îndrăgostești iremediabil de ei.

Nu pot spune că am vizionat foarte multe însă aș vrea să împărtășesc cu voi un mic top al serialelor mele preferate lansate în acest an. Trebuie să recunosc că nu mi-a fost deloc ușor să mă decid care mi-a plăcut cel mai mult, le-aș fi pus pe toate pe primul loc, însă dacă e clasament trebuie să fie și un câștigător, nu?

17. Extracurricular

Un serial marca NETFLIX, „Extracurricular” se axează pe o realitate crudă pentru câțiva elevi de liceu care au cunoscut mai devreme față de alții „grija zilei de mâine”. Cu un scenariu oarecum clasic (povestea dintre tocilarul și bătăușa clasei) care de fapt ne introduce puțin în lumea mafiei unde niște liceeni sunt prea cruzi pentru această zonă însă acest lucru nu îi împiedică. Kim Dong-Hee a avut de interpretat un rol destul de greu pentru o persoană la început de carieră (acesta fiind al treilea rol al său) însă mi s-a părut că s-a descurcat destul de bine. Același lucru pot spune și despre colega lui, Park Joo-Hyun. Motivele pentru care am ales să pun acest serial pe ultimul loc sunt scenariul și faptul că are doar 10 episoade.

 

16. „Meow: The secret boy”

Meow-The Secret Boy.jpg

Nu sunt o mare fană a pisicilor însă parcă mi-aș dori să am una ca Hong Jo. Pe alocuri amuzant, pe alocuri trist, serialul a avut un scenariu foarte drăguț, intriga a cam lipsit însă jocul actoricesc al lui L din INFINITE mi-a captat toată atenția. Expresiile lui faciale sunt absolut adorabile. Într-o oarecare măsură m-am regăsit în personajul lui Shin Ye Eun, Kim Sol A. Puțin cam prea romantic pentru gusturile mele, însă L te face să te îndrăgostești fară doar și poate de el.

 

15. „My Holo Love”

„My holo love” m-a atras datorită ideii de hologramă. Nu mă dau în vânt prea tare după serialele romantice însă în timp ce mă uitam mi se părea interesantă ideea unei relații dintre ceva ce este creat cu ajutorul inteligenței artificiale și o ființă umană. Yoon Hyun Min având atât rolul hologramei, cât și al creatorului este un bun exemplu al faptului că te poți îndrăgosti de o persoană doar datorită comportamentului său față de tine, iar acest lucru l-a evidențiat foarte bine Ko Sung Hee prin personajul său.

 

14. Born Again

Drama 2020] Born Again, 본 어게인 - k-dramas & movies - Soompi Forums

Pornind de la ideea de renaștere, cele trei personaje principale ne arată viața curentă și viața anterioară și modul romantic în care acestea se leagă indiferent de perioada de timp. Povestea de dragoste specifică secolului trecut pentru mine a fost mult prea dulce, însă scenele de criminalistică din prezent au fost salvarea mea. Jang Ki Yong, Jin Se Yun și Lee Soo Hyuk au format un triunghi amoros plin de mistere care ne învață că sentimentele amestecate nu aduc decât confuzie, o confuzie din care nu pot ieși toți fericiți.

 

13. Missing: The Other Side

Despre fantome se crede că ar bântui prin lume, prin locurile prin care au fost și de care sunt atașate. Dar dacă de fapt au un loc unde locuiesc pentru o perioadă de timp? Kim Wook (Ko Soo) ne introduce în lumea aceasta misterioasă chiar și pentru el. „Missing: The Other Side” are un scenariu interesant chiar dacă intriga nu este foarte pronunțată, iar acțiunile și chiar și unele replici devin previzibile la un momendat. E unul dintre serialele în care mi-a plăcut mai mult de două personaje secundare decât cel principal, Shin Joon-Ho (Ha Joon) și Thomas (Song Geon-Hee), dar per total este o kdrama bună care merită vizionată.

 

12. Mystic Pop-up Bar

Mystic Pop-up Bar-mp01.jpg

Ca și serialul anterior, subiectul despre lumea de dincolo este unul care mi se pare interesant deoarece nefiind un domeniu cunoscut omului, fiecare își poate da cu părerea și îmi place să văd diferite viziuni ale acestei părți ale vieții. Un alt aspect care mi-a plăcut foarte mult a fost alternanța dintre timpul prezent și cel trecut, 500 de ani fiind totuși o perioadă mare. Micuțul bar care se deschide doar noaptea se poate asemăna cu omul care oricât de mic ar părea ascunde multe mistere. Sung-Jae din BTOB a avut un personaj cu un destin trist, dar norocul a fost în final de partea lui. O replică care mi-a dat de gândit a fost „Dragostea ar trebui să fie precum soarta”.

 

11. Memorist

Memorist-KD-GP1.jpg

Mintea umană este încă un mister și pentru cercetători, iar memoria clar este o mare parte din acest mister. Cum ar fi dacă cineva ar putea să îți vadă amintirile numai atingându-te? Chiar și pe cele uitate? Yoo Seung-Ho a dat viață polițistului Dong Baek care are supranaturala putere de a citi memoria. Serialele polițiste încă ocupă un loc important în inima mea, iar dacă ne legăm și de crime în serie deja m-a cucerit. De fiecare dată când mă gândesc la această dramă îmi vine în minte și „My strange hero” unde Yoo Seung-Ho a avut de jucat tot un personaj cu o putere ciudată.

 

10. Backstreet Rookie

Primul episod abia apăruse și mi s-a părut de-a dreptul amuzant și am continuat să mă uit la el în curs de difuzare (ca majoritatea serialelor din această listă :)) ). Mi-a plăcut foarte mult determinarea, de pe tot parcursul serialului, a lui Jung Saet Byul și m-a amuzat modul paralel de a fi a lui Choi Dae Hyun față de toate semnalele ei. Cred că mi-ar fi plăcut să văd mai multă comedie însă nu mi-a displăcut nici cât a fost. Choi Dae Hyun și Jung Saet Byul au fost foarte adorabili jucând împreună.

 

9. Itaewon class

Itaewon Class-mp1.jpg

O poveste cu o multitudine de lecții de viață este cea a lui Park Sae Ro Yi. Poate că pentru început nu pare a fi cel mai bun exemplu de urmat însă cu ajutorul colegilor de la pub-ul său, DanBam, reușește să realizeze că răzbunarea nu este cel mai important lucru în viață. Atunci când fiecare vrea să își depășească condiția și să fie mai bun decât este, serialul ne învață că fară prieteni și fară încredere în forțele proprii ne putem pierde în lumea aceasta mare în care uneori trebuie să te aliezi cu dușmanul că să reziști. Cred că aici este unul dintre puținele cazuri în care nu mi s-a părut că personajele principale ar forma un cuplu frumos, ea prea impulsivă pentru el, iar el prea încăpățânat pentru orgoliul ei, nu puteam să văd nicio punte comună, dar până la urmă a fost.

 

8. 365: Repeat The Year

De mulți ani se vorbește despre întoarcerea în timp, iar acest serial a abordat tocmai acest subiect, cu o metoda inedită de a întoarce timpul. Atunci când 10 oameni fac cunoștință cu o serie de crime, unde frica că fiecare ar putea fi următoarea victimă, o scriitoare de romane polițiste și un detectiv se aliază pentru a rezolva misterul. În final, Shin Ga Hyun (Nam Ji Hyun) și Ji Hyung Joo (Lee Joon Hyuk) au descoperit că în spatele unei aparente minuni se ascunde un adevăr crud și sfâșietor la care nici măcar nu s-ar fi gândit. Am simțit suspansul pe parcursul fiecărui episod, curiozitatea facându-mă să fiu nerabdătoare să văd cine și cum își va găsi sfârșitul dar și care e legătura dintre aceste morți.

 

7. Start-Up

Start-Up (Korean Drama) - AsianWiki

Inițial nu aveam de gând să mă uit la această kdramă în timpul difuzării, însă postările de pe Instagram m-au făcut curioasă. Apariția lui Nam Da Reum (care a jucat rolul lui Nam Do San ca și copil) a fost printre preferatele mele. Cu un subiect care devine tot mai de interes în zilele noastre, Start-Up-urile, alături momente din viața unui programator mi-au stârnit interesul încă de la început. Nu am putut să trec cu vederea HackaTown-ul din cadrul concursului SandBox și cu atât mai puțin diagrama unei viitoare aplicații Android. De asemenea și scurtele secvențe în care era vizibil un cod scris în Python au adus un plus de profesionalist acestui serial. Chiar dacă și aici a fost vorba de un triunghi amoros nu reușeam să aleg care cuplu mi-ar plăcea mai mult Seo Dal Mi – Nam Do San sau Seo Dal Mi – Han Ji Pyeong. Actorii principali, Bae Suzy, Nam Joo Hyuk, Kim Sun Ho și Kang Han Na s-au potrivit perfect în pielea personajelor lor.

Un mic schimb de replici în care m-am regăsit a fost între Seo Dal Mi și Han Ji Pyeong:
„Seo Dal Mi : Ce putem face acum?
Han Ji Pyeong: Păi… Ce vrei să auzi?
Seo Dal Mi: Vreau părerea ta sinceră și obiectivă. Vreau realitatea. Vreau fapte. Nu un viitor plin de speranțe și vise, asta nu va veni niciodată. Cer prea mult?
Han Ji Pyeong: Nu, deloc. Sunt doar îngrijorat că va fi prea mult pentru tine.”

6. Train

Dacă a fost vorba de călătorit în timp de ce să nu existe și călătorii interdimensionale? Cum ar fi să ajungi într-o altă dimensiune unde să ai o total altă reputație, o meserie asemănătoare, aceleași cunoștinte dar legături diferite? Yoon Si Yoon ne prezintă un personaj care depășește bariera dintre lumi și ne face să ne întrebam cum ar fi fost dacă am fi făcut alte alegeri. Un alt serial care are de-a face cu morți suspecte și cu un suspans extraordinar. Mi-a plăcut foarte mult datorită subiectului și a jocului actoricesc.

 

5. Flower of evil

Flower of Evil-tp2.jpg

Se spune că aparentele înșală. Acest lucru este prezent și în această kdramă unde Baek Hee Sung (Lee Joon Gi) și Cha Ji Won (Moon Chae Won) par a avea o căsnicie aproape perfectă. El fiind soțul ideal iar ea un bun detectiv. Însă norocul nu are a fi de partea lor iar trecutul ascuns al lui iese la iveală oricât ar încercă să îl ascundă. Încă din primul episod am simțit un suspans continuu care m-a urmărit până la ultimul episod. A reușit chiar să îmi dărâme orice ipoteză îmi făcusem asupra făptașului crimelor. Drama cuplului a fost una dintre cele mai bune. Am adorat personajul lui Lee Joon Gi în toate episoadele mai puțin în ultimul unde era diferit și nu chiar pe placul meu. O recomand cu plăcere pentru orice pasionat de domeniul criminalisticii.

Un schimb de replici care mi-a plăcut a fost între Do Hyun So, sora lui și prietenul lor din copilărie Kim Moo Jin:
„Do Hae Soo: Ji Won cred că este foarte valoroasă pentru tine
Do Hyun So: Da, este foarte importantă.
Do Hae Soo: Nu, ea este valoroasă.
Kim Moo Jin: Care este diferența?
Do Hae Soo: Lucrurile despre care crezi că sunt importante sfârșesc devenind mai puțin importante pe măsură ce trece timpul.
Do Hae Soo: Dar când ceva e valoros pentru tine, suferi pe măsură ce trece timpul.”

4. King Maker: The Change of Destiny

Wind and Cloud and Rain-P1.jpg

Perioada Joseon… după părerea mea este cea mai frumoasă din istoria Coreei. Astfel că serialele istorice cu acțiunea în aceasta perioadă sunt printre preferatele mele. Chiar dacă se urmărește și o poveste sfâșietoare de dragoste, firul celorlalte evenimente și modul în care se încearcă schimbarea sorții țării este foarte atractiv. Ghicitorul Choi Chun-Jung (Park Si-Hoo) ne arată că poți obține orice îți dorești dacă lucrezi la visul tău și nu renunți oricât de mult ar dura. Ko Sung-Hee are un rol destul de greu, o prințesă care poate vedea soarta unui om, Lee Bong-Ryun. Una dintre replicile mele preferate a fost a ei: „Nu uita de visele tale. Indiferent ce se întâmplă, poate vei fi singură în vârful unei stânci, vor veni acele momente periculoase și singuratice. Am pierdut pe cineva într-o situație similară. Sper că cineva va fi acolo pentru tine.”

3. The King: Eternal Monarch

The King-Monarch-mp01.jpg

Serialul acesta combină într-un mod genial două perioade înfloritoare ale Coreei: prezentul și Joseonul. O călătorie interdimensională prin care dragostea este mai presus de toate, chiar și față de datoriile de rege. Dar ce se întâmplă atunci când realizezi că cealaltă dimensiune are de fapt legătură cu trecutul tău? Actorul Lee Min Ho dă viață regelui nostru care ajunge să se cunoască mai bine pe sine și să vadă lumea din altă perspectivă. Câteva dintre replicile mele preferate au fost „Când este destinul, nu există coincidențe. Natural e inevitabil, dar când iți dai seama de sensul lui, e întotdeauna prea târziu.”; „Mi-a luat mult timp să realizez asta. Când vine vorba de soarta, nu există coincidențe. Soarta îți este determinată de alegerile pe care le faci, dar există momente când soarta te alege pe tine.”; „Și am trăit zilnic cu amintirile mele încă intacte despre el, într-o lume în care el sau Sin Jae nu mai existau.”

2. It’s ok not to be ok

It's Okay to Not Be Okay-CPsm1.jpg

După crime și regi mai schimbăm un pic registrul și mergem către un spital de psihiatrie. Atât personajele, cât și scenariul au fost construite într-un mod excepțional. Fiecare personaj având o personalitate interesantă însă cu toții având problemele lor în a-și arăta fricile și nesiguranțele. Personajul jucat de Seo Ye Ji, Ko Moon Young, cred că este unul dintre cele mai complexe din acest an. Este o scriitoare populară de literatură pentru copii și prin fiecare poveste oferă câte o lecție de învățat. Kim Soo Hyun a avut și el de-a face cu un personaj greu, Moon Kang-Tae, plin de responsabilități în special față de fratele său Moon Sang-Tae (Oh Jung-Se). Cu toate că toți trei se arătau a fi maturi, toți aveau în interiorul lor niște copii care aveau nevoie de înțelegere și de iubire. O poveste puțin dramatică însă extrem de interesantă, cu personaje absolut savuroase. Iată și două replici care mi-au plăcut foarte mult „Amintește-ți tot și mergi mai departe. Dacă nu treci peste, vei fi întotdeauna un copil al cărui suflet nu crește niciodată.”; „Amintirile neplăcute stau aici mult timp [în inimă]”.

 

1. Tale of the Nine Tailed

Tale of the Nine Tailed-P1.jpg

A zis cineva gumiho? I’m here! Serialul acesta m-a trecut prin mai multe stări și m-a ținut în priză în mod constant. Cum am mai spus, am plăcerea să mă uit la seriale în curs de difuzare, iar „Tale of the Nine Tailed” a fost atât de genial, încât am ajuns să îmi doresc să fi fost și eu în el. Alternanța trecut-prezent, lumea creaturilor mistice, lumea de dincolo alături de un joc actoricesc fară cusur m-au făcut să iubesc această kdramă și să fie preferata mea.

Nam Ji Ah (Jo Bo Ah), o producătoare de televiziune în căutare de legende urbane, are parte de propria sa legenda unde întâlnește ființe mitice precum gumiho, fostul spirit al unui munte, un șaman, păzitoarea râului Samdo, un șarpe mitic și mulții alții. Expresiile faciale ale lui Lee Dong Wook în rolul vulpii Lee Yeon, m-au făcut să dezvolt o mică-mare obsesie pentru el cu care mi-am înnebunit toți prietenii. Nici fratele său din serial Lee Rang, jucat de către Kim Bum, nu m-a lăsat indiferentă. Modul în care Lee Yeon și Nam Ji A au ajuns să fie împreună și povestea ascunsă din spatele fiecăruia este pe departe preferata mea din acest an. Un personaj foarte interesant este și al lui Lee Tae Ri, care ni-l înfățișează pe Imoogi într-o oarecare privință.

Acestea au fost serialele la care m-am uitat în decursul anului, mi-au plăcut toate astfel încât nu prea am avut de spus și chestii care să nu îmi fi plăcut. Sunt curioasă să aflu și părerile voastre despre ele.

7 gânduri despre „[Personal] Top kdrame preferate din 2020

  1. youabby

    Am vazut doar cateva din dramele din topul tau personal printre care Born Again.un serial care desi a avut un rating scazut si multe comentarii negative pe mine m-a impresionat si m-a tinut in suspans.nu mai zic de ost-ul pe care l-am trecut la favorite.si uite asa am devenit fan Jang Ki Yong.🙈

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s