Han din Stray Kids este acuzat din cauza unor versuri rasiste și jignitoare

Fanii sunt profund dezamăgiți și critică artistul din cauza unei piese rap compusă de acesta în trecut.

Recent, internauții coreeni au descoperit existența unei melodii scrise de Han din Stray Kids, pe vremea când acesta avea doar 13 ani. Clipul audio a fost răspândit pe Twitter, având ca scop jignirea acestuia. Din cauza cuvintelor jignitoare folosite în contextul piesei muzicale, fanii au declarat că sunt dezamăgiți de artist, în ciuda faptului că era un copil pe vremea când a compus respectivele versuri.

În materialul audio, lucrul care iese în evidență în primul rând este versul: ,,Are you a kkamdoongie foreign laborer, you motherf***ing pig bird”. De asemenea, anumite versuri fac referire și la persoanele cu probleme medicale sau care se află în spital. Termenul „kkamdoongie” face referire la persoanele de culoare, mai ales la locuitorii Asiei de Sud, folosit asemenea pentru a jigni persoanele respective.

Videoclipul a fost postat pe Youtube în urmă cu câțiva ani, înainte ca Han să debuteze alături de colegii săi. Deși melodia a fost ștearsă pentru a nu cauza neînțelegeri, aceasta a fost găsită și postată de internauți pe rețelele sociale. Majoritatea comentariilor au fost negative, însă unii fani au sărit în ajutorul artistului, pentru a-i lua apărarea, susținând faptul că în aceea vreme era un copil, iar acum a devenit un om matur, iar această greșeală nu va mai fi repetată.

Totuși, incidentul produs l-a determinat pe Han să scrie o scrisoare fanilor, în care să-și exprime liber scuzele:

„Bună. Aici e Han din Stray Kids.

În primul rând, am observat că versurile scrise de mine în anul 2013 au creat o mare controversă în rândul fanilor mei. Am provocat multă tristețe și îngrijorare, iar pentru asta aș vrea să îmi cer sincere scuze. Îmi pare rău. Acele versuri au fost scrise când aveam cam 13 ani, adică în zilele mele imature din viață. Le-am scris pentru că voiam să fac rap, dar din păcate am avut exemple negative pe care le-am urmat fără să gândesc. Nu am vrut să rănesc atât de mulți oameni prin acele cuvinte. Acest incident m-a determinat să mă uit și eu peste versurile scrise de mine în trecut, apoi mi-am dat seama ce greșeală mare am făcut.

Am ales să fiu idol pentru că muzica înseamnă totul pentru mine, iar aceasta este pasiunea mea. Compun cu drag, de fiecare dată având același scop. Vreau să transmit emoții prin muzica mea. Dar spun cu sinceritate, sunt rușinat de acele lucruri scrise de mine și regret enorm. De acum încolo, voi continua să prețuiesc fiecare susținere sau mesaj încurajator de la fanii mei și mă voi bucura de fiecare clipă petrecută pe scenă.

Încă o dată, îmi pare nespus de rău pentru incidentul provocat. ”

sursa: allkpop

2 gânduri despre „Han din Stray Kids este acuzat din cauza unor versuri rasiste și jignitoare

  1. simona

    cat de mult mai trebuie sa isi ceara scuze.? a facuto de atatea ori si totusi cat de mult mai trebuie sa plateasca pentru o greseala pe care a facuto in adolescenta? toata lumea face greseli in adolescenta, eu una sigur am facut. ca un Stay, il voi apara, incuraja si iubi neconditionat pe Han dar nu voi tolera cand face ceva gresit si il voi educa cu baldete cand greseste. asta e calea pe care un adevarat Stay o urmeaza. Han este un geniul, copozitor si producator, un minunat dansator si unul din cei mai buni raperi din Koreea dar nu numai , e o persoana minunata, amuzanta, cu o inima imensa si cu un zambet angelic, care din pacate sufera de anxietate. sper ca aceste probleme sa nu il doboare si sa ii fure zambetul. el este una din cele 8 raze de lumina si speranta care alcatuiesc Stray Kids. ei au ajutat si vindecat prin muzica, mesaje, videori si multe altele milioane si milioane de suflete inclusiv pe al meu. noi Stay il vom sustine si iubi mereu, suntem mandrii de el pentru curajul de asi recunoaste greselile si asi cere scuze. imi cer scuze pentru lunga postare.

    Apreciază

    Răspunde
  2. Pingback: [CCC] Han din Stray Kids postează o scrisoare în care își cere scuze pentru versurile rasiste | K-POP ROMÂNIA

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s