[Personal] Topul melodiilor preferate din anul 2020

ATEEZ — INCEPTION (2020)

Salutaaare! S-a scurs deja aproape o lună din 2021…vai, nici nu știu cum trece timpul atât de repede (deși 2020 a trecut greu și a fost oribil, pentru multă lume și pentru planurile pe care le aveam deja făcute r.i.p -_-). Așa, deci, și pentru că am avut timp liber, am reușit să acord atenție muzicii k-pop mai mult ca de obicei. În cele ce urmează vă voi prezenta și eu topul melodiilor mele preferate din 2020 (ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧!

M-am gândit să organizez topul în două clasamente: melodii preferate de la fete/artiști feminini și melodii preferate de la băieți/artiști masculini.

Ideea e că, nu doresc să fac discriminări sau ceva, dar parcă mai bine nu le-aș amesteca. Toate puse împreună mă induc în eroare până nu aș ști ce să mai aleg…așa că, este mai bine așa ♪(´▽`). Fără să mai lungesc vorba, trec la clasament!

Artiști feminini (´▽`ʃ♡ƪ)

Prima dată am să ofer mențiuni următoarelor melodii:

BLACKPINK”Love To Hate Me” și ”Crazy Over You”, la propriu am înnebunit după albumul fetelor, genial.
Weki Meki”Cool”
Oh My Girl – ”Dolphin”
IZ*ONE – ”Secret Story Of The Swan”
ITZY – „Not Shy”
Jeon Somi ”What You Waiting For”

15. Suhyun (AKMU) – ”Alien”

Foarte drăguță melodia. Îmi oferă garantat o stare de bine de fiecare dată când o ascult. YG s-a întrecut pe sine și la videoclip!

14. LOONA – ”So What”

Cu această melodie a început să-mi placă trupa LOONA. Și nu regret!

13. BLACKPINK – ”Lovesick Girls”

Așteptam, de fapt îmi doream, o astfel de melodie de titlu de la BLACKPINK. Nu m-a dezamăgit (ca de fiecare dată)! De abia aștept să o văd pe Jisoo jucând în drama ”Snowdrop”.

12. Hwasa (MAMAMOO) – ”Maria”

Melodiile din acest an ale trupei MAMAMOO nu prea au fost pe gustul meu, însă ”Maria” de la Hwasa mi se pare o capodoperă! Versurile inspiraționale vor ajunge mereu mai repede în sufletul meu.

11. APINK – ”Dumhdurum”

Așa de mult mi-a plăcut această melodie după ce a fost lansată, încât țin minte că i-am trimis unui coleg și prieten de la facultate dansul fetelor (el n-are nicio treabă cu muzica k-pop), doar pentru că eram super încântată. :))

10. Jessi – ”Nunu Nana”

Mai are rost să descriu ceva aici? E Jessi queen, Jessi sexy… iar melodia asta va sta mult și bine în playlistul meu.

9. Chungha – „Stay Tonight”

Stilată și impresionantă ca de fiecare dată, Chungha mă uimește din ce în ce mai mult. Această femeie talentată va ajunge foarte mare, datorită perfecționismului și curajului de care dă mereu dovadă!

8. (G)I-DLE – „Oh My God”

După părerea mea, instrumentalul și structura melodiei – sunt de o calitate și o claritate, care împreună cu vocile fetelor, creează o armonie perfectă. Recomand ascultarea ei cu căști și ochii închiși.

6. EVERGLOW – „Dun Dun”

O melodie care mă ridică în picioare și mă face să dansez, a fost printre preferatele mele în prima jumătate a anului. Fetele din EVERGLOW sunt foarte fresh, și deși vin de la o companie relativ mică, au reușit să atragă o mulțime de fani!

5. BLACKPINK – „Pretty Savage”

Locurile 5 – 4 – 3 – 2 -1 toate ar fi putut fi locul 1, deoarece aceste 5 melodii mi-au plăcut maxim în anul 2020, în continuare le ascult cu drag și îmi dau „hype-ul” necesar pentru o zi întreagă.

Pe scurt, „Pretty Savage” este melodia sufletului meu când nu am destulă încredere în mine să confrunt o activitate nouă sau solicitantă. Pot să spun că o ador și iubesc acest stil de muzică!

4. Chungha – „Play”

După cum ziceam mai sus, o adevărată regină a perfecționismului. Pe lângă faptul că îmi place la nebunie cum sună, energia prezentată în videoclip, instrumentalul și vocea ei – vine și conceptul floral, feminin, de carnaval, cu o tentă de circ și rodeo, latino…ce să-mi doresc mai mult? Pe lângă asta…cum dansează….superb.

3. IZ*ONE –  „Fiesta”

IZ*ONE nu m-a dezamăgit niciodată cu lansările în Coreea. Mama mea consideră că acestă melodie este prea zgomotoasă…o fi probabil, dar inima cere ce îi place, nu? 😄 Vocile celor 4 membre: Eunbi, Chaewon, Yuri și Yujin…le ador, le pot asculta toată ziua și nu mă plictisesc.

2. ITZY – ”Wannabe”

Pe bune, melodia aceasta s-a bătut cu cea de mai jos pentru locul 1 multă vreme. Genială, nu am ce să mai spun…când aud astfel de melodii mă bucur că ascult k-pop! :))) ITZY – printre titanii generației 4.

1. BLACKPINK – „How You Like That”

Melodia mea preferată de pe anul 2020 a fost ”How You Like That”, da, citiți bine. Piesa asta chiar m-a cucerit, instrumentalul cu bass grav, alături de vocile lor suave – ca piesele de puzzle, iar faza alertă și dansantă de la final – ca un dersert dulce după un fel principal copios. 🥰 Felicităriii!

Artiști masculini (´▽`ʃ♡ƪ)

Prima dată am să ofer mențiuni următoarelor melodii:

iKON – „Dive
MAX (TVXQ) – „Chocolate”
NU’EST – „I’m in Trouble”
SF9„Summer Breeze”
1THE9„Bad Guy”
Yedam (TREASURE)„Wayo”
VERIVERY”G.B.T.B”
Kai (EXO)„Mmmh”
TREASURE – toată seria ”The First Step”
ATEEZ„Answer” și „Fever”
Super Junior D&E„No Love”
Mino (WINNER) – tot albumul „TAKE”
Taemin (SHINee) – „Criminal”, etc.

15. A.C.E – „Goblin (Favorite Boys)”

Probabil A.C.E va rămâne trupa mea preferată din rândul celor care primesc atenție cu lingurița de cafea. Băieții aceștia sunt așa de talentați, însă pare că norocul nu bate la ușa lor prea des. Sper în continuare, totuși,  că marea comunitate de fani k-pop va fi mai îngăduitoare pe viitor cu trupele mai nepopulare. Chiar nu știu ce pierd! Trist.

14. TREASURE – „I Love You”

Băieții mei, cum au debutat, au și revenit de două ori, toate acestea în decursul a 4 luni, fără a mă dezamăgi. Recomand „I Love You” din toată inima, dacă dorești o aventură într-un rollercoaster. Te vor purta de la un ritm casual, la unul dansant, unul house, edm și chiar rap.

13. PENTAGON – „Dr. Bebe”

Niște tipi fatali, care suferă din iubire, cei din PENTAGON au lansat o capodoperă. Vocea lui Hui este ca mierea, dulce și prețioasă, aducătoare de fericire 🤗.

12. Woodz – ”Love Me Harder”

Drag mi-e omul acesta de când era trupa UNIQ activă, și de asemenea, melodia ”Love Me Harder” + impersonalizarea sa din videoclip, este tot ceea ce aveam nevoie atunci când a fost lansată. Carismă lvl 99999

11. ONEUS – „To Be or Not To Be”

ONEUS face parte și ea din trupele care primesc atenție cu paiul de suculeț pentru copii, iar dacă până acum nu ați ascultat această melodie chiar vă îndrum (sau oblig ups) să o faceți! ^^ Aveți încredere!

10. TXT – „Blue Hour”

Faceți cunoștință cu melodia singurilor mei 2 neuroni rămași după pandemie: ta-daa! Nu sunt eu mare fană a acestei trupe…dar melodia este foarte bună. Băiatul cu păr roz, Yeonjun, ai de mine..trebuie să faci eforturi să nu-ți atragă privirea. :)))

9. CIX – „Jungle”

Un cuvânt: c a l i t a t e. Ce este cu melodia aceasta?? E de pe planeta Pământ? Sigur ??

8. ONF – „Sukhumvit Swimming”

Deci pe bune…foarte multă muzică bună în anul 2020. O altă melodie care mă face să fiu mândră că sunt fană k-pop. (Și încă o trupă care primește atenție cu capacul de la o sticlă de Cola -_-)

7. NCT U – „Make A Wish (Birthday Song)”

Știți momentul ăla când vă simțiți bipolar ca fan? Această melodie chiar nu mi-a plăcut la început, după ce am ascultat-o de încă vreo 5 ori am început să o îndrăgesc enorm!

6. GOT7 – „Not By The Moon” 

O altă trupă minunată, o altă melodie super frumoasă! Cred că este și melodia mea preferată de la GOT7. Succes băieților pe viitor !!!

5. Taemin – „Idea”

Ca în topul fetelor, primele 5 poziții sunt demne de locul 1, deoarece aceste melodii mi-au plăcut la nebunie!

Taemin este regele conceptului ”aesthetic”, cel puțin după părerea mea. Tot ce aduce el nou în industria k-pop este reprezentat de o finețe aparte și de o frumusețe inimaginabilă. Melodia „Idea” m-a trecut prin toate sentimentele posibile!

4. ATEEZ – „Inception”

Încerc să nu mă lungesc, dar cu revenirea din această vară a trupei ATEEZ, mi-am vândut lor și sufletul (recent îmi dau și banii). N-aveți idee ce mă bucur că i-am descoperit mai bine pe acești băieți și nu știu cum aș fi rezistat întreagă la minte pandemia asta dacă nu era muzica lor.

3. Super M – „Tiger Inside”

Dacă la fete, „Pretty Savage” (BLACKPINK) era melodia care îmi oferea încredere în mine în situații dificile, la băieți a fost această melodie. Pe lângă asta, nu știu ce legături nonsens s-au făcut în capul meu, dar mă face să vreau să fac mai mult sport. :)) Fazele din piesă și felul cum i-au filmat pe Taeyong și Mark în acest videoclip, au fost…..UAU.

2. ATEEZ – „THANXX”

Ahh, „Thanxx”… încă sunt îndrăgostită… mare bătălie, strânsă, s-a dus și între locul 1 și 2 de la băieți, și totuși a ajuns pe doi. Asta nu înseamnă că e mai prejos! Apropo, știți de unde pot să fac rost de un Hongjoong?

1. Stray Kids – „God’s Menu”

Vaaai…nici nu știu cu ce să încep. Cu siguranță, consider că melodia asta este una dintre piesele mele preferate din k-pop din ultimii 5 ani, cel puțin de la băieți!! Mi-a plăcut maxim…de la faze de rap, la vocal, la coregrafie, la instrumental, la ritm…tot tot. Chiar e venită din meniul Celui de Sus😎. Merită tot succesul de care se bucură!

Îmi cer scuze pentru lungimea articolului și vă mulțumesc mult pentru atenția acordată! \( ̄︶ ̄*\))

De asemenea, vă mulțumesc enorm că vizitați blogul și că ne citiți constant articolele! Fiecare dintre voi este prețios și suntem recunoscători că vă avem! 💞💖 O seară plăcută și multă baftă pentru tot ce veți face în acest an! – Susodoi🌼.

9 gânduri despre „[Personal] Topul melodiilor preferate din anul 2020

   1. ESTERA.E

    O grămadă de capodopere 😍! La fete nu stiu toate melodiile dar la băieți pot spune că le știu și merită să fie ascultate ❤
    Și noi suntem recunoscători pentru toții traducatori care postați pe kpop romania🤗 Vă doresc să fiți fericiți și sănătoși în acest an❤

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
 1. Luiza

  Ador topul❤Pot spune ca 2020 a fost un an plin de melodii de calitate,incat nici nu as putea face un top.Pe locul 1 la fete cred ca ar fi Lovesick girls si Cry for me,iar la baietii CHIAR nu pot alege:)

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 2. Pingback: [PERSONAL] TOP melodii k-pop preferate din anul 2021! | K-POP ROMÂNIA

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s